FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

VOCILE GAZETEI » România - Kosovo, comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Remus Răureanu: „A contat omul în plus!” + „Mihăilă și Moruțan au funcționat pe post de talismane și de pistoane, și de ceasuri deșteptătoare”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 septembrie 2023 19:50 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 00:47

Meciul România - Kosovo, din preliminariile Campionatului European din 2024, a fost comentat live de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și de Remus Răureanu (reporter special GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

România - Kosovo 2-0, final

Ovidiu Ioanițoaia: În superioritate numerică din finalul primei jumătăți și cu Alibec în locul lui Pușcaș, de ce nu mai devreme?!, „tricolorii" au luat pe cont propriu repriza secundă. Care s-a jucat într-o singură direcție, spre careul kosovar. Numai că golul, izbăvitor, a venit abia în minutul 83 din piciorul lui Stanciu, căpitanul naționalei achitându-se astfel de datorie după ratarea copilărească a penalty-ului scos de Fl Coman. "11 metri acordat regulamentar", a comentat Ion Crăciunescu. Greu de spus, aproape imposibil, ce s-ar fi întâmplat în situația în care kosovarii n-ar fi rămas în 10. Așa însă, deși obținută târziu și cu emoții, victoria României, rotunjită în prelungiri de nou-introdusul Mihăilă, nu poate fi pusă la îndoială. Cu toate scăderile de formă ale echipei pregătite de Iordănescu, Euro 2024 se vede cu ochiul liber.

Cristian Geambașu: Golul lui Stanciu salvează impresia și, ce este mai important, scorul. 2-0 cu Kosovo este peste cât a făcut Israel cu Belarus. Stanciu a ratat un penalty și a dat gol dintr-o jumătate de ocazie. Șut curajos după o acțiune inițiată și purtată ca la slalom special de Moruțan. La fel ca în Elveția, Mihăilă și Moruțan au funcționat pe post de talismane și de pistoane, și de ceasuri deșteptătoare, alungând senzația predominantă de ceață întreținută înaintea lor de Ianis, Cicâldău și Coman. A fost nevoie de un pic de curaj și de tupeu, de energie și de limpezime la ultima pasă și la ultimul șut. Uite că se poate și altfel. Bravo!

Remus Răureanu: Am avut noroc cu eliminarea lui Muriqi și jocul a fost, chiar și asa, un chin. La cum arată naționala, am fi exagerat de pretențioși să ne dorim să câștigăm clar și curat, nechinuindu-ne. A fost excelentă intrarea lui Moruțan, ale cărui driblinguri au deblocat atacurile României, au oferit soluții pe care nu le găseau Ianis, Cicâldău, Stanciu. Un egal în meciul Israel - Belarus ne-ar fi fost perfect. Știu că exagerez! Deja am avut în campania aceasta noroc cât nu au unele echipe în campionate întregi!

România - Kosovo 0-0, la pauză

Ovidiu Ioanițoaia: Întreruperea meciului timp de aproape o oră, din pricina unor inconștienți care au afișat un banner politic interzis, a trezit tribunele, dar și pe „tricolori”. După un început lent și previzibil, cu exces de pase laterale, aceștia au trecut în control. Au avansat liniile și au iuțit ritmul, fără să se lipească însă de gol. Ianis și Bancu au irosit ocazii favorabile, dar cele mai mari le-au aparținut totuși oaspeților prin Muriqi și Zhegrova. La cea dintâi fază, Drăgușin a îndreptat eroarea comisă de Burcă și a respins salvator de pe linia porții! O repriză tensionată și modestă, încheiată cu eliminarea golgheterului Muriqi pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Screciu.

Cristian Geambașu: Mai multă mișcare și posesie mai bună decât cu Israel, dar când mijloacele (concentrarea? tehnica?) sunt limitate mingea de fotbal se transformă în minge medicinală. A se vedea șuturile lui Bancu, Cicâldău și Ianis Hagi. Apărarea e comică și în fața lui Muriqi sau Zhegrova, iar atunci când Burcă se transformă în cel mai bun pasator al lor e pericol la poarta lui Moldovan. Eliminarea lui Muriqi, regulamentară, dar interpretată de arbitrul francez la limita superioară a sancțiunii, ne oferă un cadou nesperat. Oricum jucam în 10 din cauza lui Pușcaș.

Remus Răureanu: Măcar acum, când adversarii sunt mai putini, sa aibă un pic de curaj echipa aceasta care este paralizata de frica, de parca fiecare jucător ar evolua sub o amenințare teribilă! Drăgușin și Burcă au creat câte o ocazie pentru kosovari. Ianis a pasat doar în aut sau pentru albi. În continuare, lui Pușcaș nu-i iese absolut nimic. Stanciu și Cicâldău sunt playmakeri cărora nimeni nu le-a indicat încotro sa orienteze jocul, ei doi pasează doar înapoi la fundașii centrali

România - Kosovo, înainte de meci

Ovidiu Ioanițoaia: Măcar unele dintre cele 5 modificări operate de Iordănescu în raport cu meciul de sâmbătă par surprinzătoare, dacă nu chiar fanteziste. Intră aici titularizările lui Cicâldău, Screciu, Ianis, dar mai ales alegerea ca vârf a lui Pușcaș în detrimentul lui Alibec, marcator contra Israelului. Să sperăm însă că nu sunt ce par, că selecționerul știe mai bine decât oricine pe cine se poate baza și cât. Despre forța adversarului pledează amănuntul că Albion Rrahmani și Krasniqi, mult lăudați în SuperLigă, n-au loc în formația de start a kosovarilor.

Cristian Geambașu: Există viață și după suspendarea Simonei Halep? Dacă da, o schimbarea în bine a naționalei de fotbal ar fi prima dovadă. Schimbare există la nivelul primului „11”, pentru că Edi Iordănescu a operat 5 schimbări în formula de start. Rațiu, Screciu, Cicâldău, Ianis Hagi și Pușcaș sunt numele noi care ar trebui să aducă siguranță în apărare și consistență în atac. Apariția lui Pușcaș pare o fantezie a selecționerului, în vreme de titularizarea lui Ianis arată ca o mână întinsă unui jucător în dificultate. Curioasă apariția lui Cicâldău, interesantă alegerea lui Screciu pentru postul de închizător în fața apărării. Sper ca la final Muriqi și Rrahmani să zică ei „E Kosovo la București!”.

Remus Răureanu: Iordănescu nu alege nici de data aceasta formula ultraofensivă pe care o estimase lumea, una cu Răzvan Marin în fața apărării. Va juca Screciu, o jumătate de fundaș, un fotbalist necesar și pentru fazele fixe defensive. Cu adevărat surprinzătoare e titularizarea lui Pușcaș, atacantul pe care o țară întreagă l-a transformat intr-un dușman național doar fiindcă îl compară cu Hagi, cu Mutu și cu Adrian Ilie. Pușcaș a fost unul dintre eroii selecționatei de tineret de la Euro 2019. El și colegii lui au fost lăudați exagerat atunci, George a rămas să încaseze bobârnace exagerate în contul complimentelor pe care le primea atunci când era foarte tânăr.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”
Superliga
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Superliga
Șoc în Superliga » Antrenorul a dus echipa pe loc de play-off și și-a dat demisia: „A anunțat în vestiar”
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (6)
observator_federal
observator_federal  •  13 Septembrie 2023, 00:40

Bancu deasupra tuturor!

cosmo
cosmo  •  12 Septembrie 2023, 23:36

Hai ca Pușcaș începe să semene a fotbalist, cu freza aia ridicola.

Valyvaleron
Valyvaleron  •  12 Septembrie 2023, 23:31

Poate aducem si noi un antrenor...dar mai ales un sef de federatie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close