Articol de Emanoil Ursache - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 10:06 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 10:22
Un bazin de înot semiolimpic a fost construit într-o comună în care canalizarea există doar în două din șapte sate. Satul în care a fost amplasat bazinul în valoare de 9 milioane de lei, bani de la Compania Națională de Investiții, se numără printre cele care nu au canalizare.
Satul Bâlceș, reședința comunei cu același nume din județul Mehedinți, este locul unde a fost realizată lucrarea din banii obținuți de primărie de la Compania Națională de Investiții. Comuna respectivă are o populație puțin peste 1.500 de oameni, aflată într-o continuă scădere.
FOTO. Bazin semiolimpic într-un sat fără canalizare din România
Bazinul semiolimpic are 6 culoare, 25 de metri lungime și 15 metri lățime. Va putea fi folosit de localnici și de oamenii ce stau în apropierea Bâlceșului de la începutul lunii noiembrie, după doi ani de la pornirea lucrărilor. Construcția a fost amplasată în mijlocul unui câmp.
O femeie a reacționat cu simțul umorului la situația inedită. A spus că va mobiliza „babele” pentru a merge împreună la înot.
„Mă duc și eu, mă duc și eu, că de aia l-a făcut domnul primar aci. Mă echipez de acasă și mă duc prin grădină, de-a dreptu'. Chit că sunt, așa, mai în vârstă, dar mă gândesc că mai mobilizez și babele de prin jurul meu și ne ducem împreună", a spus femeia, într-un reportaj realizat de Digi 24.
Primarul spune că și-a dorit bazinul pentru copiii din comună
Lucian Coandă, primarul PNL al comunei Bâcleș, a explicat că și-a dorit acest bazin pentru cei 150 de elevi din localitate. Aceștia vor putea să își desfășoare la bazin orele de sport, deoarece profesorul lor este și instructor de înot. După ora 14:00, bazinul va fi deschis publicului larg contracost, cu scopul de a acoperi costurile de întreținere.
„Costurile de întreținere ale bazinului sunt undeva la 100.000 de lei pe an. Între timp, primăria a depus un proiect pe fonduri europene pentru un parc de panouri fotovoltaice.
Automat aceste costuri vor scădea odată cu implementarea acestui proiect, pentru că sistemul de încălzire a apei, sistemul de încălzire a bazinului, a clădirii se face pe pompe de căldură, iar pompele de căldură consumă energie electrică și automat vom scădea costurile cu întreținerea lui”, a declarat Coandă.
Edilul a explicat, de asemenea, că de administrarea bazinului se vor ocupa angajați ai primăriei, pregătiți special să utilizeze aparatura modernă.
Presa din Scoția, prima reacție despre jocul făcut de Ianis Hagi + Nota după Rangers - Dundee
Mutare-șoc în tenis: Novak Djokovic va fi antrenat de fostul lui mare rival!