GSP.RO  »  SPORTURI  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV „Fără renta de 17.500 lei, eram dus acum”. Drama unui campion olimpic român: dat afară de un primar PSD, după ce a fost numit în Hall of Fame-ul mondial + UPDATE Drept la replică al Primăriei Rădăuți

Articol de - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 11:09

Invitat în direct la GSP Live, campionul olimpic Ștefan Rusu (63 de ani) a povestit două momente delicate prin care a trecut în ultimii ani: o boală teribilă și o concediere pe motive politice.

Ștefan Rusu este cel mai titrat luptător din istoria României. Campion mondial, campion olimpic în 1980, la Moscova, fostul sportiv din Rădăuți a fost numit în 2016 în Hall of Fame-ul federației internaționale de lupte. Deși festivitatea a avut loc la Rio de Janeiro pe durata Jocurilor Olimpice, Rusu nu a fost invitat de oficialii federației de la București să asiste la partidele luptătorilor români.

N-am crezut vreodată că nu voi fi invitat de Federația română să mai stau trei-patru zile acolo să văd luptele sportivilor români. Eram la Rio de Janeiro, fusesem invitat pentru a intra în Hall of Fame-ul federației internaționale de lupte”, a povestit Rusu, în direct la GSP Live.

La întoarcerea în țară de la Rio, Rusu a mai primit o lovitură. A fost concediat de primarul din Rădăuți din postul de antrenor la clubul local:

“Când m-am întors de la Rio mi s-a desfăcut contractul de muncă de antrenor pe care-l aveam la Rădăuți. Nu știu de ce. Domnul primar Nistor (n.red. - Nistor Tătar) de la PSD mi-a desfăcut contractul și a pus director tehnic un antrenor de la Consiliul Local care făcuse Educație Fizică și Sport. Domnul ăsta pus în locul meu nu știe nici regulamentul de la lupte. Primarul a avut alte planuri cu alți oameni din PSD. A zis: “Îl dăm pe ăsta afară și punem pe altul”.

VIDEO EXCLUSIV „Fără renta de 17.500 lei, eram dus acum”. Drama unui campion olimpic român: dat afară de un primar PSD, după ce a fost numit în Hall of Fame-ul mondial  + UPDATE Drept la replică al Primăriei Rădăuți
  • FOTO: Ștefan Rusu (în albastru) își prezintă medalia

Nu a fost singura lovitură primită de Rusu în ultimii ani. La scurt timp, în 2018, și-a descoperit o afecțiune gravă:

“Am avut o tumoare, am scăpat și de asta. M-am blocat într-o dimineață când urinam și am descoperit o tumoare la prostată. Am fost la Cluj, m-am operat. Am avut noroc că am primit renta viageră de la statul român și mulțumim pentru asta, pentru că avem cu ce trăi. Altfel, trăiam cu 727 de lei pe lună.

Dacă nu aveam renta viageră, eram dus acum. Nu mai făceați interviu cu Ștefan Rusu. Am strâns niște bani și m-am operat.

Dacă n-aș avea renta viageră nu m-aș descurca. Rentele s-au înghețat până în 2021. Sunt campion european, campion mondial și campion olimpic. Iau 17.500 de lei (n.r. pe lună). E bine, mulțumim pentru ei. Dacă nu îi aveam, eram pe ducă

PALMARESUL LUI ȘTEFAN RUSU

  • campion olimpic (Moscova-1980)
  • vicecampion olimpic (Montreal-1976)
  • medalie olimpică de bronz (Los Angeles - 1984)
  • 2x campion mondial (Ciudad de Mexico-1978, Katowice-1982)
  • 5x campion european (Oslo-1978, București-1979, Prievzda-1980, Goteborg-1981, Leipzig-1985)

UPDATE 27 IANUARIE 2020 // Drept la replică din partea Primăriei municipiului Rădăuți

Drept la replică din partea... by Gazeta Sporturilor on Scribd

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (66)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  08 Februarie 2020, 07:15

Nea Fane, hai fi sincer si spune daca a existat vreun concurs la care sa nu fi apelat la substante de crestere a energiei proprii? Mai ales ca in acea vreme acestea erau... "la moda"?

petste
petste  •  24 Ianuarie 2020, 15:05

Mi s-a cenzurat comentariul pentru ca am spus ca articolul e clickbait. Ciudat. Cand vezi ingramadit intr-un titlu 17.500 lei, Drama unui campion olimpic, primar PSD, Hall of Fame te astepti sa urmeze un articol ceva cat mai elitist... nu un clickbait. Ca sa va spalati onoarea, faceti cateva articole cu modul in care norvegienii si-au ridicat nivelul la sporturile de iarna + cum au progresat cei din Luxemburg la fotbal? 2 idei legate am vrea sa vedem si noi.

103798407052226
 •  24 Ianuarie 2020, 12:31

nu in romania s-a inventat apa calda si mersul pe jos ! in alte tari ,cum este ?! pai la amerikani se plateste performanta,nu anii de dupa ! dar acolo e invazie de campioni . p vremea lui ceausescu un necalificat avea 1500 de lei salariu.un muncitor calificat avea intre 2200 la incadrare si 2500,putand ajunge chiar la 4000 de lei,daca lucra in acord global si statea toata ziua la serviciu si nu avea familie.un inginer,un sef avea intre 2500-pana la 3500,iar directorul 5000 ! deci intre un necalificat si un director era diferenta de 3 salarii.ia vedeti cat este azi dferenta.deci daca s-ar pastra proportiile ar fi de bun simt si sanatos pt toti romanii !

Vezi toate comentariile (66)
Comentează