Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu - Publicat marti, 17 martie 2020 22:00
Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat marti seară o nouă serie de măsuri pe care România le-a luat în plină pandemie de coronavirus.
„Se suspendă toate evenimentelor de cultură, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise", a spus Vela, după ședința de conducere a Ministerului Afacerilor Interne, la care au participat Bogdan Despescu și Raed Arafat, ambii secretari de stat.
Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.
29,3%dintre cei care au participat la un studiul realizat de GfK, la solicitarea Gazetei Sporturilor au declarat că pariază pe evenimente sportive
Aproape 30.000 de sucursale pariuri & cazino se închid. Totul se mută online
Sunt afectat aproape 14.000 de case de pariuri terestre, dar și alte 15.000 de agenții de tip cazinou, sedii care dețin „păcănele". În schimb, marea majoritate a caselor de pariuri de la noi din țară au site-uri și aplicații speciale prin care doritorii pot paria online în acest moment, chiar dacă oferta este un scăzută din pricina faptului că aproape toate competițiile sportive au fost întrerupte pentru moment.
Evoluția caselor de pariuri în România
Numărul casele de pariuri împânzesc România pe zi ce trece! Aproape în fiecare săptămână apar noi agenții pe teritoriul țării, iar numărul celor care joacă de la 2 lei la sute bune este într-o continuă creștere. In 1996, în România exista o singură casă de pariuri, iar în 2001, doar 67 de agenții.
Apoi a urmat un boom, iar în 2014 erau înregistrate 3.700 de case de pariuri. Numărul lor a început să crească de la lună la lună, iar în prezent în țara noastră sunt aproximativ 14.000 de sucursale pe tot teritoriul!
"Precizez faptul că, potrivit Codului Penal, săvârşirea unei infracţiuni, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă, reprezintă o circumstanţă agravantă. În acest caz se poate aplica o pedeapsă până la maximum special, iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la doi ani închisoare"
Bogdan Despescu, Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne