GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECLARAȚII

Fotbaliștii din Liga 1 intră de azi în izolare totală » Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Iată ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente”

Ionuț Stroe +7   FOTO
Ionuț Stroe

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 10:08

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut azi o conferință de presă în care a oferit detalii suplimentare despre normele pe care cluburile trebuie să le aplice la reluarea antrenamentelor, după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

„După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles. E vorba de distanțarea între persoane și despre norme de igienă. 

Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. 

Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”.

Cele 4 etape ale reluării antrenamentelor

„Condițiile descrise de noi reprezintă un prag minimal sub care în această etapă nu se poate coborî. Ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente? Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament în grupe mici
  4. sesiune de antrenament colectiv.

Vor fi trei categorii de persoane în această perioadă:

  1. Persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții.
  2. Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
  3. Măsuri reduse de protecție: cei care se ocupă de securitate și de bază, care nu vor avea accces. Pentru ca sportivii să-și reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate”
+2 FOTO

Ionuț Stroe: „Testarea pentru COVID-19 se poate realiza în orice moment”

„Transportul sportivilor de acasă spre locul de cantonament se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. Medicii vor face un triaj epidemiologic, vor testa temperatura, vor identifica eventuale simptome. În cazul în care indentifică siptome, medicul îi va interzice jucătorului participarea la antrenament. 

Testarea pentru COVID-19 se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament. Staff-ul nu se schimbă și nu interacționează decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective. 

Vorbim despre reluarea pregătirii, nu despre activitatea de sport în masă. Regulile pot fi relaxate, dar, în acest moment, preferăm să nu estimăm nimic. Vom face periodic, din două în două săptămâni, o reevaluare a situației”, a spus Ionuț Stroe, la Digi 24. 

Citește și alte știri de actualitate:

Soluția lui Victor Pițurcă în cazul în care un jucător ar fi depistat pozitiv după reluarea pregătirilor: „Care ar fi problema?”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Superliga
Gafa finalului de an » Eroare de curtea școlii în Petrolul - Slobozia
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Altele
Bernadette Szocs și-a deschis sufletul despre viața personală: „Curtată sunt, bineînţeles, dar..”
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău
Superliga
Diagnostic CRUNT pentru jucătorul Craiovei » Cât va lipsi după accidentarea horror suferită la Buzău

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (8)
blatistu49
blatistu49  •  05 Mai 2020, 13:31

ce i cu pensii speciale si voi cu salariile voastre va puteti izola mult si bine dar altii mor de foame

catalynn
catalynn  •  05 Mai 2020, 12:48

Ce avem noi aici!? :-))))))) "Declarația mea a fost interpretată, din păcate informările cu caracter general sunt foarte ușor particularizate și interpretate, cu atât mai mult cu cât nu Ministrul Tineretului și Sportului decide cu privire la închirierea unor bunuri din domeniul public ce se află in administrarea altor entități publice decât cea a MTS-ului. De altfel, această închiriere este reglementată legal, sunt legi care definesc foarte bine cum se poate închiria legal în domeniul public și nu vreau să fac referiri la această situatie dintre MAPN/Steaua și fcsb. Am fost informat că asupra aspectelor de natura juridică între cele două entități s-au pronunțat instanțe și am înțeles că urmează să se mai pronunțe instanțe de judecată. Aș vrea să mă țin departe de acest subiect, s-a interpretat ce am declarat în acel dialog, nu a fost niciun interes major când mi-am exprimat opinia personală în legătură cu situația de acolo." - Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, în conferința de presă susținută pe 5 mai 2020.

116538290032900
Alice Popa  •  05 Mai 2020, 12:07

Si ce fac jucatorii straini care sunt plecati la casele lor? Nu pot sa vina in Romania acum si vor sta in carantina in timp ce jucatorii din tara se antreneaza?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează