GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ONOMASTICĂ

La mulţi ani, nea Imi! Emeric Ienei la 75 de ani: "Mă simt foarte bine. Mai ales cînd stau în fotoliu" :D

Articol de GSP - Publicat joi, 22 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 martie 2012 13:22

Omul de care se leagă cea mai mare performanţă a României la nivel de club, Cupa Campionilor Europeni din '86, împlineşte 75 de ani. Emeric Ienei, cel mai titrat antrenor din istoria Stelei, şi-a amînat petrecerea pentru mîine.

"Cum pot sărbători azi, dacă nu cu fotbalul, care mi-a dat totul? Diseară joacă Steaua şi aştept cadou o victorie la Tîrgu Mureş ca să am motiv să le dau prietenilor un şpriţ! ", s-a amuzat tehnicianul de la Sevilla, un exemplu de eleganţă şi fair-play de-a lungul întregii sale cariere.

Nea Imi spune că se simte încă tînăr. Retras acasă, la Oradea, el mărturiseşte că tonusul său excelent se datorează sportului, pe care continuă să-l practice şi acum.

"Am ajuns la o vîrstă destul de înaintată, dar mă simt foarte bine. Mai ales cînd mă aşez în fotoliu, hehe. Cînd mă ridic e mai greu, pentru că mă cam dor încheieturile. Cînd pot, fac mişcare, nu stau locului. Mă mai duc la meciurile Bihorului, din liga a doua, şi nu fac excese culinare. Mănînc orice, dar cu măsură şi niciodată în exces seara, ci doar fructe şi un pahar cu lapte", spune Ienei.

"Cu ce mă mai ocup? Păi, în afară de urmărirea atentă a tot ceea ce e legat de fotbal, mai discut cu prietenii de politică, despre ce drăcii mai fac aleşii noştri. În sport există fair-play, dar în politică deloc. Guvernanţii nu înţeleg că trebuie să aibă grijă de oameni, nu să-şi umple ei buzunarele" Emeric Ienei

Palmaresul lui Ienei ca jucător:
- 3 titluri de campion al României cu Steaua (1960, 1961, 1968)
- 3 Cupe ale României cu Steaua (1962, 1966, 1967)

Palmaresul lui Ienei ca tehnician:
- Cupa Campionilor Europeni cu Steaua (1986)
- 5 titluri de campion al României cu Steaua (1976, 1978, 1985, 1986, 1994)
- 3 Cupe ale României cu Steaua (1976, 1985, 1999)
- a antrenat "naţionala" României la CM 1990 şi CE 2000

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (31)
forumeer
forumeer  •  22 Martie 2012, 19:16

La multi ani, D-le Jenei, si multa sanatate! Toti stelistii va stimeaza si tin la d-voastra! De asemenea, la multi ani si Capitanului Mirel Radoi!

varanga53
varanga53  •  22 Martie 2012, 18:33

Cu deosebit respect va urez , domnule JENEI , LA MULTI ANI CU SANATATE !

mvradulescu
mvradulescu  •  22 Martie 2012, 17:01

V-am vazut jucand, v-am vazut antrenand atat la Steaua cat si la Nationala. Aveti tot respectul meu d-le Jenei ! Va doresc multa sanatate !!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează