GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUSTIȚIE

Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA! Ce acuze îi aduc procurorii fostului finanțator de la Dinamo

Nicolae Badea
Nicolae Badea

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 14:18 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 14:29

Nicolae Badea (73 de ani), fost finanțator la Dinamo și patron al firmei Computerland, a fost trimis astăzi în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar de fraudare a fondurilor europene, scrie G4media.

Nicolae Badea, omul de afaceri în continuare implicat la Dinamo, deși nu mai ocupă o funcție oficială, are probleme cu legea. DNA a anunțat astăzi trimiterea în judecată a acestuia. Numele lui Nicolae Badea nu este menționat în comunicatul DNA, dar surse judiciare au transmis pentru G4media că acuzatul este chiar fostul finanțator al clubului Dinamo.

Badea este acuzat de „săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (11 acte materiale)”.

Nicolae Badea, trimis în judecată de DNA într-un dosar de fraudare a fondurilor europene

În calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, el „ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei”. 

DNA mai precizează că „sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală)”.

94 de milioane de euroeste averea cu care Nicolae Badea figura în 2020 în TOP 300 Capital

Comunicatul integral al DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,

- a unui om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (11 acte materiale)

- o persoană fizică, manager financiar în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (7 acte materiale)

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În calitate de reprezentant legal al unei asociații beneficiare a unui contract cu finanțare europeană, inculpatul om de afaceri ar fi depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU), în perioada ianuarie 2010 –octombrie 2013, mai multe documente false, pe baza cărora ar fi obținut pe nedrept suma de 206.089 lei. 

Sumele de bani ar fi fost obținute în cadrul proiectului Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Informare Rurală).

Obiectivul general al proiectului era acela de a îmbunătăți calitatea vieții prin conectarea populației din mediul rural la informație și educație în scopul dezvoltării culturii antreprenoriale, a capacității manageriale și a spiritului asociativ și civic, precum și a solidarității comunităților rurale din zona țintă.

Între documentele false depuse pentru rambursarea cheltuielilor figurau acte întocmite în numele unor persoane angajate fictiv în cadrul proiectului, dar și în numele unor persoane care, deși angajate în cadrul proiectului, nu au derulat în realitate activitățile menționate în actele respective. 

Cheltuielile aferente documentelor false (cheltuieli cu salarizarea angajaților fictivi, cheltuieli cu deplasările efectuate de către angajații fictivi sau angajați care în realitate nu au efectuat deplasările respective) ar fi fost solicitate la rambursare în cadrul cererilor depuse la autoritatea de management.

Omul de afaceri ar fi fost ajutat de managerul financiar al proiectului, coinculpat în cauză, prin aceea că ar fi verificat și semnat documente care atestau împrejurări nereale cu privire la cheltuielile solicitate la rambursare.

În cauză au fost instituire măsurii asigurătorii asupra bunurilor celor doi inculpați.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 209.161 lei, reprezentând prejudiciul creat în cadrul proiectului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. 

Cererea de liberare condiționată a lui Ioan Niculae, acceptată » Poate ieși din închisoare după 9 luni

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali face afaceri cu fotbalistul favorit de la FCSB: „Are cel mai tare pământ!”
Superliga
Gigi Becali face afaceri cu fotbalistul favorit de la FCSB: „Are cel mai tare pământ!”
Bucureștiul, împânzit cu mesajele „Ion Țiriac, candidat la președinția României” » Ce se ascunde, în realitate, în spatele demersului
Stiri extrasport
Bucureștiul, împânzit cu mesajele „Ion Țiriac, candidat la președinția României” » Ce se ascunde, în realitate, în spatele demersului
NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”
Liga 2
NEVEROSIMIL! Adrian Mititelu a intrat pe teren, a vrut să scoată echipa și a urlat la arbitru: „Nemernicule! Tu să ieși afară, tu!”

Se poate bate mingea pe Lună? » Interviu cu astronomul Adrian Șonka: „Cineva a dus o crosă de golf în spațiu și a lovit mingea. Nu a mai văzut-o niciodată”

Bucureștiul, împânzit cu mesajele „Ion Țiriac, candidat la președinția României” » Ce se ascunde, în realitate, în spatele demersului


Comentarii (15)
creeperno115
creeperno115  •  18 Noiembrie 2021, 22:37

Nu conteza daca-l baga in puscarie, important e sa-i fie confiscata averea si partea lui din datoriile din 2012 la Dinamo sa fie returnate clubului

rocky5
rocky5  •  18 Noiembrie 2021, 20:57
Postat de manevra99 pe 18 Noiembrie 2021, 14:51

Era și timpul ca exoftalmicul să plătească.

Cum a plătit și ciobanul pentru frauduloasa retrocedare de numai vreo 70 de milioane de €!

lapusneanul
lapusneanul  •  18 Noiembrie 2021, 16:20

aha , au trimis pe cineva in judecata dar nu -i stiu numele..hahaha..incredibil...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează