Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2010 00:00

Îi auzim în fiecare zi la microfonul TVR comentînd partidele de la Campionatul Mondial. Marian Olaianos, Mihnea Ionescu, Narcis Şelaru şi Dragoş Bocanaciu sînt oamenii care "acoperă" pentru televiziunea publică Mondialul.

Ei au povestit pentru GSP întîmplările hazlii de care au avut parte în cele 7 zile petrecute pînă acum în Africa de Sud.

Pe jos şi cu glenza umflată la primul meci
Olaianos şi Şelaru sînt responsabili cu meciurile de la Johannesburg şi în prima zi erau să rateze deschiderea Mondialului. "Am decis să plecăm cu 4 ore înainte spre stadionul Soccer City. Autobuzul media a venit la timp, dar la vreo 4-5 kilometri de arenă am rămas blocaţi în trafic şi nu ne-am mai mişcat nici măcar un metru. Îţi dai seama că am luat-o pe jos. La vreo 500 de metri de stadion, cînd răsuflam uşuraţi că ajungem la timp, am călcat într-unul dintre şanţurile ăstora. Două zile am avut glezna cît butucul", rememorează Olaianos.

Ionescu, obiectiv turistic :)
La Cape Town, Mihnea Ionescu n-a avut probleme cu traficul, ci cu turiştii japonezi: "În timpul meciului Uruguay - Franţa m-am trezit în cabină, în timp ce comentam, cu un grup de japonezi. Au început să-mi umble prin foi, să facă poze cu mine de parcă eram obiectiv turistic". Acelaşi grup de japonezi l-au urmărit şi pe celebrul Arsene Wenger chiar şi la toaletă pentru a face poze cu el.

Încurcătură la hotel, gratii şi zăvor dublu
Cel mai ghinionist dintre cei patru comentatori e Bocanaciu, singurul care nu este cazat în zona media. Motivul? "S-a produs o greşeală şi, în loc să fie cazat în hotelurile rezervate pentru presă, l-au trimis în altă parte. Stă într-un loc cu gratii la toate geamurile", au spus colegii săi. Olaianos completează: "La noi hotelul e ok, dar chiar şi aşa avem zăvor dublu la uşă".

"Vuvuzelele sînt groaznice! După ce pleci de la stadion şi pînă te aşezi seara în pat ai numai ecoul stadionului în cap"
Marian Olaianos, comentator TVR

"Pînă îmi pun casca de comentator nu aud nimic altceva decît zgomotul vuvuzelelor. Şi cică multe sînt contrafăcute, că cele originale sînt mai puternice"
Mihnea Ionescu, comentator TVR

"La concertul Shakirei au fost interzise vuvuzelele. S-au strîns munţi de astfel de trompete în faţa stadionului, vreo 20.000. Sînt peste tot vuvuzelele!"
Marian Olaianos, comentator TVR

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”