Articol de GSP - Publicat joi, 30 martie 2023 16:14 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 11:09
Digital Media Awards Europe, competiție de prestigiu a presei mondiale, și-a anunțat finaliștii. Printre aceștia se află, în premieră, și Gazeta Sporturilor, cu podcastul "Profu' de Sport", realizat de redactorul-șef Cătălin Țepelin.
Premiile Digital Media Awards sunt acordate anual de World Association of News Publishers (WAN-IFRA), adică Asociația Mondială a Editorilor de Presă. Fondată în 1948, WAN-IFRA se bucură de o largă recunoaștere în industria mass-media, fiind cea mai mare organizație a editorilor de presă din lume: o rețea globală de 3.000 de companii de presă și tehnologie. În același timp, WAN-IFRA reprezintă 60 de asociații naționale, sub umbrela cărora se află 18.000 de redacții din 120 de țări.
Conform descrierii de pe platforma oficială, premiile Digital Media Awards își propun să răsplătească excelența, evidențiind cele mai bune inițiative din presa digitală sau tradițională.
Podcastul "Profu' de sport", lansat de Gazeta Sporturilor în iulie 2022, a fost nominalizat printre cei 3 finaliști ai categoriei "Cel mai bun podcast". În finală, producția GSP va fi în competiție cu The Independent (Irlanda) și Goteborgs Posten (Suedia). UPDATE 5 aprilie: trofeul a fost câștigat de The Independent.
Această nominalizare este un compliment deosebit, mai ales că Gazeta este singura redacție est-europeană care s-a strecurat printre finaliștii din acest an ai Digital Media Awards. Ne mândrim cu faptul că "Profu' de Sport" a fost primul podcast de sport din România și singurul care a îndrăznit să abordeze un stil diferit și să parieze pe un format inovator.
- Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP și realizator al podcastului Profu' de Sport
Celelalte categorii sunt dominate de redacții din țările nordice (Suedia, Norvegia), urmate de Spania, UK, Portugalia și Germania. Aici, printre finaliști se află branduri de top ale presei mondiale, precum The Telegraph, VG, Dagbladet, Financial Times, AFP etc. Iar în juriu sunt profesioniști redutabili din industria media, jurnaliști sau manageri de presă care lucrează sau au lucrat la Washington Post, Liberation, Wall Street Journal, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Newsweek, Les Echos, BBC șamd.
Podcastul "Profu' de Sport", o serie de dialoguri relaxate și spectaculoase cu oameni importanți din fenomen, este produs într-un studio special al Gazetei, care simulează un vestiar.
În urmă cu 2 ani, GSP.ro a fost desemnat "site-ul european cu cel mai bun design" la gala Digiday Media Awards, un alt eveniment prestigios al industriei de media la nivel global.
Cele 15 episoade de până acum ale podcastului "Profu' de Sport"
- Lorena Balaci: „Cea mai mare problemă a fotbalului la copii și juniori sunt PĂRINȚII” + episoade neștiute cu Ilie Balaci
- Bogdan Lobonț » Despre obiceiurile nesănătoase din fotbalul românesc, impactul cu cultura lui Ajax Amsterdam și cum a rezistat 8 ani la AS Roma
- Preotul Vasile Ioana, despre fotbal și religie » „Ronaldo a căzut din Cer ca Lucifer, Messi a fost smerit și a câștigat. El este «Man of God»”
- Mihai Mironică » Dialog amplu despre carieră, presă și preferințele publicului: „FCSB e peste echipa naţională la audienţe!”
- Anghel Iordănescu » Cum a fost cooptat la juniorii Stelei, de ce i-a plăcut mai mult viața de jucător decât cea de antrenor și ce regrete are
- Bogdan Enoiu» Povești savuroase despre sacoșa cu bani de la Gala Hagi, Trabantul dat de Copos lui Țiriac, cele 3.000 de meciuri cu CTP și plecăciunea lui George Bush jr
- Ilie Dumitrescu » Cum a ajuns un copil dintr-o familie modestă din Rahova fotbalist de top și milionar în euro: „Talent, muncă și noroc”
- Mihai Neșu » Despre sport și viață, despre credință și acceptare: „Am fost foarte supărat pe Dumnezeu. Dar apoi am realizat că totul are un sens. Și acum trăiesc cea mai fericită perioadă a vieții mele”
- Emil Grădinescu » Despre viața de comentator, pățanii pe stadioane și controverse fără sfârșit: „Un comentator bun n-ar trebui să se teamă de tăcere. Oamenii trebuie să audă și ambianța”
- Orlando Nicoară » Dialog deschis despre drepturile TV din Liga 1 și despre tehnologia VAR: „Fotbalul nu poate fi gratis la nesfârșit. În câțiva ani se va ajunge la pay-per-view”
- Cristian Tudor Popescu » Despre problemele sportului românesc, Popovici și Hagi, Halep și Nadal, Orban și Putin
- Mihaela Buzărnescu, fost #20 WTA: „Ajungeam în Top 10 fără acea accidentare”
- Cătălin Oprișan: „Am copilărit cu cei mai mari golani din cartier, dar eram și comandant de unitate!”
- Ovidiu Ioanițoaia: „Suporterii nu înțeleg un lucru esențial despre ziariști” + Amintiri cu Păunescu și Elena Ceaușescu
- Gică Popescu: „Marea problemă a fotbalului românesc e lipsa curajului!”
Decizia luată de Real Madrid după moartea lui Helmuth Duckadam » Gestul impresionant al spaniolilor