GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Back in business: Campionatul României revine, mai imprevizibil ca niciodată

Articol de GSP - Publicat joi, 11 iunie 2020 18:33

Mai bine mai târziu decât deloc. Prima divizie din România este una dintre ultimele elite din Europa care se reia după întreruperea cauzată de pandemie. Serbia, Ungaria, Croația sau Bulgaria deja și-au derulat primele meciuri oficiale, iar prima noastră divizie se va restarta, în sfârșit, pe 12 iunie, cu duelul de ”play-off” dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani. Urmărește-ți favoriții LiveStream pe site-ul sau în aplicația Superbet și plasează pariul câștigător. Deschide cont la Superbet.ro și alege-ți Bonusul de Bun Venit care poate ajunge până la 1.200 Lei.

Din seara de 9 martie, atunci când Gaz Metan și CFR remizau, 0-0, s-au produs foarte multe schimbări. Nu mai puțin de trei grupări și-au modificat staff-ul tehnic. La Dinamo București, Dușan Uhrin jr. a fost înlocuit cu Adrian Mihalcea. Universitatea Craiova s-a despărțit (din nou) de Corneliu Papură și l-a adus pe Cristian Bergodi. În fine, chiar înainte de reluarea jocurilor, Gaz Metan Mediaș a pus capăt colaborării cu Edi Iordănescu și în cel mai scurt timp ar putea oficializa numirea lui Dușan Uhrin jr.

Agitație (aproape) peste tot

Înainte de toate, să specificăm că sezonul, atât în partea superioară, cât și în ”play-out”, se va încheia pe 1 august. Pe 5/8 august se vor desfășura meciurile din barajul de rămânere/promovare în prima ligă. Semifinalele Cupei României se vor derula pe 24 iunie, respectiv 8 iulie, iar finala competiției K.O. este stabulită pentru 22 iulie. Deocamdată, meciurile se vor desfășura fără spectatori.

Aceste trei luni de pauză au fost extrem de agitate aproape la toate cluburile, dincolo de schimbările de tehnicieni amintite mai sus. La CFR Cluj sau Astra au ieșit în spațiul public informații privind disputele între jucători și club pe tema unor tăieri salariale considerate inerente în această perioadă în care veniturile cluburilor au fost ca și inexistente. Nici FCSB nu a scăpat de astfel de conflicte interne, iar recent s-a despărțit de unul dintre cei mai importanți marcatori ai ei din acești ani, Harlem Gnohere. La Dinamo, s-a atins un nou punct maxim de fierbere, atunci când jucătorii au refuzat să intre pe teren în testul cu Voluntari, din cauza restanțelor financiare.

Miza sportivă este una enormă. În ambele zone ale tabelei, domnește incertitudinea. Actualmente, primele trei clasate au șanse la titlu. După două runde din ”play-off”, CFR este pe primul loc, cu 30 de puncte, iar FCSB și Craiova au cu patru mai puține. În ”play-out”, doar Viitorul, cu 24 de puncte, se poate simți sigură. Între locul 8, ținut de Sepsi, cu 19 puncte, și 13, ultimul direct retrogradabil, este o distanță de doar cinci lungimi. Asta în condițiile în care din ”play-out” mai sunt de jucat 12 runde! Vezi aici toată oferta pentru etapa din România!

Cele mai interesante cifre

  • Va fi o luptă pasionantă pentru titlul de golgeter. Florinel Coman (FCSB), Denis Alibec (Astra) și Gabriel Iancu (Viitorul) au câte 11 puncte la activ. Ei sunt urmați în top de Vasile Gheorghe (Astra) și Alexandru Cicâldău (Craiova), cu câte zece goluri înscrise.
  • Gaz Metan și Viitorul sunt formațiile care au beneficiat de cele mai multe lovituri de pedeapsă: 9, respectiv 8. Cele mai taxate grupări sunt Politehnica Iași și FC Hermannstadt, împotriva cărora s-au dictat câte opt penalty-uri. Interesant e că sibienii au ratat de patru ori de la punctul cu var!
  • Universitatea Craiova este singura echipă care nu a avut până acum niciun eliminat în ediția 2019/20. Voluntari și FCSB au bifat cele mai multe cartonașe roșii, câte șase.
  • Jocurile cele mai spectaculoase sunt ale unor echipe din zona ”play-out”. Voluntari a înșirat câte 18 meciuri cu ”Over 2,5 goluri”, iar Clinceni și Viitorul au câte 17 jocuri cu un total de minimum trei goluri marcate la final. În replică, în dreptul lui Sepsi sunt doar zece meciuri cu ”+3 goluri”.
  • Hermannstadt este singura formație care nu a izbutit să câștige în deplasare în acest campionat.
  • CFR este singura trupă care nu a pierdut niciun joc domestic în campionat, în ediția 2019/20.

Duelurile din etapa III play-off/play-out, pe scurt

Universitatea Craiova – FC Botoșani (12 iunie, ora 20:00)

Oltenii vor să câștige pentru a nu ieși de pe orbita titlului, dar marele lor dezavantaj este că nu vor beneficia de public. Media de 13.000 de spectatori la confruntările de acasă era un argument esențial, mai ales la primul meci oficial sub comanda lui Bergodi.  Alb-albaștrii au avut meciuri slabe înainte de întrerupere: 2-3 la Iași, în Cupă, respectiv 1-4 la FCSB, în campionat. Dar, jocurile oltenilor din ultima perioadă sunt consistente: șase din cele șapte dueluri oficiale din 2020 au avut ”Over 2,5 goluri”. De asemenea, este de notat că Universitatea a primit gol în fiecare din ultimele cinci partide disputate acasă. În replică, meciurile Botoșaniului sunt foarte echilibrate:  ultimele nouă dispute ale moldovenilor au consemnat numai scoruri strânse.În sezonul regulat, a fost 1-1, respectiv 3-1 pentru Craiova. Oltenii sunt pe locul 3, cu 26 de puncte, iar elevii lui Marius Croitoru sunt clasați pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

FC Voluntari – Academica Clinceni (13 iunie, ora 14:30)

Ilfovenele se vor încleșta într-un veritabil derby pentru salvare: loc 14, cu 12 piuncte contra locul 12, cu 14 puncte. În prima parte a stagiunii, fiecare dintre cele două s-a impus pe terenul celeilalte cu 2-1. Gazdele au un singur eșec în 2020, 1-2 acasă cu FCSB, renăscând sub comanda lui Mihai Teja, venit în iarnă.”Academicienii” lui Ilie Poenaru au scos rezultate surprinzătoare în ultimele trei deplasări: 0-0 la FCSB și Viitorul, respectiv 1-0 la Dinamo.

Sepsi OSK – FC Hermannstadt (13 iunie, ora 17:00)

Pentru covăsneni, o victorie ar fi un mare respiro pentru perioada imediat următoare. Sepsi este pe locul 8, cu 19 puncte, arată altfel din toamnă, de la venirea lui Leo Grozavu, dar disputele ei domestice din 2020 au fost destul de imprevizibile: 1-0 și 1-1 cu Iași, respectiv 0-1 cu Botoșani.

Sibienii coordonați de Vasile Miriuță, care nu au bătut ”afară” în campionat din decembrie 2018, au scos două rezultate mari în primele runde din ”play-out”contra unor contracandidate la supraviețuire: 1-0, acasă, cu Chindia, și 1-1 la Voluntari.

Viitorul Constanța – Politehnica Iași (14 iunie, ora 17:00)

 Locul 7, cu 24 de puncte împotriva poziției 11, cu 15 puncte. Dobrogenii au învins cu 3-2 la Clinceni în ultimul joc dinaintea întreruperii, dar nu au mai învins la Ovidiu în prima divizie din 25 noiembrie 2019, 4-1 cu Sepsi OSK.

Moldovenii s-au trezit chiar înaintea blocării temporare a sezonului. Au făcut 1-1 la Sepsi, au eliminat-o favorita Craiova din Cupă (3-2) și au învins-o pe Dinamo cu 1-0. Încă un motiv de optimism: antrenorul Mircea Rednic și-a prelungit angajamentul cu Politehnica.

În sezonul regulat, Viitorul a câștigat ambele dueluri cu scorul de 2-1.

CFR Cluj – FCSB (14 iunie, ora 20:00)

CFR este în prim-plan pentru cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv. Conduce în clasament cu patru puncte avans față de FCSB și Craiova, iar traseul ei autoritar a fost confirmat în primele două runde din sezonul de Top 6: au fost consemnate un 2-1 cu Astra și un 0-0 la Gaz Metan. 

Clujenii nu au pierdut niciun joc din ultimele 11 disputate în campionat, respectiv Europa League!

Bucureștenii speră să reducă distanța față de vârf: înainte de întrerupere, FCSB a câștigat cu 2-1 la Hermannstadt în Cupă, respectiv 4-1 cu Craiova. Trupa lui Bogdan Vintilă practică un joc mai riscant: de-altfel, ultimele cinci partide oficiale ale FCSB au avut toate ”GG”.

Istoricul recent al confruntărilor CFR – FCSB este plin de remize: scorul este de 2-1 la victorii pentru clujeni, în ultimele 11 ”directe”.

Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș (15 iunie, ora 20:00)

Dunărenii au primit o veste proastă: nu sunt eligibili pentru licența de cupele europene. Astra este pe 4, cu 24 de puncte, iar ardelenii sunt pe 6, cu un punct mai puțin. La acest joc, Gaz Metan va fi coordonată de un staff intermediar, până la instalarea lui Dușan Uhrin jr.

Astra are un singur eșec domestic în 2020, un surprinzător 1-2 cu Chindia. Atenție: șapte din ultimele opt confruntări directe au avut rezultate la o diferență de maximum un gol.

SUPEROBIECTIV: BONUSUL DE BUN VENIT!

Pentru a te bucura din plin de meciurile din fotbalul românesc, deschide cont la Superbet.ro și optează pentru o strategie bombă: alege Bonusul de Bun Venit Casino, care poate ajunge până la 1.200 de Lei; din pachetul Bonus fac parte și cele 300 de rotiri la trei Superjocuri (Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot). Dacă vrei totuși Bonusul Sport, poți opta pentru el.  Ajunge până la 500 Lei și îți oferă condiții Superavantajoase de rulaj.  Poți lua Bonusul Sport și poți juca oricând și în cazinou, folosind fonduri din balanța reală a contului tău. Și pentru ca totul să fie pe SuperBucurie, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă încasezi prin transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei.  Hai online și SuperJoacă!
#ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

*Tot în această etapă ar fi trebuit să se joace și Dinamo-Chindia, dar meciul a fost amânat din cauza unui caz de COVID depistat în staff-ul lui Dinamo.

CITEȘTE ȘI: 

La Liga revine în oferta Superbet! Sărbătorește cu un bilet pe SuperDerby-ul Sevilla-Betis!

Juventus, Milan, Napoli și Inter luptă pentru finala Cupei Italiei. Pe care dintre cei 4 ași pariezi?

Superliga turcă oferă cel mai echilibrat final de sezon din campionatele europene

Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Emil Grădinescu, apeluri cu CNA în scandalul Steaua - FCSB: „Bă, nu se mai poate” » Mesaj radical în platoul GSP: „Steaua joacă cu Recolta Săhăteni!”

Vedeta din România, cu nervii la pământ din cauza lui Neymar: „S-au dus pe lângă mine 10 milioane! Poate am noroc în dragoste... și acolo e dezastru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează