GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum se calculează prețul intervenției de implant dentar?

Articol de GSP - Publicat joi, 06 iunie 2024 15:57 / Actualizat joi, 06 iunie 2024 15:57

O bună sănătate orală contribuie la starea generală de bine, la confortul psihic și la imaginea pe care o afișăm în societate. În momentul de față, aspectul fizic ne poate propulsa în carieră, ne poate deschide noi drumuri personale și ne poate aduce mai aproape de cele mai mari visuri. Dacă e corect sau nu, nici nu mai contează, cert e că fiecare dintre noi are posibilitatea de a-și îmbunătăți aspectul estetic.

Implantul dentar este cea bună soluție pentru înlocuirea dinților pierduți sau dinților puternic afectați de carii și infecții, cei care nu mai pot fi salvați. Milioane de oameni cer anual ajutorul medicilor pentru a-și recupera zâmbetul, fiind convinși că o astfel de decizie le va schimba radical viața. Dacă și tu vrei să faci o schimbare, înseamnă că trebuie să știi cât costă un implant dentar, dar și cum se calculează prețul total.

Din ce este compus implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv medical, conceput pentru a înlocui funcția rădăcinii naturale. Pentru a asigura compatibilitatea cu țesuturile osoase și țesuturile moi, acesta este realizat din materiale rezistente și prietenoase cu organismul uman (de regulă, titan). Cu toate acestea, implantul dentar nu este realizat dintr-o singură bucată, ci este compus din mai multe părți. Iată care sunt acestea:

●       Corpul implantului: Un mic șurub care se inserează în osul maxilar sau mandibular. Acesta este, de fapt, implantul despre care vorbim, cel realizat din materiale biocompatibile și rezistente trecerii timpului;

●       Capa de vindecare: Pentru a evita creșterea mucoasei gingivale peste corpul implantului, pe perioada de osteointegrare (2-4 luni) se montează un bont sau o capă de vindecare. Așa se permite gingiei să se vindece corect, păstrându-se accesul către implant;

●       Bontul protetic: Acest element face legătura între implant (deci între șurubul inserat în os) și coroana dentară (cea care va reda estetica și funcționalitatea danturii);

●       Coroana dentară: Aceasta se încarcă pe implantul dentar, imitând aspectul dinților naturali. Pentru că medicina evoluează constant, iar estetica are un rol deosebit de important în activitățile cotidiene, astăzi există mai multe tipuri de coroane dentare. În funcție de particularitățile cazului, în funcție de buget sau preferințe, poți opta pentru o coroană din zirconiu, pentru o coroană din materiale ceramice sau metalo-ceramice.

Cum se calculează prețul implantului dentar?

Prețul implantului dentar depinde de calitatea pieselor și materialelor folosite, dar și de complexitatea intervențiilor suplimentare (extracții sau adiție de os, de exemplu). Există câțiva factori determinanți aici și ne referim la:

●       Experiența medicului;

●       Calitatea echipamentelor folosite;

●       Numărul de implanturi necesare;

●       Proceduri suplimentare;

●       Producătorul implantului dentar;

●       Materialele folosite pentru realizarea coroanelor dentare.

Cât costă implantul dentar?

La o simplă căutare pe internet, vei observa că prețurile diferă de la o clinică la alta, fiind influențate chiar și de poziționarea geografică. În orașele mari, cunoscute pentru puterea de cumpărare, prețurile tind să fie mai mari, dar aici se adaugă și calitatea muncii. În linii mari, pentru un implant dentar în sistem complet, un pacient scoate din buzunar aproximativ 3750 de lei. Prețul crește odată cu nevoia de a înlocui mai mulți dinți lipsă. E important de menționat că există câteva aspecte pe care orice pacient trebuie să le analizeze înainte de a lua decizia finală. Ai nevoie de un implant dentar? Iată ce ar trebui să ai în vedere:

●       Experiența echipei medicale;

●       Garanția implantului dentar;

●       Transparența costurilor și planului de tratament;

●       Posibilitatea de a plăti în rate.

În cele din urmă, pentru a afla un cost exact, trebuie să ajungi la o primă consultație de specialitate. Doar după o analiză amănunțită se poate construi un plan de tratament personalizat.

Citește și:
Presa din Danemarca l-a descris într-un SINGUR cuvânt pe Daniel Bîrligea după golul din FCSB - Midtjylland
Europa League
Presa din Danemarca l-a descris într-un SINGUR cuvânt pe Daniel Bîrligea după golul din FCSB - Midtjylland
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Europa League
Golul lui Daniel Bîrligea din Europa League a făcut înconjurul lumii! L'Equipe și The Sun: „O adevărată nebunie”
Verdictul lui Raul Rusescu: „FCSB n-a avut un jucător de nivelul lui de 7 ani”
Europa League
Verdictul lui Raul Rusescu: „FCSB n-a avut un jucător de nivelul lui de 7 ani”

EXCLUSIV „Îmi vine să-mi dau pumni în cap” » Leonard Doroftei, despre marea greșeală pe care și-acum o regretă: „Am vândut-o pe nimic!”

Antrenorul care a descoperit-o pe Simona Halep trăiește o dramă, fiindu-i amputat un picior: „Nu am cum să îi cer ajutorul, cred că tatăl Simonei e supărat”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează