GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  TRICOURI

PROIECT ADIDAS Forțele Europei au ales adidas! Italia, Germania sau Spania beneficiază de tehnologie de ultimă oră din echipament

Pedri în echipamentul Spaniei
Pedri în echipamentul Spaniei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 10:45 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 18:31

De la schimbări de culoare la diferite modele, dar și combinații de culori mai îndrăznețe, adidas și-a propus să celebreze identitatea modernă, împletită cu motive tradiționale ale fiecărei națiuni. Cum arată echipamentele forțelor de la EURO 2024.

Belgia: artă și lux

Echipamentul de acasă al Belgiei este inspirat de arhitectura contemporană și designul de modă de lux, dar culorile de bază încă aduc un omagiu nuanțelor găsite în steagul național, păstrând cromatica echipamentelor din ultimele decenii.

Tricoul de deplasare celebrează bogata cultură artistică beligiană, făcând referire în special la caricaturistul belgian Hergé și personajul de benzi desenate pentru care este renumit - Tintin. Inspirat de ținuta lui Tintin, omagiul regal se găsește pe spatele gulerului: o coroană aurie care strălucește pe un fundal albastru deschis.

Germania celebrează istoria

Echipamente pentru Euro 2024 ale Germaniei sunt inspirate nu doar de Cupa Mondială din 2006, ci și de cele din 1990 și 1994. Tricoul de acasă pentru 2024 are un design modern, cu elementul clasic, și anume albul.

adidas combină tricoul de acasă cu un logo negru și tricolorul steagului Germaniei. Mânecile prezintă un gradient al tricolorului steagului german, cu trei dungi albe deasupra și un efect inspirat de kitul Cupei Mondiale din 1994: umerii sunt decorați cu un negru care se estompează în roșu și portocaliu aprins. Estetica îmbină tradiția cu un twist modern.

Tricoul de deplasare este cu adevărat inedit, cu o combinație îndrăzneață și nouă de culori pentru reprezentativa germană. O alegorie de roz și mov, culorile oficiale fiind Semi Lucid Fuchsia și Team College Purple.

adidas îmbină cele două culori proaspete într-un gradient, cu partea superioară roz și partea inferioară mov închis. Gradientul în sine are o schemă inspirată de 1994, plus combinația de culori face referire la echipamentul de portari de la CM

Forțele Europei au ales adidas! Italia, Germania sau Spania beneficiază de tehnologie de ultimă oră din echipament

Ungaria: echipamentul cu două embeleme

Tricoul de acasă al Ungariei este inspirat de steagul național și de modelele de pe emblema echipei naționale. Maghiarii au optat pentru un stil clasic, fără prea mari modificări în raport cu fostul design.

Tricoul de deplasare al Ungariei urmează același principiu, dar schema de culori și grafica finală reprezintă steagul, creând un sentiment de fluiditate - pe un fundal alb, combinat cu accente roșii și verzi. Partea laterală a tricoului are două linii tăiate în roșu și verde.

De altfel, ambele kit-uri prezintă - spre deosebire de alte națiuni, atât stema federației, cât și emblema națională.

Italia: atenție la detalii!

Același lucru se poate spune și despre naționala Italiei, care are o atitudine conservatoare față de noul kit: fosta campioană europeană vine în Germania cu clasicul albastru.

Squadra azzurra va avea dungi în culorile steagului și, la fel ca celelalte kituri internaționale semnate de adidas, șablonul este inspirat de tricoul Teamgeist de la Cupa Mondială din 2006 și are o dungă laterală albă.

Forțele Europei au ales adidas! Italia, Germania sau Spania beneficiază de tehnologie de ultimă oră din echipament

Are un model care seamănă cu litera "I" de la Italia și este parte integrată din materialul tricoului.

Designul de deplasare are și el steagul pe umeri, emblemă și panourile laterale ale corpului. De altfel, avem de a face, în mare, cu o inversare de culori: modelul literei ”i” se regăsește și pe tricoul de deplasare.

Scoția: design modern și kiltul ascuns

Echipamentul scoțienilor este de-a dreptul specaculos: selecționata se află la al doilea CE consecutiv. În timp ce multe dintre kit-urile prezente la EURO fac referire la trecut, britanicii merg pe un echipament new-generation.

„O pasiune imensă răsună în întreaga națiune a Scoției, care a fost injectată în designul de acasă printr-un grafic modernizat de tartan și o bază albastru închis care vorbește despre patrimoniul său – finisată cu forme geometrice captivante”, după cum îl descriu creatorii.

Pentru echipamentul de deplasare, adidas propune o schemă de culori complet nouă. Inspirația stă într-un kit iconic din anii '90, dar cu un aspect nou și proaspăt: un tartan colorat și disruptiv apare pe un fundal de culoare deschisă, asociat cu detalii mov închis.

Spania: flori, mare și culoare

Forțele Europei au ales adidas! Italia, Germania sau Spania beneficiază de tehnologie de ultimă oră din echipament
Morata, cu banderola de căpitan pe braț, foto: Guliver/gettyimages

La fel ca Germania și Ungaria, tricoul de acasă al Spaniei oferă un aspect clasic pentru echipa națională în ultimele decenii: modelele ondulate sunt împrăștiate la baza tricoului, care îmbină forme ale florii naționale a țării - garoafa și mările care înconjoară peninsula.

În contrast cu kitul de acasă, cel de deplasare are o estetică care reprezintă o plajă spaniolă aglomerată în mijlocul verii. Are și el vizualul valurilor și frumusețea florii, dar cu o combinație de culori neconvențională care strigă a soare.

Prețul unui tricou, indiferent de națională, se învârte în jurul sumei de 80 de euro.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează