GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

INTERVIU SUPERBET | Florin Răducioiu analizează Italia la EURO 2020: “Nicolo Barella e SuperPariul meu!”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 iunie 2021 19:32 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 19:34

Bari, Verona, Brescia, Milan. Sunt locurile în care, rând pe rând, Florin Răducioiu, unul dintre cei mai mari atacanți români din istorie și ambasador Superbet, a încântat publicul italian. Prin viteză, instinctul de killer și goluri care au produs momente de neuitat. După 26 de ani, "Radu" e la fel de atașat de Italia, țara în care i s-au născut copiii, și a acceptat provocarea Superbet de a analiza Squadra Azzurra înainte de EURO 2020. Cât s-a schimbat Italia? Ce așteptări sunt? Cine e marele pariu al lui Răducioiu? Aflăm totul dintr-un interviu marca Superbet cu fostul golgheter. Noi pasăm, el finalizează!

Află părerile SuperAmbasadorilor și experților din fotbal în SuperRevista Euro pe care tocmai am lansat-o. Revista se găsește la chioșcurile de ziare și în agențiile Superbet și o poți achiziționa cu doar 10 lei!

Turcia – Italia se joacă pe Superbet. Vezi aici SuperOferta pentru meciul de deschidere de la EURO!

Superbet: Ce spune despre Italia faptul că nu a primit gol în ultimele opt meciuri?

Florin Răducioiu: Este un punct forte al echipei Italiei, chiar dacă nu mai practică acel joc numit Catenaccio. Au o mare concentrare, își păstrează identitatea de italieni, au în sânge acest mod de a apăra. Aș spune din nou fraza pe care a spus-o Capello: "Dacă atacanții te fac să câștigi meciurile, apărările te fac să câștigi titlurile și cupele". Mai semnificativă decât această frază a lui Capello nu există!

E Gianluigi Donnarumma, la doar 22 de ani, genul de portar-lider care să poată fi comparat cu Gianluigi Buffon?

În momentul de față e tânăr și e evident că are mari calități. A avut o creștere în ultimii doi ani, e un portar foarte bun din multe puncte de vedere, dar comparația nu se poate face decât peste opt sau nouă ani, când vom vedea dacă el se va ridica la nivelul lui Gianluigi Buffon, care este o legendă și a câștigat foarte mult cu Juventus și naționala Italiei. Donnarumma trebuie să lucreze la concentrarea în timpul meciului, această calitate vine cu vârsta. Dar și continuitatea. Hai să mai așteptăm până mai facem comparații cu acest fenomenal portar care a fost Buffon.

Ai foarte mulți prieteni celebri în fotbalul italian. Care e atmosfera în rândul lor înainte de EURO, la ce se așteaptă?

Am prieteni foarte buni în Italia. Sincer, nu am vorbit cu ei despre evoluția echipei Italiei la Europeanul din acest an. Am să vorbesc, dar ideea este că, din câte am citit și m-am informat, e o tendință de optimism. Oamenii văd o latură foarte bună în această echipă, este o echipă care vine după necalificarea la Mondialul din 2018, care a fost aproape o tragedie în Italia. Este foarte mult optimism, Italia lui Mancini e o echipă tânără, interesantă, care poate ajunge foarte departe în această competiție. Voi vorbi cu Tassotti și Baresi, dar sunt sigur că au acest optimism față de echipa lui Mancini și așteaptă rezultate.

Italia la EURO 2020. Vezi Cotele Speciale pregătite de Superbet!

“Mă simt puțin Italian! Nicolo Barella e SuperPariul meu”

INTERVIU SUPERBET | Florin Răducioiu analizează Italia la EURO 2020: “Nicolo Barella e SuperPariul meu!”

Italienii sunt recunoscuți pentru pasiunea cu care cântă imnul. În anii petrecuți în Serie A, ai aflat de la colegii italieni de unde vine această iubire pentru "Il Canto degli Italiani"?

Într-adevăr, sunt recunoscuți. Imnul e foarte frumos, îmi place mult și l-am auzit de multe ori. Italienii, în general, nu sunt un popor patriotic, dimpotrivă. Dar italienii, când se strâng în jurul echipei naționale, e pur și simplu o religie pentru ei. E unul din puținele momente când sunt foarte patrioți și cântă imnul cu o pasiune ieșită din comun. Mă simt puțin italian, copiii mei sunt italieni, și eu sunt foarte emoționat când cântă imnul Italiei. Ca să dau un exemplu. Când întâlnești un italian în străinătate și îl întrebi de unde e, nu spune prima dată că e italian. Spune că e din Genoa, din Roma, din Florenza sau din Bologna. Aici nu sunt patrioți! Dar e o onoare să îmbrace acest tricou cu o mare istorie, e ceva ce orice copil ar dori să-l îmbrace.

Dacă ar fi să alegi un singur nume, care crezi că va fi liderul din teren al echipei?

Greu de spus. Aș avea două nume: Insigne, care e căpitanul lor, și Verratti, care e un jucător fundamental la mijlocul terenului. Tind să cred că Verratti poate fi mai mult lider decât Insigne, care e de neînlocuit pentru Mancini.

Care e SuperPariul tău din lotul Italiei pentru EURO 2020?

Nu am dubii și nedumeriri. E Nicolo Barella! Un jucător extraordinar de interesant, care a avut o ascensiune fulminantă în lotul lui Inter și al Italiei.

Ai experiența marilor performanțe în fazele superioare ale unui turneu final. Cu ce diferă un meci din grupă de unul din fazele eliminatorii?

Aparent e simplu, pentru că în grupă poți să-ți permiți un meci, să-ți faci niște calcule. Ai posibilitatea să te califici și așa. E evident că meciurile trebuie abordate cu cea mai mare concentrare. De obicei, primul meci e extrem de important pentru a ajunge în fazele eliminatorii. Un meci din optimi, sferturi… Acolo nu-ți mai permiți calcule, trebuie să fii într-o stare fizică și psihică extraordinară pentru a merge mai departe. Asta am trăit eu, astea au fost emoțiile mele, cel mai bine e să nu depinzi de alte echipe.

Euro e pentru tine turneul ultimului supergol la Națională. Pe atunci, erau doar 16 echipe la turneul final, nu 24 ca azi. Consideri că extinderea aceasta e justificată de valoare sau a fost decisă din rațiuni pur comerciale?

Erau mai puține echipe. S-au schimbat multe lucruri, harta Europei s-au schimbat, în 1996 nu existau unele echipe mai mici, precum Muntenegru. Consider că mărirea le dă posibilitatea și echipelor mici să participe, cred că numărul s-a extins din punct de vedere comercial. Ceea ce nu-mi place, sincer, nu mai este ca înainte crema cremelor din fotbalul mondial. Asta e lumea de azi, lumea modernă. E trist doar că România a ajuns să fie bătută de echipe mici, precum Armenia.

“Italia e moda, mâncarea…E unică!”

Ce iubesc italienii cel mai mult ca sport, după fotbal: voleiul, baschetul? Ai trăit în perioada ta din Italia și atmosfera unor competiții din alte discipline sportive?

Cu siguranță, voleiul. Mai ales cel masculin. Eu aveam un idol în anii 1990, Andrea Zorzi. Un jucător extraordinar al lui Treviso, am avut posibilitatea să-l văd în 1994, undeva la Milano. O atmosferă extraordinară, cu jucători fantastici.

Care sunt pentru tine locurile preferate din Italia, pentru o SuperVacanță de vară?

Sunt foarte multe, Italia îți oferă foarte multe destinații. Pentru mine, rămâne Sardinia, care e o destinație superbă, ieșită din comun, îți oferă niște peisaje extraordinare. Îmi place mult și Calabria, mai ales o plajă care se numește Spiaggia di Tropea, care e una dintre cele mai frumoase din Italia. Cinque Terre, Sicilia și Salento îmi mai plac.

Ce ne învață Italia, dincolo de sport, în opinia lui Florin Răducioiu?

În primul rând, Italia îți transmite un sentiment de respect, de venerație și de adorație pentru ceea ce a însemnat acest popor italian în cursul secolelor. Respect pentru istorie, arhitectură, sculptori, pictori. Venerație care nu are precedent. Italia te învață să apreciezi frumusețea și să te simți îndeplinit, satisfăcut. Cine a văzut Colosseumul din Roma sau Piazza del Duomo din Florenza, cine a apreciat Gioconda la Paris...Asta e Italia, o țară unică și o limbă extraordinar de frumoasă! Italia e moda, mâncarea, e unică!

Italienii sunt maeștrii modei masculine. Despre echipamentul lor la Euro 2000 s-a spus că e cel mai frumos din istoria fotbalului. Care sunt pentru tine țările al căror echipament ți-a plăcut? Dă-ne te rugăm și turneele finale la care le-ai văzut.

Îmi aduc aminte de echipamentele de la EURO 2000. Tricoul se numea Combat, era un tricou mai nou, mulat pe corp, foarte modern acum 20-21 de ani. Ei, italienii, erau speciali în a face aceste tricouri. Era un echipament simplu, retro, era o mare asemănare cu tricoul echipei campioane mondiale din Spania 1982. Era frumos pentru că era simplu și le aducea aminte italienilor de acel triumf ieșit din comun din 1982.

Mi-a plăcut mult tricoul Germaniei din 1990. Îl vedeam la televizor. Aș spune echipa Americii, contra căreia am jucat în 1994. Îl consider cel mai patriotic, naționalist tricou al unei naționale la un Mondial. Îmi aduc aminte perfect, mă marca Lalas și țin minte acel tricou. Mi-au plăcut tricourile croaților din 1998, din păcate am văzut la televizor acel Mondial, nu am fost acolo. Și ale Olandei, cu idolul meu de necontestat din 1988, Van Basten, pe care le-am văzut la televizor la EURO 1988. În ultimul rând, Italia a avut un echipament frumos la Cupa Mondială din 1990, când am jucat contra lor.

Euro este și despre cultura unei țări, nu doar despre cultura sportivă. Ai povestit recent în emisiunea Hai să fim SUPER! despre cum Mircea Lucescu ți-a cultivat Il gusto del bello. Ce ne recomanzi să vedem neapărat în Italia din artele frumoase: picturi, sculpturi, monumente?

Ar trebui să stăm săptămâni întregi pentru a răspunde. E adevărat, Mircea Lucescu mi-a transmis acest sentiment de a-mi place arta, cultura în general. Pe unde mergeam apreciam cultura, monumentele. Am Italia în suflet, nu pot spune decât că am trăit în niște orașe superbe. Vă recomand de la Verona, unde am trăit un an de zile, câteva monumente de neratat! De la Arena di Verona, la Casa di Romeo e Giulietta, Piazza delle Erbe, cea mai veche piață din Italia, Piazza Bra - preferata mea. La fel și Castelul Vecchio. Acest oraș îți oferă o serie de monumente, biserici fantastice din punct de vedere arhitectural.

Am fost la Siena, un oraș micuț, dar de o cultură și o istorie incredibile. Mi-a plăcut foarte mult Piazza del Campo, este ceva fantastic. După care, bineînțeles, m-aș duce la Florenza, la Galeria Uffizi, în care puteți vedea opere extraordinare. Nu am cuvinte, Italia îți oferă foarte mult. Chiar și Bergamo e un oraș interesant, cu Citta Alta, un cartier medieval care merită văzut. 

Roma este orașul în care sunt o sumedenie de lucruri de văzut. Mi-au plăcut foarte mult Musei Vaticani și Capela Sixtină. Lista e lungă, ne-ar trebui două vieți să descoperim această țară minunată, unică în felul ei.

Intră în atmosfera de Euro alături de prietenii din SuperSocial

Vino alături de ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mihai Leu și Benny Adegbuyi în singura rețea de socializare a pariorilor. Vezi ce joacă ei, descoperă și alți pariori supervaloroși, inspiră-te de la ei și afirmă-te.

Fă-ți profilul în SuperSocial și bucură-te de ceva ce ne dorim cu toții: socializare cu folos pentru pariori!

Știi SuperBeneficiile momentului aduse de cardul de fidelitate Superbet?

SuperMilion pentru milioane de SuperFani! Plasează pronosticurile tale!

Sezonul cald începe cu un SuperJoc! Trăiește-ți visul american cu noul Miami Bici!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează