Articol de GSP - Publicat vineri, 29 mai 2020 19:28
Campionatele de top au darul de a-i magnetiza pe iubitorii fotbalului, dar pariorii profesioniști știu să sape și dincolo de această pojghiță. Sâmbătă, 30 mai, un campionat de ligă inferioară foarte apreciat revine cu meciuri spectaculoase. Liga a 3-a din Germania are în componență 7 echipe cu istorie serioasă în Bundesliga, multe cu titluri de campioană în palmares, iar faptul că au ajuns la acest nivel într-un timp atât de scurt demonstrează cât de dură e lupta fotbalistică în această țară.
MSV Duisburg este unul dintre membrii fondatori ai Bundesligii, la care a pus umărul în 1963 și în care a ieșit vicecampioană în 1964. “Zebrele” au 27 de sezoane jucate pe prima scenă a fotbalului german, dar acum se luptă să reintre în liga a doua. Duisburg e lider după 27 de etape, dar ultimele 10 partide vor fi cruciale. MSV revine pe teren duminică cu un mare derby, pe terenul lui TSV 1860 Munchen, alt club obișnuit cu Bundesliga, acolo unde a jucat 20 de ani și unde a ieșit campioană în 1966.
Meci tare va fi și cel dintre verișoara lui Bayern Munchen, SpVgg Unterhaching, și Sonnenhof Großaspach. Unterhaching a jucat în Bundesliga pentru două sezoane, 1999-2000 și 2000-2001, în ambele atingându-și scopul: s-o facă pe Bayern campioană. Pe sigla lui SpVgg este un bob pentru că această secție a creat campioni mondiali și olimpici, dar bavarezii speră să revină în elită și la fotbal. Primul pas ar fi Bundesliga 2, iar deocamdată sunt pe loc de baraj.
Hansa Rostock este un alt nume care sună în urechi a Bundesliga și e normal. Are 12 sezoane pe prima scenă a Germaniei, dintre care 10 consecutive între 1995 și 2005, dar ultimii 15 ani au fost oribili pentru clubul din Pomerania. Și acest sezon e infernal, dar nu pierdut, chiar dacă Hansa reia sezonul de pe locul 8. Asta pentru că între locul 2, care înseamnă promovare directă, și locul 10 sunt exact 3 puncte, fapt care demonstrează încă o dată ce campionat sănătos e 3. Liga germană. “Marinarii” din Rostock încep pe terenul lui Zwickau și doar victoria e bună.
Glorie și decădere pentru Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern este un caz și mai tragic al fotbalului german. Dacă cineva se miră cum SV Hamburg sau VFB Stuttgart (club cu buget anual de 100 de milioane de euro) pot retrograda în liga a doua germană, gândiți-vă la traseul acestui mare club german, de 4 ori campion și de tot atâtea ori vicecampion în Bundesliga. Kaiserslautern a făcut istorie și în Europa, acolo unde a fost eliminată de Universitatea Craiova, în 1983, oltenii ajungând atunci în semifinalele Cupei UEFA. “Diavolii roșii” sunt acum pe locul 14, cu doar două puncte peste locul care duce în bezna ligii a 4-a, și au meci greu la Magdeburg, semn că nimeni nu trăiește din amintiri, mai ales în fotbal.
FC Ingolstadt s-a înființat ca gest de responsabilitate socială în orașul unui gigant auto și a ajuns rapid la faimă. 2014-2015 și 2015-2016 au fost două sezoane în care bavarezii au luat contact cu Bundesliga, dar au picat fulgerător până în al treilea eșalon, în lipsa unor infuzii masive de capital, semn că știu nemții de ce interzic prin lege ca destinele unui club să fie în mâinile unui singur patron. Sâmbătă, Ingolstadt primește pe Audi Park vizita celei de-a doua echipe a lui Bayern Munchen și poate urca pe loc de promovare, dacă va lua toate cele 3 puncte.
Eintracht Braunschweig a fost o surpriză pentru mulți tineri când a jucat în Bundesliga în sezonul 2013-2014, dar acela n-a fost primul sezon al saxonilor pe prima scenă, ci al 21-lea! Campioană a Germaniei în 1967, odată cu Rapidul din Giulești în România, „Leii” din Braunschweig au retrogradat în 1985 din Bundesliga 1 și n-au mai revenit decât recent. Sunt la doar 3 puncte sub locul de promovare și e un moment propice pentru a ataca Bundesliga 2. Eintracht revine acasă împotriva Viktoriei Koln, o echipă cu o medie uluitoare a golurilor din partidele sale, aproape 4 per meci, cea mai bună cifră din 3. Liga germană.
Încasează bonusurile de bun venit!
Ca să guști la maximum magia fotbalului, deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Adaugă-l și pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei, și pregătește-te pentru SuperCâștiguri. Iar ca totul să fie super, am eliberat încasările tale! Din 14 mai, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. SuperDistracția continuă la Superbet. Vino online!
de Gigi Stancu, Superbet
Citește și:
Începe prima ligă din Serbia, campionatul care va permite accesul fanilor pe stadioane din 1 iunie
Toți cei care vorbesc germana joacă fotbal! Austriecii revin pe teren!