GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

România debutează la EURO 2024 contra Ucrainei: Ce șanse are echipa noastră?

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 iunie 2024 12:32 / Actualizat sambata, 08 iunie 2024 12:35

Echipa națională a României va disputa primul meci de la EURO 2024 contra Ucrainei, pe 17 iunie, de la ora 16:00. "Tricolorii" au un meci dificil contra unei echipe care are jucători la cluburi importante din Europa.

Startul în Grupa E se dă la München, pe stadionul lui Bayern. Un debut cu dreptul ar fi un rezultat excelent pentru jucătorii lui Edward Iordănescu, în condițiile în care Ucraina este considerată a doua cea mai puternică echipă din grupă, după Belgia.

Pe hârtie, România pornește cu șansa a doua. Ucraina are un lot mai valoros și este la al patrulea turneu continental la rând la care este prezentă. La EURO 2020 a fost eliminată în sferturile de finală. Cotele la pariuri reflectă un ușor avantaj pe care Ucraina îl are, chiar dacă acesta nu este unul evident. România are cota 3.78 să câștige, egalul are cota 3.39, iar Ucraina are 2.04 să obțină victoria.

Aceasta va fi prima întâlnire oficială dintre cele două echipe. Până acum, România și Ucraina s-au mai întâlnit doar în meciuri amicale. Ultima partidă a avut loc în 2016, când Ucraina a câștigat cu 4-3.

Cum s-au calificat echipele la EURO 2024

Deși România e considerată outsider în partida cu Ucraina, echipa noastră a avut un parcurs mai bun în preliminarii. România a reușit să câștige o grupă din care au mai făcut parte echipe ca Elveția, Israel și Kosovo. În plus, a avut una dintre cele mai bune defensive din preliminarii.

De partea cealaltă, Ucraina a fost repartizată într-o grupă dificilă în preliminarii, cu Anglia, Italia, Macedonia de Nord și Malta. A terminat pe locul trei, la egalitate de puncte cu Italia, astfel că a fost nevoită să meargă la baraj. Mai întâi a învins Bosnia cu 2-1, iar în confruntarea decisivă s-a impus cu același scor contra Islandei. În ambele meciuri a avut emoții.

Ucraina are un lot mai valoros pe hârtie

Potrivit evaluărilor făcute de Transfermarkt, lotul Ucrainei este evaluat la 344,7 milioane de euro. În schimb, lotul României este cotat la 90,9 milioane de euro.

Jucătorul cu cea mai bună cotă de piață din lotul Ucrainei este Oleksandr Zinchenko de la Arsenal, evaluat la 38 de milioane de euro. Mykhaylo Mudryk de la Chelsea este cotat la 35 de milioane de euro, iar fundașul central Ilya Zabarnyi de la Bournemouth are o cotă de piață de 30 de milioane de euro. În lotul Ucrainei se află și golgheterul ultimului sezon din La Liga, Artem Dovbyk, evaluat la 30 de milioane de euro, dar și portarul lui Real Madrid, Andriy Lunin.

În schimb, în echipa noastră cel mai valoros jucător este Radu Drăgușin. Fundașul central de la Tottenham este cotat la 25 de milioane de euro. El este urmat de Darius Olaru și Dennis Man, ambii evaluați la 6,5 milioane de euro. Florinel Coman este cotat la 6 milioane de euro, iar Nicolae Stanciu la 5 milioane de euro.

Ce urmează pentru naționala României după meciul cu Ucraina

Al doilea meci din faza grupelor de la EURO 2024 îl vom disputa pe 22 iunie, de la ora 22:00, contra Belgiei, la Köln. Ultima partidă din grupă va avea loc pe 26 iunie, de la ora 19:00, împotriva Slovaciei, la Frankfurt.

Potrivit formatului competițional, în optimile de finală se califică ocupantele primelor două locuri alături de cele mai bune 4 ocupante ale locurilor 3. Obiectivul "tricolorilor" la EURO 2024 este calificarea cel puțin în optimile de finală, iar jucătorii sunt încrezători.

Cotele publicate pot suferi modificări în orice moment.

Citește și:

Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
„Rămâne Edi Iordănescu selecționer?” » Anghel Iordănescu a răspuns pe loc: „Vă spun sincer, am vorbit și astăzi cu el”
Nationala
„Rămâne Edi Iordănescu selecționer?” » Anghel Iordănescu a răspuns pe loc: „Vă spun sincer, am vorbit și astăzi cu el”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează