GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  METROSPORT

FOTO Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”

Leonard Doroftei/ foto: GSP +32   FOTO
Leonard Doroftei/ foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2024, 16:15 / Actualizat marti, 08 octombrie 2024 19:47

Leonard Doroftei (54 de ani), fostul pugilist cu o carieră impresionantă de 20 de ani în ring, a recunoscut că a avut o relație specială cu Fane Spoitoru, cel supranumit „Regele lumii interlope din București”. În 2016 acesta s-a stins din viață, iar Doroftei a susținut acum că a pierdut „un prieten”.

Leonard Doroftei a câștigat titluri mondiale și europene la amatori și a suferit o singură înfrângere din 24 de meciuri la profesioniști.

FOTO. Leonard Doroftei rupe tăcerea despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru

Leonard Doroftei și Fane Spoitoru. Foto: Libertatea
Leonard Doroftei și Fane Spoitoru. Foto: Libertatea
Leonard Doroftei și Fane Spoitoru. Foto: Libertatea
+27 FOTO

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, a vorbit despre momentele care i-au definit parcursul. Într-o discuție sinceră și profundă, Doroftei a spus cum experiența din ring l-a pregătit pentru provocările vieții de zi cu zi și cum a gestionat loviturile dure ale destinului. 

După succesul răsunător din sport, viața de afaceri din România i-a adus provocări neprevăzute, iar Leonard Doroftei a fost nevoit să-și refacă viața departe de casă, în Canada. Acolo, în 2023, și-a obținut licența de antrenor de box, fiind pregătit să-și împărtășească din experiența sa următoarei generații de sportivi. Pe plan personal, Leonard Doroftei este un familist convins, este căsătorit și e tatăl a trei copii.

Leonard Doroftei despre Fane Spoitoru: „Un prieten. O spun din toată inima”

În emisiunea de la Kanal D, el a lămurit totul și despre prietenia pe care a avut-o cu Fane Spoitoru. În aprilie 2016, interlopul a încetat din viață în urma unei comoții cerebrale. Leonard Doroftei s-a numărat printre cele 1.000 de persoane aflate la priveghi și a spus: „Dumnezeu mi l-a adus pe Fane Spoitoru. M-a primit în casa lui, m-a învățat să-mi iubesc mama și familia, să fiu puternic și să merg mai departe”. 

Acum, Leonard Doroftei l-a numit pe Fane Spoitoru „prieten”, omul care i-a fost alături lui și familiei sale în momentele dificile.

„Un prieten. O spun din toată inima. Pentru mine a fost un prieten și am învățat de la el lucruri frumoase. Ne-a plăcut pe mine și familia mea așa cum ne-a văzut, dorindu-ne să facem ceva în viață. Chiar ne-a respectat pentru ceea ce suntem, pentru oamenii care am fost și care suntem, de altfel. Pentru mine a fost o pierdere. A fost un om deosebit,” a declarat Leonard Doroftei la Kanal D. 

Potrivit informațiilor din presă, în 1997, judecat pentru tentativă de omor, Fane Spoitoru a fugit în Canada și s-ar fi ascuns chiar în apartamentul sportivului, doar că această informație nu ar fi fost niciodată confirmată.

Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”
Leonard Doroftei Și Fane Spoitoru (dreapta). Foto: Libertatea

Leonard Doroftei: „Nu a stat niciodată în casa mea”

Doroftei demontează zvonurile, mărturisind faptul că Fane nu a stat niciodată în casa lui și nici nu s-ar fi ascuns. De asemenea, ceea ce se aude că ar fi făcut în Canada nu pare a fi deloc adevărat.

„Nu a stat niciodată în casa mea, nu a fugit în casa mea, el a avut locul lui, casa lui. Când a vrut, s-a predat și s-a întors din nou acasă, n-a făcut rău în Canada sau ce se vorbește,” a mai spus Leonard Doroftei în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”
Stiri extrasport
Leonard Doroftei a vorbit despre prietenia cu interlopul Fane Spoitoru: „A fost un om deosebit”
Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club
Superliga
Transfer de ultim moment în Superliga! » A semnat și a fost prezentat de noul club

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (5)
Mondo
Mondo  •  08 Octombrie 2024, 19:04

Doroftei mina in mina cu lumea interlopa a banditilor. Chiar ne intereseaza ce spune unul batut in cap, are creierii facuti terci.

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  08 Octombrie 2024, 18:09

e clar cit (de putin) il ducea mintea si pe Leo !

mihneailie030
mihneailie030  •  08 Octombrie 2024, 18:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează