NEWSLETTER  »  AGENDA SPORTIVĂ A SĂPTĂMÂNII 28 AUGUST - 3 SEPTEMBRIE 2023

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Articol de GSP - Publicat luni, 28 august 2023 07:00

Am adunat pentru voi în acest newsletter cele mai importante evenimente sportive ale săptămânii care abia a început. Farul și Sepsi forțează în deplasare accederea în grupele Conference, derby-urile Rapid - Dinamo și FCSB - Universitatea Craiova încing aerul în Superliga, începe US Open, iar România debutează la Europeanul de volei masculin. Totul, mai jos.

LUNI, 28 august

Serie A / 21:45 / Cagliari - Inter. Nou promovata caută prima victorie în fața unei favorite la scudetto. Sarzii n-au mai câștigat în Serie A cu Inter din martie 2019 și au șase eșecuri în ultimele șapte dueluri cu nerazzurri.

LaLiga / 22:30 / Rayo Vallecano - Atletico. Derby madrilen, cu noua trupă a lui Rațiu oferind replica lui Atletico. Rayo nu a mai învins-o de peste zece ani, de la un 2-1 în februarie 2013.

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

TENIS / 19:00 / US Open. Ultimul turneul de Mare Șlem al anului începe azi. România are cinci reprezentate pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Patricia Țig și Gariela Ruse. Doar prima dintre ele este programată să joace în prima zi la New York.

VOLEI / Campionatul European (m). Întrecerea continentală masculină este găzduită în acest an de Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord și Israel. Meciul de deschidere este cel dintre Belgia și Italia.

MARȚI, 29 august

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Serie B / 21:30 / Pisa - Parma. Duelul românilor din Serie B. Echipa lui Man și Mihăilă a început excelent sezonul, dar nu are nicio victorie în ultimele 5 înfruntări cu adversara de astăzi.

Liga Campionilor / 22:00 / Galatasaray - Molde. Victorioasă în Norvegia în manșa tur a play-off-ului (3-2), campioana Turciei e favorită la calificarea în grupe. Galata e neînvinsă în acest sezon.

Liga Campionilor / 22:00 / Panathinaikos - Braga. Campioana Greciei are de recuperat un handicap minim după turul de la Braga. Lusitanii n-au pierdut în acest sezon decât cu Famalicão.

MIERCURI, 30 august

Liga Campionilor / 22:00 / FC Copenhaga - Rakow. Campioana daneză este mare favorită la calificarea în grupe, după succesul (1-0) din Polonia. Trupa lui Sorescu și Racovițan are ca plasă de salvare grupele Europa League.

Liga Campionilor / 22:00 / PSV Eindhoven - Rangers. Fără Ianis Hagi, neinclus în lista pentru play-off, vicecampioana Scoției are șansa a doua la calificare după remiza (2-2) de la Glasgow.

HANDBAL / Liga Florilor. CSM București, campioana en titre, joacă acasă în prima etapă a noului sezon cu HC Zalău. Vicecampioana Rapid are meci pe teren propriu cu CSM Corona Brașov.

VOLEI / Campionatul European (m) / 20:00 / România-Portugalia. Naționala masculină debutează la Campionatul European în compania Portugaliei. "Tricolorii" fac parte din grupa D, care se joacă la Tel Aviv.

JOI, 31 august

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Conference League / 19:00 / HJK Helsinki - FCV Farul. Campioana României are un avantaj mic după victoria de la Ovidiu (2-1) și încearcă să ajungă în premeiră în grupele unei competiții europene.

Conference League / 19:00 / Bodo/Glimt - Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe este neînfrântă în cele 10 partide disputate în această stagiune și poate produce o surpriză. Ar fi tot o premieră și pentru covăsneni.

Conference League / 20:30 / PAOK - Hearts. Trupa lui Răzvan Lucescu n-a pierdut niciun meci în actuala stagiune, având avantajul minim luat în tur la Edinburgh (2-1). Grupele Conference League sunt aproape pentru PAOK.

Conference League / 21:00 / Beșiktaș - Dinamo Kiev. Învinsă greu în Giulești de o "selecționata africană" (2-3), cum a numit-o Mircea Lucescu, Dinamo Kiev încearcă să întoarcă la Istanbul rezultatul din tur.

VOLEI / Campionatul European (m) / 20:00 / România-Israel. "Tricolorii" se dulează în al doilea meci de la CE cu gazdele grupei D.

VINERI, 1 septembrie

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Superliga / 21:30 / Rapid - Dinamo. Derby în Superliga, în care favorită este echipa lui Bergodi, în revenire de formă. Nou promovată, Dinamo vrea să iasă din zona de subsol a campionatului.

Serie A / 21:45 / AS Roma - AC Milan. Meci tare pe "Olimpico". Giallorossii n-au mai depășit Diavolul milanez din octombrie 2019, 2-1 în campionat. De-atunci, Roma a scos doar trei remize, ultimele două consecutive.

Ligue 1 / 22:00 / Nantes - Marseille. Nantes a pornit rău sezonul, cu un singur punct după trei runde, scos acum o săptămână, 3-3 cu Monaco. OM are patru victorii la rând contra lui Nantes.

VOLEI / Campionatul European (m) / 16:00 / România-Turcia. A treia zi consecutivă în care voleibaliștii antrenați de Sergiu Stancu au de jucat le Campionatul European.

SÂMBĂTĂ, 2 septembrie

Bundesliga / 16:30 / Monchengladbach - Bayern. Deplasare dificilă pentru campioana Germaniei, care nu a mai câștigat pe terenul Borussiei din mai 2021. În campionatul trecut, Bayern a remizat acasă și a cedat la Monchengladbach (2-3).

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Superliga / 21:45 / FCSB - Univ. Craiova. Derby ce se joacă în Ghencea, unde FCSB a învins-o pe CFR Cluj. Din aprilie 2022 nu au mai triumfat oltenii pe terenul roș-albaștrilor.

Serie A / 21:45 / Napoli - Lazio. Campioana a demarat cu motoarele turate și acest campionat, iar Lazio a pierdut în prima deplasare, 1-2 cu Lecce. 

Ligue 1 / 22:00 / Monaco - Lens. Lideri după trei etape, monegascii înfruntă o echipă de grupele Ligii, de care a fost învinsă tur-retur în campionatul trecut. Din decembrie 2014 datează ultima victorie pe teren propriu contra lui Lens.

DUMINICĂ, 3 septembrie

Emoții pentru grupele Conference + start la US Open

Premier League / 18:30 / Arsenal - Man. United. Derby în Anglia. Vicecampioana primește vizita trupei lui Ten Hag, care are pretenții mari în acest sezon. În urmă cu o lună, s-au impus "diavolii roșii" în amicalul din Statele Unite (2-0).

Serie A / 19:30 / Inter - Fiorentina. Duel între două europene, cu squadra viola dornică să repete succesul din aprilie de pe "Meazza" (1-0, gol Bonaventura). Oboseala returului cu Rapid Viena din play-off-ul Conference league s-ar putea să conteze pentru Fiorenina.

Superliga / 21:30 / FCU Craiova - Farul. Oltenii sunt în vrie, au cea mai slabă apărare din ligă, iar campioana își face calcule pentru cele trei puncte din Bănie.

Ligue 1 / 21:45 / Lyon - PSG. Derby în Franța între două formații ce au început ezitant noul sezon. Din ianuarie 2018 nu a mai triumfat OL acasă împotriva campioanei Franței.

LaLiga / 22:00 / Osasuna - Barcelona. Campioana Spaniei nu-și mai permite pași greșiți "afară", după ce a remizat cu Getafe. E a doua deplasare la rând pentru trupa blaugrana, care a câștigat cinci din ultimele șase dueluri cu Osasuna.

CANOTAJ / Campionatele Mondiale. Orașul găzduiește cea mai importantă întrecere pentru canotori din acest sezon, pe lângă medalii se împart și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

FORMULA 1/ 16:00 / Marele Premiu al Italiei. Piloții Ferrari speră la o victorie pe circuitul de acasă într-un sezon dominat de cei de la Red Bull.

VOLEI / Campionatul European (m) / 17:00 / România-Turcia. Naționala masculină se dulează cu o echipă de nivelul ei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează