INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Achiziții de coșmar » Cele mai răsunătoare eșecuri ale lui AC Milan pe piața transferurilor din ultimii 5 ani. Vi-i mai amintiți?

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 ianuarie 2016 16:27

Au trecut 4 ani de la ultimul scudetto cîștigat de AC Milan, iar în tot acest timp, pe la clubul rossonero au trecut jucători pe care unii microbiști probabil nici nu și-i mai amintesc.

Apariții efemere, pe care Gazzetta dello Sport le-a trecut în revistă. Unde au ajuns după scurta aventura la formația italiană, aflați în rîndurile care urmează.

Taye Taiwo (2011-ianuarie 2012), fundaș stînga, a evoluat în doar 8 partide. Nigerianul, ajuns acum la 30 de ani, venise de la Olympique Marseille. După primul meci, contra Cesenei, sursa citată îl caracteriza drept "un suflet pierdut" în fază defensivă.

După Milan, a mai jucat la Queens Park Rangers și Dinamo Kiew (sub formă de împrumut), în total 35 de meciuri. A semnat apoi cu Bursaspor (27 de meciuri între 2013-2015). În prezent, e sub contract cu HJK Helsinki (a jucat 11 meciuri).

Oguchi Onyewu (2009-ianuarie 2011), 33 de ani, fundaș central.
Uriașul american (1,93 m) a jucat doar 60 de minute pentru italieni, într-un meci de Liga Campionilor. Înainte de Milan, mai trecuse pe la Metz, La Louviere (împrumutat), Standard Liege și Newcastle (împrumutat). După Milan, au urmat Twente (împrumutat), Sporting, Malaga (împrumutat), Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday și Charlton Athletic. În prezent, e liber de contract.

A rămas în memoria fanilor mai mult pentru bătaia de la un antrenament cu Zlatan Ibrahimovici, menționată și în cartea autobiografică: "Am fost aproape să ne omorîm unul pe celalalt". A ieșit șifonat din conflictul cu vîrful suedez, avînd o coastă ruptă. Cei doi au fost despărțiți de colegi.

Rodney Strasser (2008- ianuarie 2011; ianuarie 2012-ianuarie 2013), 25 de ani, mijlocaș defensiv. Are 9 prezențe în tricoul rossonero. A marcat un gol extrem de important, contribuind la titlul cîștigat alături de Ibra, Pato și Cassano, cînd avea doar 20 de ani și 10 luni. A mai bifat echipe ca Lecce, Parma, Reggina, Livorno (împrumutat) și Genoa. Cariera sa a cunoscut o prăbușire spectaculoasă, în prezent, joacă în liga a treia, la formația Lupa Castelli Romani, cu evoluții modeste. Echipa e pe ultimul loc în clasament.

Dídac Vilà (ianuarie - iunie 2011; 2012-2013), spaniol, 26 de ani, fundaș stînga. Achiziționat de la Espanyol şi privit de şefii Milanului drept un fotbalist de mare perspectivă, apărătorul a dezamăgit crunt. A bifat doar un meci în tricoul rossonero. A fost împrumutat la Espanyol, Betis şi Eibar, iar în 2015 a ajuns la AEK Atena, unde e titular.

Bakaye Traoré (2012-2013), 30 de ani, mijlocaş central. A ajuns la Milan de la Nancy, iar înainte de asta evoluase la Amiens. La Milan a jucat 9 partide. A fost supranumit, ironic, în perioada petrecută la formaţia italiană "Talismanul", pentru că, avîndu-l pe teren, "diavolii" au cîştigat 8 meciuri din cele 9 jucate de el. După despărţirea de Milan a ajuns la Kayseri Erciyesspor, iar din 2014 e sub contract cu Bursaspor.

Kévin Constant (2012-2014), francez, 28 de ani, mijlocaş/fundaş stînga. Înaintea de transferul la AC Milan mai jucat la Toulouse, Chateauroux, Chievo şi Genoa. E un adevărat performer printre cei menţionaţi pentru că a bifat 57 de meciuri în tricoul rossonero.
La Genoa jucase mijlocaş, Allegri (antrenorul Milanului în acea perioadă) l-a folosit ca fundaş stînga, iar Constant s-a descurcat bine în primul sezon, dar a fost un eşec în cel de-al doilea. A fost votat drept cel mai prost fundaş al echipei.
În 2014 a ajuns la Trabzonspor, iar din noiembrie 2014 e liber de contract. În Turcia n-a trecut neobservat, dar nu datorită prestaţiilor, ci pentru că a făcut scandal şi a agresat doi poliţişti pe aeroport pentru că voia să călătorească la Business Class, deşi avea bilet la Economy. Între timp, şoferul de taxi care îl dusese la aeroport îl reclamase pentru că nu i-a plătit cursa.

Adel Taarabt (ianuarie-iunie 2014), 26 de ani, mijlocaş. A jucat la Lens, Tottenham, Queens Park Rangers şi Fulham înainte să semneze cu AC Milan, pentru care a evoluat în doar 16 partide. E cunoscut mai ales pentru slăbiciunea pe care o are pentru viaţa de noapte. În 2015 a semnat cu Benfica, dar a jucat doar la echipa a doua a clubului, iar portughezii vor să scape de el.

Bojan Krkici (2012-2013), 25 de ani, atacant. Cu 27 de meciuri şi 3 goluri la AC Milan, spaniolul crescut de Barcelona n-a impresionat în Italia. A mai jucat la Barcelona şi Roma, iar după despărţirea de Milan a ajuns la Ajax, iar acum e sub contract din 2014 cu Stoke City. Un fotbalist care pînă la 25 de ani a avut destule ghinioane cu accidentările care l-au ţinut perioade îndelungate în afara terenului. La Stoke pare să-şi fi relansat cariera.

Bartosz Salamon (ianuarie-iunie 2013), 24 de ani, fundaş central/mijlocaş defensiv. Brescia şi Foggia sînt echipele la care mai jucase fotbalistul din Polonia înainte să semneze cu AC Milan. La echipa lui Berlusconi n-a bifat nici un minut. A mai trecut pe la Sampdoria, Pescara, iar din 2015 e la Cagliari.

Marco van Ginkel (2014-2015), 23 de ani, mijlocaş. Trecut pe la Vitesse şi Chelsea, olandezul a jucat 18 meciuri cu AC Milan, dar n-a fost suficient pentru a-i convinge pe şefii formaţiei rossonere. Din 2015 joacă la Stoke, unde, ca şi Bojan, pare să-şi fi relansat cariera.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Liga Campionilor
Liga Campionilor: două răsturnări de pus în ramă! În minutul 87 erau conduși cu 2-0, dar au întors uluitor » Rezultatele serii + clasament
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
Campionate
Pus pe liber de Manchester United, Ruud van Nistelrooy va fi instalat antrenor principal în Premier League!
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul
Diverse
După 3 ani, instanța a pronunțat divorțul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf » Cât are de plătit antrenorul. Impresara contestă verdictul

Imagini ȘOCANTE cu Pep Guardiola însângerat după egalul cu Feyenoord! Ce s-a întâmplat

Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”


Comentarii (4)
andyschleck
andyschleck  •  03 Ianuarie 2016, 11:46

Chelsea ... Pedro 27 milioane , Abdul Baba - 20 milioane , Begovic -11 milioane (nu-i tocmai o teapa dar pentru o rezerva e mult ) , Cuadrado 31 milioane ,

andyschleck
andyschleck  •  03 Ianuarie 2016, 11:40

articol de umplutura scris de un jurnalist de umplutura ... ce bani a dat Milan pe ei ca jumatate din ce ati bagat voi aici sunt jucatori veniti imprumut sau liberi de contract , singurii care au costat bani sunt Constant pe care au dat 8 milioane si Didac pe care au dat 4 milioane ... dar astia sunt bani in fotbal ? Mai bine bagati un articol cu tepele primite de Chelsea sau Manchester care au dat o caruta de bani pe niste epave ... Schneiderlin 35 milioane o epava de fotbalist , Darmian 18 milioane si e vai de mama lui ... nici Martial nu facea 50 de milioane , Depay nici nu mai prinde primul 11 si au platit 28 milioane pe el , Di Maria au dat 75 milioane pe el si a plecat pe 63 , Luke Shaw 38 de milioane si a fost mai mult accidentat , Marcos Rojo 20 milioane ...

red77
red77  •  03 Ianuarie 2016, 09:35
Postat de ovidiu_3003 pe 02 Ianuarie 2016, 18:01

nu mi amintesc deloc ...ce articol este acesta ?

tu cand iesi in oras iti leaga ai tai de gat o hartie cu numele si adresa de domiciliu . asa ca...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează