INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cine va fi al treilea portar al Spaniei la Mondial după accidentarea lui Victor Valdes? Decizia lui Vicente del Bosque poate dărîma vestiarul!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 martie 2014 14:19

Accidentarea gravă a lui Victor Valdes în meciul cu Celta Vigo e o problema nu doar pentru Barcelona, ci şi pentru naţionala Spaniei.

Deşi ar putea transfera un portar, Barça zice pas
Buturile catalanilor vor fi apărate de Jose Manuel Pinto pînă la finalul sezonului, acesta bifînd pînă acum doar partidele din Cupă. În campionat a jucat doar atunci cînd Valdes a fost accidentat sau suspendat.

Marca.com scrie că regulamentul îi permite Barcelonei să transfere un goalkeeper pentru finalul acestui sezon sau să aducă unul care nu are echipă sau nu face cazul unui transfer internaţional. Regulamentul La Liga permite ca excepţie acest lucru în cazul unor accidentări grave, care implică inactivitate mai mult de 5 luni, precum cea a lui Valdes. Barça nu poate înscrie însă portarul respectiv pe lista de Liga Campionilor.

Tehnicianul Barcelonei, Gerardo Martino, a fost foarte clar: "Este complet exclus să transferăm un portar. Am putea-o face doar în cazul în care s-ar întîmpla altă nenorocire, să ni se accidenteze încă un goalkeeper dintre cei pe care îi avem".

Rezerva lui Pinto va fi, cel mai probabil, Oier Olazabal, 24 de ani, venit de la echipa a doua a clubului şi promovat în 2013 la echipa mare.

Suferă şi La Roja. Ce opţiuni are Del Bosque
Vicente del Bosque are şi el bătăi de cap după accidentarea lui Valdes. Selecţionerul La Roja e obligat acum să găsească înlocuitor pentru catalan pentru lotul pe care-l va deplasa la CM din Brazilia. Iker Casillas, 32 ani, Victor Valdes, 32 ani, şi Pepe Reina, 31 ani, erau cei 3 goalkeeperi pe care Del Bosque miza pentru turneul final. 

Pe cine alege selecţionerul Spaniei?
610768-de-gea.jpg David de Gea, 23 ani (Manchester United) este varianta cea mai probabilă pentru întregirea lotului pentru Brazilia. Titular incontestabil la naţionala U21 a Spaniei în ultimii ani şi aflat mai mereu în vizorul lui Del Bosque. A fost coleg la naţionalele de tineret cu mai mulţi dintre fotbaliştii de la prima reprezentativă, iar selecţionerul a mai apelat la el atunci cînd lipsea vreunul dintre cei trei obişnuiţi ai buturilor Furiei Roşii. Un minus pentru el ar fi sezonul dezastruos pe care-l traversează United, criza rezultatelor afectîndu-l şi pe goalkeeper.
A jucat 44 de partide în toate competiţiile în 2014 şi a primit 45 de goluri.

610771-diego-lopez.jpg Diego Lopez, 32 ani (Real Madrid) este cel care l-a "trimis" pe banca de rezerve pe Iker Casillas. A devenit titularul buturilor madrilene în ultimul sezon al lui Jose Mourinho pe banca "albilor" şi a rămas în poarta echipei din capitala Spaniei şi după venirea lui Carlo Ancelotti. Convocarea sa ar putea însă prelungi tensiunea din vestiarul lui Real în cel al La Roja. 
A jucat în 30 de meciuri în acest sezon şi a primit 31 de goluri.

Alţi portari dintre care Del Bosque ar putea alege cel de-al treilea goalkeeper pentru Mondialul din Brazilia:

610773-casilla.jpg

Kiko Casilla, 27 ani (Espanyol). A jucat 34 de partide, a primit 39 de goluri.

610774-ansejo.jpg

 

Sergio Asenjo, 24 ani (Villarreal). A jucat 28 de partide, a primit 34 de goluri

 


610775-jimenez.jpg

Roberto Jimenez, 28 ani (Olympiakos). A jucat 44 de partide, a primit 25 de goluri.

 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Europa League
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Liga 2
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”
Superliga
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”

„Cum adică să NU-l umilesc?” » Campioana Otilia Bădescu, interviu rar despre luptele pe muchie de paletă: „Chinezii au refuzat să mă pregătească, le-a fost frică!” + Ce mare regret are

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (7)
lumpy666
lumpy666  •  27 Martie 2014, 23:13

STELICA "NE BAGAM"........::::::::)))))))))))))))

gazistu
gazistu  •  27 Martie 2014, 19:25

DEAIA NU MAI PUTEM NOI ROMANII, CA NU ARE SPANIA AL 3LEA PORTAR LA MONDIALE.... STATI LINISTITI CA DEL BOSQUE NU STA IN VALDES, NU STIU CE NE INTERESEAZA PE NOI, ROMANII, PROBLEMELE ALTORA, IN LOC SA SRIETI DESPRE UN PORTAR DEAL NOSTRU, VOI VA APUCATI SA SCRIETI DE altii.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  27 Martie 2014, 17:57

oricare dintre cei care vor trebui sa'l inlocuiasca pe Valdes ,e ff bun ... eu inclin spre De Gea sau Roberto Jimenez,dar cred ca De Gea va fi al 3'lea

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close