INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

FOTO Primul meci din era Arne Slot, prima victorie pentru Liverpool » Ipswich a început bine, însă „cormoranii” și-au arătat clasa

În runda inaugurală de Premier League, Liverpool s-a impus pe terenul celor de la Ipswich, scor 2-0, golurile fiind reușite de Diogo Jota și Mohamed Salah / foto: Imago +37   FOTO
În runda inaugurală de Premier League, Liverpool s-a impus pe terenul celor de la Ipswich, scor 2-0, golurile fiind reușite de Diogo Jota și Mohamed Salah / foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 17 august 2024 16:33 / Actualizat sambata, 17 august 2024 16:44

În runda inaugurală de Premier League, Liverpool s-a impus pe terenul celor de la Ipswich, scor 2-0, golurile fiind reușite de Diogo Jota și Mohamed Salah.

La revenirea în Premier League, după o pauză de 22 ani, trupa lui Kieran McKenna a făcut o primă repriză curajoasă în fața celor de la Liverpool. „Tractoriștii” au blocat eficient toate încercările ofensive ale „cormoranilor”, intrând la cabine cu un scor nul.

+32 FOTO

În partea a doua, echipa de pe Anfield a început să tureze motoarele, iar tabela a fost deblocată de Diogo Jota, în minutul 60, care a profitat de gestul altruist al lui Mohamed Salah. Primul gol din era lui Arne Slot!

La cinci minute distanță, egipteanul a speculat o inexactitate în defensiva lui Ipswich și a dublat avantajul lui Liverpool, care s-a și menținut până la fluierul final.

Liverpool, de neoprit pe terenul Ipswich după pauză

Băieții lui Arne Slot au mai avut o sumedenie de ocazii până la final, însă Walton a avut intervenții salvatoare. De remarcat entuziasmul celor 30.000 fani de pe Portman Road, dar și jocul consistent al „cormoranilor” din repriza secundă.

Primul meci din era Arne Slot, prima victorie pentru Liverpool » Ipswich a început bine, însă „cormoranii” și-au arătat clasa
Arne Slot, în timpul partidei cu Ipswich / foto: Imago

FINAL. Ipswich - Liverpool 0-2

Marcatori: Diogo Jota '60, Mohamed Salah '65

Înfruntarea de azi a marcat două premiere: primul meci al trupei lui Kieran McKenna în Premier League după o absență de 22 ani, dar și prima partidă, după aproximativ nouă ani, în care Jurgen Klopp nu se află pe banca tehnică a „cormoranilor”.

Înainte de acesta, ultimul duel dintre cele două formații a avut loc în mai 2002, chiar în ultima etapă a acelui sezon. Liverpool s-a impus cu 5-0, terminând în spatele campioanei Arsenal, în timp ce Ipswich a retrogradat.

Ipswich - Liverpool, echipele de start:

Ipswich (3-4-2-1): Muric - Tuanzebe, Woolfenden, Greaves - Davis, Morsy, Luongo, Burns - Hutchinson, Chaplin- Delap
Rezerve: Slicker - Johnson, Burgess, Townsend, Taylor, Phillips, Szmodics, Hamadi, Harness
Antrenor: Kieran McKenna

Liverpool (4-2-3-1): Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson - Gravenberch, Mac Allister - Salah Szoboszlai, L.Diaz - Jota
Rezerve: Kelleher - Bradley, Konate, Tsimikas, ones, Elliott, Endo, Gakpo, Nunez
Antrenor: Arne Slot

Arbitru: Tim Robinson
Asistenți: Tim Wood, Steve Meredith
Al 4-lea oficial: Keith Stroud
Arbitru VAR: Stuart Atwell
Asistent VAR: Harry Lennard
Stadion: Portman Road (29.673)

Înaintea revenirii în elita fotbalului din Albion, Ipswich s-a întărit serios.

În această perioadă de mercato estival, trupa lui Kieran McKenna i-a mai transferat pe Omari Hutchinson (Chelsea, 23.5 milioane euro), Jacob Greaves (Hull City, 21.5 milioane euro), Liam Delap (Manchester City, 17.85 milioane), Arijanet Muric (Burnley, 9.55), Connor Townsend (WBA, 590.000), Kalvin Phillips (Manchester City, împrumut) și Ben Johnson (West Ham, gratis).

Pe de cealaltă parte, Liverpool nu a înregimentat vreun jucător nou, fiind într-o nouă eră, cea a lui Arne Slot. „Sunt nerăbdător. Le-am urmărit partidele celor de la Ipswich din sezonul trecut, dar și pe cele din perioada de pregătire. Este un club nou-promovat, însă există multă pozitivitate în jurul lor. Orice partidă este intensă în Premier League și nu există un meci ușor”, a declarat batavul înainte de partidă.

Programul complet al zilei de Premier League:

  • Ipswich - Liverpool, 14:30
  • Arsenal - Wolves, 17:00
  • Everton - Brighton, 17:00
  • Newcastle - Southampton, 17:00
  • Nottingham Forest - Bournemouth, 17:00
  • West Ham - Aston Villa, 19:30
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
username_2
username_2  •  17 August 2024, 17:14

Arne și Ange, Slot și Coglou, numa antrenori de top în Albion, zici că-i iau de pe la slot-uri, Pep își rîde în barbă...și mă gîndesc cu durere în suflet că Ninel și antrenorul de suflet Edi stau pe bară, dureros

Mao23
Mao23  •  17 August 2024, 15:36

Gipswich e numele de alint. Asta pentru ca suntem serios reprezentati si acolo.

troll_csA_de_LaCluj
troll_csA_de_LaCluj  •  17 August 2024, 15:09

Plictiseală.La cum arată partida nu dau unirea-petrolul pe acest ipswich-liverpool .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează