INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA / BUNDESLIGA

Nemţii sînt nemţi pînă la capăt :) » Ultima rundă. etapa revenirilor în Bundesliga

Vfl Wolfsburg, campioană acum cîţiva ani, a fost la un pas să cadă în Zweite Bundesliga
Vfl Wolfsburg, campioană acum cîţiva ani, a fost la un pas să cadă în Zweite Bundesliga

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 18:49

Nu mai puţin de 5 echipe au fost conduse şi au revenit în ultima etapă a Bundesligii, care a consfinţit calificarea lui Bayern Munchen în Liga Campionilor, dar şi retrogradarea lui Eintracht Frankfurt. Borussia Monchengladbach a evitat în ultima clipă picarea în Zweite Bundesliga, dar va juca la baraj pentru a-şi păstra locul de primă ligă.

CELE 5 REVENIRI ALE ETAPEI
Bayern Munchen - Stuttgart 2-1
Degeaba a deschis Okazaki scorul pentru şvabi în prima repriză. Gomez a adus egalarea rapid pentru bavarezi, pentru ca Schweinsteiger să bage toate cele 3 puncte în tolba lui Bayern.

Dortmund - Frankurt 3-1
Eintracht a sperat la salvarea de la retrogradare pînă în ultima etapă, iar cei din Frankfurt au crezut că au noroc că o întîlnesc pe deja cunoscuta campioană Borussia Dortmund. Oaspeţii au deschis scorul pe Signal Iduna Park, prin Rode, după ce Barrios a ratat un penalty pentru Dortmund. Acelaşi Barrios a întors însă soarta meciului, cu o dublă. N-a fost însă doar 2-1, autogolul lui Reus îngropînd în cele din urmă Entrachtul.

Hannover - Nurnberg 3-1
Hannover a dus o luptă fantastică pentru Liga Campionilor în acest sezon, dar micuţa formaţie nu a reuşit să tranşeze lupta cu Bayern în favoarea sa. În ultima etapă, Hannover a revenit după golul lui Wiessmaier şi a cîştigat lejer pînă la urmă, după reuşitele lui Haggui, Rausch şi Ya (pen).

Hoffenheim - Wolfsburg 1-3
Ameninţată serios de retrogradare, echipa "lupilor" a început repriza secundă cum nu se putea mai prost, primind golul de 1-0 de la Firmino. Croatul Mandzukici a întors soarta partidei cu o dublă dată în 15 minute, pentru ca Riether să aducă liniştea lui Wolfsburg pe final.

Mainz - St Pauli 2-1
Degeaba a deschis scorul St Pauli (echipă retrogradată) la Mainz, prin Lehmann. Golgeterul Schurrle a egalat din penalty, pentru ca Allagui să aducă victoria tîrziu, în minutul 82.

Ca urmare a rezultatelor din ultima etapă, Hannover şi Mainz şi-au asigurat calificarea în cupele europene la anul, în vreme ce Wolfsburg şi Schalke au evitat de puţin retrogradarea.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (2)
istropateanu
istropateanu  •  15 Mai 2011, 10:59

Sper ca ati verificat din 3 surse ca la Eintracht Frankfurt echipa credea ca are noroc pentru ca intalneste campioana in ultima etapa. Nu e literatura, nu e "dupa fapte reale", e "fapte reale" si nu indoituri din condei ca sa placa la public, nu?

george1965
george1965  •  14 Mai 2011, 22:53

Cum o fi aia sa eviti "de putin" retrogradarea, numai inteligentul de autor al articolului poate stii. Cam cum stie si el sa scrie de putin !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează