Articol de Theodor Jumătate - Publicat duminica, 20 martie 2022 12:56 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 13:24
Serhiy Sydorchuk, 30 de ani, a părăsit țara, oprindu-se la București, pentru că are trei copii și soția va naște în curând. E creat un fond de ajutor umanitar și militar, împreună cu alți internaționali de la Dinamo și Shakhtar.
Aflat la București, cu trei copii și soția însărcinată în luna a noua, aproape să nască, Serhiy Sydorchuk a povestit pentru postul TV ucrainean 1+1 ce a trăit în ultimele 25 de zile.
Serhiy Sydorchuk: „Fata cea mare, cu ochii în lacrimi: «A început războiul» ”
„Războiul ne-a prins acasă, la Kiev, în districtul Holosiivskyi. Pe 23 februarie, copiii s-au dus la culcare, seara, ca de obicei. Ne-am trezit pe la 5 dimineața, după prima explozie. Fata cea mare a venit la mine, cu ochii în lacrimi. Mi-a zis: «A început războiul». A fost cea mai urâtă zi a vieții noastre”, a dat timpul înapoi căpitanul lui Dinamo Kiev.
Din nefericire, sportivii ruși tac și astăzi. Aș vrea să le transmit că neutralitatea nu poate fi păstrată în vreme de război.
- Serhiy Sydorchuk, căpitan Dinamo Kiev
„În primele zece zile, am stat la Kiev. Am dormit și în parcarea subterană. Apoi, am ieșit din oraș și din țară. Ar fi fost mult prea periculos să rămânem, cu spitalele și maternitățile bombardate. S-a ivit o posibilitate să plecăm și mi-am dus familia în străinătate”. Având trei copii, el a putut părăsi Ucraina.
Serhiy Sydorchuk a trimis medicamente, dar și veste antiglonț
Sydorchuk, 30 de ani, își ajută compatrioții din România. Împreună cu alți internaționali ucraineni, Bushchan, Shaparenko (ambii Dinamo Kiev), Stepanenko, Matvienko și Kryvtsov (toți Shakhtar), mijlocașul a creat un fond special pentru Ucraina. Un fond umanitar și militar.
Au trimis deja o mulțime de medicamente, sute de truse de prim-ajutor, dar și zeci de veste antiglonț și ochelari cu vedere nocturnă. Și vor continua să susțină acest fond. Nu doar financiar, ci și implicându-se pentru a cumpăra tot ce e nevoie și a transporta produsele în țară.
Soldații sunt cei care își riscă viața în fiecare zi, în fiecare minut, pentru a ne apăra pe noi. Nu putem decât să le mulțumim și să-i ajutăm.
- Serhiy Sydorchuk, căpitan Dinamo Kiev
Dinamo Kiev s-a mutat în vestul țării
Jucătorii ucraineni nu pot părăsi țara decât în condiții speciale, ca Sydorchuk. Ceilalți, la fel ca toți bărbații între 18 și 60 de ani, trebuie să rămână în Ucraina în timpul războiului. Dinamo Kiev nu și-a mai lăsat fotbaliștii la centrul sportiv de la Koncha-Zaspa, în sudul Capitalei, o zonă mult prea periculoasă.
I-a mutat pe toți în vest, în localitatea Drohobych, în apropiere de Lvov și de granița cu Polonia. Acolo se și antrenează.
VIDEO. Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „Trăim de la o zi la alta, nu ne putem gândi la viitorul clubului”
Citește și:
Transfer gratuit, dar nu prea » Real Madrid pregătește un bonus COLOSAL pentru Mbappe