INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO Lider după 10 etape, acum nu mai prinde Champions League! Explicații pentru prăbușirea lui Tottenham: „Este adevărul, oamenii să înțeleagă!”

Heung-min Son, căpitanul lui Tottenham // foto: Guliver/gettyimages
Heung-min Son, căpitanul lui Tottenham // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 18:16 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 19:49

După 10 etape din acest sezon, Tottenham era lider în Premier League, cu 8 victorii și două egaluri, cel mai bun început de stagiune din istoria clubului ♦ Între timp, Spurs a rămas cu șanse pur matematice la un loc de Champions League ♦ Ion Alexandru, comentator sportiv, a prezentat la emisiunea Premier GSP câteva cauze pentru prăbușirea londonezilor.

În vara lui 2023, Tottenham l-a instalat ca manager pe Ange Postecoglou, antrenor care în precedenții 2 ani o pregătise pe Celtic.

Începutul de mandat al australianului a fost fabulos: 8 victorii și două egaluri în primele 10 etape de campionat, serie care a transformat-o pe Tottenham în liderul Premier League.

„Are Erik ten Hag argumente pentru a rămâne la United?” » E nemilos cu antrenorul „diavolilor”: „Nu are nicio treabă! O injurie adusă fanilor”
PREMIER LEAGUE
„Are Erik ten Hag argumente pentru a rămâne la United?” » E nemilos cu antrenorul „diavolilor”: „Nu are nicio treabă! O injurie adusă fanilor”

Tottenham nu a putut menține acel ritm. Au urmat 5 etape fără victorie, pe parcursul sezonului și alte rezultate negative, iar londonezii mai au șanse pur matematice la locul 4, ultimul de Champions League, fiind la 7 puncte în urma lui Aston Villa cu 3 meciuri rămase, printre care un duel pe teren propriu cu Manchester City.

Ion Alexandru, comentator sportiv și susținător al lui Tottenham, a prezentat o serie de cauze pentru prăbușirea londonezilor.

VIDEO. Explicații la Premier GSP pentru prăbușirea lui Tottenham: „Postecoglou nu a avut bancă și nu are armele pentru a juca cum dorește”

„Au fost foarte multe accidentări, au fost plecările la Cupa Africii și Cupa Asiei, care au dăunat echipei, iar Postecoglou nu a avut bancă. Ăsta este adevărul! Postecoglou se uită pe bancă și îl vede doar pe Drăgușin. Glumim puțin aici.

Sunt jucători care nu au ce să caute la acest nivel. Bryan Gil, de exemplu. Ar trebui să intre de pe bancă și să facă diferența în momentele grele. Nu se întâmplă asta. Giovanni Lo Celso la fel, intră și nu se întâmplă mare lucru. Hojbjerg intră și ia cartonaș roșu sau dă autogol.

Sunt niște lucruri pe care oamenii ar trebui să le înțeleagă. Ce are la dispoziție Postecoglou? Care este bugetul lui de transferuri, bugetul de salarii? De ce s-a ajuns aici?

Postecoglou a spus de foarte multe ori că filosofia lui de joc implică să înscrii un gol mai mult decât adversarul. Când are 1-0, vrea să înscrie golul de 2-0. Tottenham nu are neapărat armele pentru a lupta așa.

A început sezonul fantastic, era pe primul loc după 10 etape, dar nu a putut ține ritmul ăsta infernal. Postecoglou a fost, cumva, ca o locomotivă prea bine echipată. El trăgea prea tare și mai zburau vagoanele, că nu avea echipa necesară.

În perioada următoare ar putea să aducă jucători foarte interesanți și aici s-ar putea face diferența. El are nevoie de stabilitate”, a afirmat Ion Alexandru la emisiunea Gazetei dedicată fotbalului englez, Premier GSP.

Nedumerirea lui Ion Alexandru: „Nu înțeleg obsesia de a juca mereu cu Werner”

Deși vorbește apreciativ despre munca lui Ange Postecoglou, Ion Alexandru are și o nedumerire, cu privire la insistența australianului de a juca cu Timo Werner, atacantul neamț pe care l-a împrumutat în ianuarie de la RB Leipzig.

„Mai este un element pe care eu nu l-am înțeles, obsesia de a juca mereu cu Werner. De ce nu joci cu Richarlison atacant și cu Son în poziția lui naturală? S-a văzut că «livrează» mai bine decât Werner în partea stângă. Totuși, per total, mi se pare că Postecoglou a fost mult peste așteptări.

Mult peste așteptări, având în vedere că sunt foarte multe probleme acolo. Bissouma nu a mai jucat la nivelul obișnuit, Pape Sarr a fost lăsat pe bancă de mai multe ori și nu pare foarte confortabil cu decizia asta, Kulusevski nu a mai livrat la fel de bine, Maddison nu mai este același jucător după accidentare.

Cine mi se pare că a jucat foarte bine în acest sezon este Brennan Johnson. De fiecare dată când a fost pe teren a făcut ceva: a încercat, a jucat la un nivel destul de bun. Vom vedea, va fi o vară foarte interesantă pentru fanii lui Tottenham”, a mai spus comentatorul sportiv.

Citește mai multe știri despre Premier League:

Fanii sunt consternați de ABSENȚA unui star de pe listele Premier League pentru „Jucătorul anului”: „Este cel mai bun din lume!”
PREMIER LEAGUE
Fanii sunt consternați de ABSENȚA unui star de pe listele Premier League pentru „Jucătorul anului”: „Este cel mai bun din lume!”
Legenda lui Arsenal a achiziționat marca «Invincibilii» fără știrea clubului, pentru suma de 30.000 de lire sterline
PREMIER LEAGUE
Legenda lui Arsenal a achiziționat marca «Invincibilii» fără știrea clubului, pentru suma de 30.000 de lire sterline

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  10 Mai 2024, 21:26

Si, in plus, mai e si Manea care pune presiune constanta in ultima perioada. Cum sa mai ai mintea limpede in aceste conditii?!

janus_mirror
janus_mirror  •  10 Mai 2024, 20:42

Ange nu are valoare de EPL. Cel mult de liga a doua engleza.

dobrin
dobrin  •  10 Mai 2024, 20:12

Pai daca nu l-au jucat pe Dragusin...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează