INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MUTARE

Transferul care va rezolva problemele lui Manchester United » Va intra direct titular

Manuel Ugarte, noul jucător al lui Manchester United. Foto: Imago
Manuel Ugarte, noul jucător al lui Manchester United. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 august 2024 14:00 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 14:26

Manchester United a rezolvat transferul lui Manuel Ugarte, mijlocașul în vârstă de 23 de ani, urmând să semneze contractul în cel mai scurt timp. Jucătorul a fost adus de la Paris Saint-Germain, contra sumei de 60 de milioane de euro. Parisul a decis să se despartă de jucătorul din Uruguay, după un sezon slab făcut de acesta în capitala Franței.

Casemiro face 33 de ani în februarie, iar Manchester United știe că nu se va mai putea baza mult timp pe serviciile acestuia, în timp ce Kobbie Mainoo, tânărul star al Angliei, are doar 19 ani, astfel că transferul lui Manuel Ugarte este o "gură de aer" binevenită pentru mijlocul lui United.

Este și un transfer ce speră că-i va face o contracandidată serioasă la pozițiile din top 4, care asigură prezența în sezonul viitor din Liga Campionilor.

Ugarte va intra în locul lui Casemiro la mijlocul terenului

Manguel Ugarte poate fi jucătorul care fluidizează jocul lui United și totodată să întărească opțiunile pentru mijlocul terenului. Casemiro va face 33 de ani în februarie, iar United nu se va mai putea baza prea mult pe acesta.

Astfel, Manuel Ugarte pare soluția perfectă pentru „diavoli”, fiind un înlocuitor de viitor pentru Casemiro și oferindu-i lui Kobie Mainoo șansă să facă mai mult faza de atac.

Deși Ugarte nu a avut cel mai strălucit sezon la PSG, sunt exemple destule din fotbalul modern în care jucători trecuți pe la Paris au prestat fantastic la alte cluburi. Unul dintre exemple este Kingsley Coman, care a plecat la Bayern și chiar a marcat împotriva fostului club din Franța în finala Ligii Campionilor din 2020.

Cu toate astea, nu va fi o misiune facilă pentru Manuel Ugarte, dar este acoperit de prestațiile bune de la Copa America. Calitățile acestuia sunt clare, comparat cu Claudiu Makelele, stilul uruguayanului este asemănător, fiind un jucător care câștigă multe baloane și o face într-o manieră bătăioasă.

Slăbiciunile din jocul lui Ugarte

O slăbiciune pe care experții au observat-o în jocul acestuia este faptul că se bazează prea mult pe defensivă și neglijează atribuțiile ofensive.

Un exemplu concret al specialiștilor englezi pentru profilul de mijlocaș la închidere complet este Rodri, jucătorul celor de la Machester City, rivala diavolilor, care reușește să fie și un pasator decisiv, dar și să marcheze la nevoie, reușind 22 de goluri și 21 de assist-uri în 172 de partide în prima ligă a Angliei.

Manuel Ugarte poate face față cu brio presiunii, debutând la doar 15 ani pentru echipa din orașul său natal, Fenix, iar la doar 19 ani s-a mutat în Portugalia, la Famalicao. De acolo a plecat la Sporting.

45 de milioane de euroeste cota de piață a lui Ugarte, conform transfermarkt.

  • Articol scris de Cristi Stoica
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
Steliano48
Steliano48  •  28 August 2024, 22:03

Claudiu Makelele ??????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează