INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

EXCLUSIV Valentin Mihăilă a aflat verdictul medicilor Parmei » Ce accidentare a suferit și cât va absenta de pe gazon

Valentin Mihăilă a terminat meciul cu Udinese cu problemef fizice care păreau alarmante / Foto: Imago
Valentin Mihăilă a terminat meciul cu Udinese cu problemef fizice care păreau alarmante / Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 18:19 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 19:08

Valentin Mihăilă (24 de ani), extremă stângă la Parma, nu ar trebui să lipsească din formula de start a lui Fabio Pecchia sâmbătă în meciul de la Lecce programat la ora 21:45. Potrivit surselor GSP.ro, „tricolorul” are o contuzie puternică la genunchi, după ce s-a ciocnit cu englezul Keinan Davis în minutul 88 al duelului cu Udinese (2-3), fiind înlocuit cu Drissa Camara.

Alarmă falsă și oftat de ușuare pentru Mircea Lucescu, selecționerul care a fost pe „Ennio Tardini” luni, special pentru a-i urmări la lucru pe Dennis Man și Valentin Mihăilă jucând la Parma.

Valentin Mihăilă a aflat verdictul medicilor Parmei » Ce accidentare a suferit și cât va absenta de pe gazon
Valentin Mihăilă a terminat partida de luni seară de pe Ennio Tardini pe banca de rezerve / Foto: Imago

Și s-a îngrijorat când a văzut că ultimul nu a terminat meciul (la fel ca și celălalt, înlocuit tactic și pe motiv de oboseală mai devreme) contra celor de la Udinese (2-0 pauză, 2-3 final).

Pecchia: „Nu trebuie să ne panicăm, e doar o lovitură”

Fostul jucător al Universității Craiova a ieșite pe brațe, ajutat de un preparator fizic și de medicul echipei gialloblu, Nicola Sorino. „Este vorba dar despre o lovitură dureroasă primită la genuchiul drept de Mihăilă, nu cred că a suferit o accidentare serioasă”, declara, la conferința de presă de după rocambolescul eșec, Fabbio Pecchia. Care a încercat să sugereze că nu sunt deloc motive de panică și că Valentin nu va lipsi prea mult de la „cruciați”.

386de minute a bifat Valentin Mihăilă în acest debut stagional la Parma în Serie A și Coppa Italia, reușind doar un assist, la golul de 1-0 al lui Sohm, chiar cu Udinese

Ieri, chiar înainte să intre în obișnuitul program de recuperare, Valentin Mihăilă a efectuat mai multe examene medicale, pentru a afla natura accidentări și dacă a suferit ceva grav la genunchi, respectiv o întindere a unui ligament sau vreo leziune musculară (întindere sau chiar ruptură?!), având în vedere că nici nu mai putea să calce în piciorul lovit.

15goluri și 10 pase decisive are Valentin Mihăiă în tricoul Parmei în 89 de partide disputate (3 goluri, 3 assisturi în 20 de jocuri în Serie A)

Vârful de formă nu-i va fi afectat de lovitura de luni

Deși, așa cum de altfel are obiceiul (confirmat de ziariștii locali), Parma nu a anunțat abolsut nimic în privința fotbalistului de 24 de ani, sursele GSP.ro au intrat în posesia informației sigure că Mihăilă nu va ieși din ritmul și din forma remarcabilă din această primă lună a sezonului, atât la club, cât și la echipa națională, în Nations League, în partidele don Kosovo (3-0) și acasă cu Lituania (3-1), în cea din urmă semnând un gol blitz, pentru deschiderea scorului.

5goluri în 26 de selecții (1.065 de minute) la naționala României are Valentin Mihăilă, care a debut în tricoul „tricolor” cu gol, în mandatul lui Mirel Rădoi, evoluând 76 de minute cu Macedonia de Nord (3-2)

Concret, se confirmă previziunile făcute „la cald” de Pecchia, astfel că rămâne numai cu contuzia forte și cu durerile, care s-au diminuat între timp. Extrema dreaptă română, cumpărată în octombrie 2020 de la Craiova cu 9,1 milioane de euro, va reintra de mâine (dacă el nu a făcut-o deja la ședința din această seară) în programul normal de pregătire.

Iar vineri va face deplasarea în sudul Italiei în vederea duelui cu formația altor doi români (eterne reezerve), Alexandru Borbei și Rareș Burnete, ce nu au apucat să debuteze în acest campionat. Lecce. Vecină de clasament a Parmei, locul 13, cu același punctaj (4), dar golaveraj mai slab cu patru goluri.

1este locul pe care Parma l-ar fi ocupat, cu 12 puncte (maximum), dacă meciurile ar fi durat o repriză. Dar în topul întocmit cu rezultatele de după pauză, „cruciații” ar fi ultimii, cu un singur punct (1-1 cu Milan)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
o_bic
o_bic  •  19 Septembrie 2024, 00:21

Mă bucur sincer pt. Mihăilă. Multă sănătate și succes !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează