Migranți plătiți cu 40 de eurocenți pe oră pentru a asigura securitatea în fan-zone

Migranți acceptă salarii mizerabile la Campionatul Mondial din Qatar. Foto: Imago Images
Migranți acceptă salarii mizerabile la Campionatul Mondial din Qatar. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 10:53 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 11:14

The Guardian a descoperit că bodyguarzii angajați pentru a supraveghea enormul parc unde fanii vor putea sărbători victoriile de la Campionatul Mondial din Qatar au salarii mizerabile și muncesc câte 12 ore, având doar o zi liberă pe lună.

Condițiile decente de trai și muncă pe care Gianni Infantino le-a invocat la conferința de presă dinaintea Cupei Mondiale sunt contrazise de realitatea de pe teren. Bodyguarzii și oamenii de ordine angajați de autoritățile din Qatar pentru a asigura ordinea au salarii mizerabile. 

Migranții acceptă și acești bani pentru că oricum câștigă mai mult decât în țara din care provin. Reporterii de la The Guardian au aflat primii cât câștigă un astfel de angajat pe perioada turneului final din Qatar. Nu primesc mai mult de 40 de eurocenți pe oră!

Marca anunță: „Haos și circ în cantonamentul Portugaliei”. Cristiano Ronaldo a provocat totul!
PORTUGALIA
Marca anunță: „Haos și circ în cantonamentul Portugaliei”. Cristiano Ronaldo a provocat totul!

Gianni Infantino: „Fără lecții de morală”

Aceștia au obligația să garanteze siguranța suporterilor în Al Bidda Park și au dezvăluit că tura de lucru este de 12 ore, nu beneficiază decât de o zi liberă pe lună, în care pot să se relaxeze în așa-zisele locuințe puse la dispoziție în apropierea stadioanelor. 

Iar în ultimele săptămâni, FIFA și autoritățile din Qatar au depus mari eforturi pentru a distrage atenția de pe drepturilor muncitorilor și ale LGBTQĂ. Președintele FIFA a recomandat ca echipele calificate să se concentreze asupra fotbalului și le-a pus în gardă „să nu mai ofere lecții despre morală restului lumii”

Analiza făcută în The Guardian asupra salariilor migranților, coroborată cu volumul de muncă, redeschide problema încălcării drepturilor omului.

Migranți plătiți cu 40 de eurocenți pe oră pentru a asigura securitatea în fan-zone
Al Bidda Park, Doha, Qatar. Foto: Imago Images

Migranții acceptă salarii mizerabile

Un raport al Amnesty International publicat în martie a relevat că la ordinea zilei în Qatar este exploatarea în sectorul siguranței. În Doha și din celelalte orașe în care s-au construit sau doar modernizat arenele, migranții au acceptat condițiile oferite, deși erau mult sub cât ar fi remunerați muncitorii originari din Qatar, însă puteau să mai trimită bani acasă.

International Building and Wood Workers' International, un sindicat care apără drepturile străinilor, nu a găsit dovezi că gărzile de corp sunt exploatate și spune că nici nu există motive pentru schimbarea situației. 

Administratorul-delegat al Al Nasr Star Group a confirmat că turele sunt de 12 ore, dar a precizat că există și două ore de pauză pe zi și o zi liberă pe săptămână, nu la o lună, dar informațiile nu au fost certificate în scris de agenția ce se ocupă de angajări, așa că mai degrabă ancheta The Guardian este credibilă.

VIDEO. Dialog cu un român angajat la Al Jazeera: „M-a enervat propaganda anti-Qatar”

Mai multe știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Reacția de două milioane de like-uri a lui Benzema, după vestea că ratează Mondialul

Show-ul pregătit de FIFA și Qatar pentru deschiderea Campionatului Mondial

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali pregătește un transfer stelar » Anunț la GSP Live: „M-a sunat. I-am zis că-l aștept la FCSB”
Europa League
Gigi Becali pregătește un transfer stelar » Anunț la GSP Live: „M-a sunat. I-am zis că-l aștept la FCSB”
CALCULE: Cum trece FCSB de grupa de Europa League, după victoria cu Midtjylland
Europa League
CALCULE: Cum trece FCSB de grupa de Europa League, după victoria cu Midtjylland
Ce au scris danezii imediat după FCSB - Midtjylland 2-0: „A fost jenant”
Europa League
Ce au scris danezii imediat după FCSB - Midtjylland 2-0: „A fost jenant”

EXCLUSIV „Îmi vine să-mi dau pumni în cap” » Leonard Doroftei, despre marea greșeală pe care și-acum o regretă: „Am vândut-o pe nimic!”

Antrenorul care a descoperit-o pe Simona Halep trăiește o dramă, fiindu-i amputat un picior: „Nu am cum să îi cer ajutorul, cred că tatăl Simonei e supărat”


Comentarii (9)
miaumiau
miaumiau  •  20 Noiembrie 2022, 13:28
Postat de miciBIO pe 20 Noiembrie 2022, 12:06

Tu ai habar ce înseamnă 40 de Eurocenți? Nu cred că înțelegi dimensiunea! Este foarte bun articolul dacă suma este reală, dacă lucrezi 6 zile pe săptămână, a câte 12 ore, înseamnă 288 de ore, cu 40 de Eurocenți să iei 115 EUR pe lună, sclavie curată.

Dar iti imaginezi ca pentru ei inseamna ma-i multi bani ca in tarile de origine , deci pe ce bani lucreaza in tarile de origine? Pai pe 40 dolari pe luna . Asta ii mai rau ca sclavia.

miaumiau
miaumiau  •  20 Noiembrie 2022, 13:25
Postat de Orangegoblin pe 20 Noiembrie 2022, 12:13

Taci ca esti penibil!

Dar ce ar fi sa taci tu?

Orangegoblin
Orangegoblin  •  20 Noiembrie 2022, 12:13
Postat de arnautull pe 20 Noiembrie 2022, 11:36

ce sa spun, ca in Anglia sau in orice tara din UE cetatenii aia europen plini de drepturi sunt platiti exact ca cei din tarile unde se duc sa se speteasca muncind cand se stie, numai fapul ca nu esti cetatean al tarii respective, nici sa nu te gandesti la un salariu mai mare de jumatate decat castiga aia de acolo pt aceeasi munca. Jumate de euro pe ora, facand o comparatie este exact cam cat este o ora sa culegi sparanghel, 6 euro, luand in calcul conditiile si efortul. Sa iti zici "jurnalist" intr-o tara cu 5 milioane de slcavi raspanditi prin lume de foame si sa dai asa articole este mai mult decat cinsim :D

Taci ca esti penibil!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează