INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2026

video Argentina a făcut spectacol cu Chile » Campioana mondială, din ce în ce mai aproape de un nou turneu final

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2024 09:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2024 11:17

Fără Lionel Messi, indisponibil din cauza unei accidentări, Argentina a câștigat joi seară pe teren propriu în fața reprezentativei din Chile cu 3-0, grație golurilor marcate de Alexis Mac Allister, Julian Alvarez și Paulo Dybala, iar astfel și-a consolidat prima poziție în preliminarile pentru Cupa Mondială din America din 2026.

Argentina a deschis scorul la trei minute după pauză, când mijlocașul lui Liverpool, Alexis Mac Allister, a trimis mingea în plasă după o pasă perfectă primită din partea lui Julian Alvarez.

Noul jucător al celor de la Atletico Madrid și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 84, după un șut puternic din afara careului care nu i-a dat nicio șansă portarului chilian.

Intrat pe teren în minutul 79, Paulo Dybala a stabilit scorul final în minutele de prelungire ale partidei cu o execuție plasată din interiorul careului.

Argentina, aproape de calificare la CM 2026

+3 FOTO

După această victorie, Argentina s-a distanțat la 5 puncte față de locul al 2-lea din preliminariile din America de Sud ale Campionatului Mondial din 2026, ocupat de Uruguay, care va juca astăzi pe teren propriu împotriva selecționatei din Paraguay.

De cealaltă parte, situația nu este deloc una roz. Chillienii riscă să rateze a două cupă mondială consecutivă, după ce nu s-au calificat nici la ediția precedentă, care a avut loc în Qatar. În acest moment, selectionata condusă de Ricardo Gareca se află pe penultima poziție în clasamentul preliminariilor din America de Sud, cu doar 5 puncte după primele 7 etape.

În etapa a 8-a, Argentina va merge în Columbia pentru o reeditare a finalei Copa America din această vară, în timp ce selecționata din Chile va primi vizita Boliviei, care a zdrobit Venezuela tot aseară cu 4-0.

Angel Di Maria, retragere în lacrimi de la naționala Argentinei, chiar înainte de startul partidei

Angel Di Maria este unul dintre cei mai importanți fotbaliști argentinieni din acest secol. Extrema trecută pe la Real Madrid, Manchester United, PSG și Juventus, în prezent la Benfica, s-a retras de la echipa națională, pentru care a jucat 145 de meciuri și a înscris 31 de goluri. Doar Lionel Messi (187) și Javier Mascherano (147) au îmbrăcat de mai multe ori tricoul naționalei Argentinei.

Di Maria a fost sărbătorit de suporteri și colegi înaintea meciului Argentina - Chile. În uralele spectatorilor, Angel a ieșit pe teren înainte de fluierul de start, alături de familia sa, pentru a primi un „standing ovation” bine meritat.

+4 FOTO

Angel Di Maria a evoluat timp de 16 ani pentru naționala Argentinei, timp în care a cucerit o Cupă Mondială, două Copa America și o Finalissima.

VIDEO. Rezumatul meciului Argentina - Chile (3-0)

Argentina - Chile » Echipele de start:

Argentina (3-4-3): Martinez - Otamendi, Romero, Martinez - Molina, De Paul, Mac Allister, Enzo Fernandez, Nicolas Gonzalez - Alvarez, Martinez
Rezerve: Rulli, Benitez - Montiel, Pezzella, Acuna, Castellanos, Lo Celso, Soule, G. Rodriguez, Paredes, Garnacho, Dybala
Selecționer: Lionel Scaloni

Chile (4-3-3) : Arias - Isla, Catalan, Diaz, Galdames - Osorio, Echeverria, Nunez - Loyola, Eduardo Vargas, Davila
Rezerve: Vigoroux, Cortes - Pizzaro, Pavez, Mena, Maripan, Kuscevic, Jean David, Carlos Palacios, Baeza, Brereton Diaz, Alacron Cepeda
Selecționer: Ricardo Gareca

Rezultatele etapei a 7-a din preliminariile CM 2026 - America de Sud

Clasament actualizat - Preliminarii CM 2026 - America de Sud:

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează