Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2022 11:43 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 12:37
Sorin Cârțu (66 de ani), președinte la CS Universitatea, a confirmat informația anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor. În eventualitatea calificării în grupele Conference League, alb-albaștrii ar juca meciurile de „acasă” la București, pe Arena Națională.
Gazeta Sporturilor a informat pe 29 iulie că Universitatea Craiova a ales Arena Națională drept „casă” pentru eventualele meciuri din grupele Conference League, în condițiile în care stadionul pe care joacă de obicei, „Ion Oblemenco”, va fi indisponibil în acea perioadă. Președintele clubului, Sorin Cârțu, a confirmat scenariul.
Oltenii au trecut de Vllaznia, din Albania, în turul 2 preliminar și se pregătesc de „dubla” cu ucrainenii de la Zorya Luhansk în a treia rundă. Dacă ar elimina-o pe Zorya, ar prelua statutul acesteia de cap de serie în play-off.
Sorin Cârțu confirmă GSP: „Am juca pe Arena Națională în grupele Conference League”
„UEFA a cerut de la început stadionul pentru etapele eliminatorii și grupe. Nu puteam să alegem pentru grupe stadionul «Ion Oblemenco» pentru că e în reparații, nu știm dacă termină la timp, n-avem cum.
Ar fi foarte ciudat! Dacă am reuși performanța asta, să ajungem în grupe, și am juca la București, ar fi ciudat de acceptat. În grupe am juca numai la București, nu mai ai voie să schimbi stadionul”, a precizat Cârțu la emisiunea „DigiSport Matinal”.
Cum s-a ajuns la varianta Arena Națională?
Pe lista cu arenele certificate de UEFA pentru a putea susține jocuri de grupe în a 3-a competiție intercluburi, erau următoarele variante: Arena Națională, Ghencea, Giurgiu și Cluj-Napoca.
Șefii clubului oltean au creat un sondaj în rândul fanilor, care au exclus din start varianta Ghencea, din cauza rivalității cu Steaua. Apoi, s-a tăiat de pe listă și Giurgiu, fiindcă deplasarea era mai greu de făcut, dar și pentru că starea gazonului nu e una care să fi garantat disputarea jocului în condiții optime.
La Cluj s-a renunțat din cauza distanței prea mari, aproape 6 ore cu mașina, astfel că a rămas Arena Națională. În plus, un argument solid a fost și faptul că cel mai mare bazin de suporteri ai alb-albaștrilor, după orașele din Oltenia, se află în București.
Pe deasupra, deplasarea din Craiova în București poate fi făcută relativ ușor, atât cu mașina, cât și cu trenul.
Stadionul din Craiova va fi blocat în acea perioadă de festivalul muzical „IntenCity” și ulterior de reparațiile la care va fi supus.
Mai multe știri din fotbalul românesc:
Rapid vrea să-l înlocuiască pe Rareș Ilie cu un jucător de la Farul » Pe cine a pus Mutu ochii