Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Alertă maximă la Euro: „Tu nu-i vezi, dar ei te văd pe tine!” » Polițiști „undercover” sunt cu ochii-n patru

Atacul catalogat ca terorist de la Mannheim, din urmă cu zece zile, i-a alertat și mai mult pe nemți, chiar dacă a fost pus la punct un sistem de securitate complex și inedit, în perspectiva Euro 2024. +30   FOTO
Atacul catalogat ca terorist de la Mannheim, din urmă cu zece zile, i-a alertat și mai mult pe nemți, chiar dacă a fost pus la punct un sistem de securitate complex și inedit, în perspectiva Euro 2024.

Articol de - Publicat luni, 10 iunie 2024 09:26 / Actualizat luni, 10 iunie 2024 09:29

Atacul catalogat ca terorist de la Mannheim, din urmă cu zece zile, i-a alertat și mai mult pe nemți, chiar dacă a fost pus la punct un sistem de securitate complex și inedit, în perspectiva Euro 2024.

Europa se pregătește de marea competiție continentală interțări ce va debuta la Munchen pe 14 iunie, cu Germania vs Scoția. Apoi, timp de o lună toți ochii vor fi ațintiți pe acest EURO 2024 ce se anunță spectaculos pe teren și în tribune.

Românii lucrează de zor la fan zone-ul din Munchen, unde o bere costă cât un bilet la FCSB - Dinamo! » Spectacol grandios pregătit pentru fanii fără bilet
FAN ZONE
Românii lucrează de zor la fan zone-ul din Munchen, unde o bere costă cât un bilet la FCSB - Dinamo! » Spectacol grandios pregătit pentru fanii fără bilet

Inclusiv „băieții răi” sunt cu privirile ațintite spre ceea ce se petrece în centrul Europei. Iar „băieții buni” sunt cu ochii-n patru, în alertă maximă. Mai ales după ce s-a întâmplat zilele trecute la Mannheim, un act catalogat ca fiind terorist. Autoritățile germane au anunțat în urmă cu o săptămână decesul unui polițist înjunghiat în cap în timpul unui atac ce a vizat o reuniune anti-islam.

Cum se asigură securitatea la Euro: „Sunt extrem de mulți polițiști sub acoperire”

Euro 2024 a reunit, printre altele, adunarea a extrem de multe firme și de companii, de toate dimensiunile, de pe întreg cuprinsul continentului pentru a desfășura diverse lucrări pe teritoriul Germaniei. Totul sub organizarea UEFA, cu contracte semnate, și în termeni preciși.

Totodată, organizatorii competiției au avut în vedere și paza întregului eveniment. Printre ei și români. „Ceea ce vedeți pe stradă, mă refer la polițiști, este doar așa, de fațadă. Sunt foarte mulți, extrem de mulți, polițiști „undercover”, din toată Europa, nu doar din Germania, care veghează și supervizează.

Tu nu poți realiza la prima vedere că unul sau altul face parte din forțele de ordine, fiindcă sunt îmbrăcați în civil, amestecați în mulțime. Mai ales după atacul de la Mannheim, toți sunt în alertă maximă. Nu-i vezi tu pe ei, dar ei te văd pe tine cu siguranță”, a povestit Costi, un bucureștean care trăiește și are o afacere de succes în Munchen, drept dovadă că a fost implicat în organizarea Euro.

Atacul de la Mannheim: polițist lovit de mai multe ori cu cuțitul în cap

Un polițist a fost înjunghiat în urmă cu zece zile în timpul unui atac ce a vizat o reuniune anti-islam la Mannheim, în sud-vestul Germaniei. Atacul a fost calificat drept „atentat” de cancelarul Olaf Scholz și s-a soldat cu alţi cinci răniţi.

Agresorul, un bărbat de 25 de ani născut în Afganistan şi sosit în ţară din 2014, a fost rănit prin împuşcare în timpul intervenţiei forţelor de ordine.

Ministrul finanţelor, Christian Lindner, una dintre figurile de prim-plan ale guvernului de coaliţie, a fost tranșant, conform Bild: „Moartea unui tânăr poliţist mă afectează mult şi ce se întâmplă în ţara noastră mă înfurie. Trebuie să ne apărăm cu determinare împotriva terorismului islamist.

Ne vom întări serviciile de securitate, trebuie să terminăm cu o toleranţă prost înţeleasă”. Poliţistul decedat a fost lovit de mai multe ori cu cuţitul la cap atunci când a încercat să se interpună între victime şi agresor, înainte ca un alt membru al forţelor de ordine să tragă asupra celui din urmă.

3 milioane de spectatori pe stadioane, 12 milioane în Fan Zone-uri

Nu putem trece cu vederea că diverse zone ale mapamondului au fost, și sunt, sub amenințările terorismului, atentatelor, huliganismului și atacurilor cibernetice. Mai ales pe fondul conflictelor din Orientul Apropiat și din Ucraina. Nici în Germania nu este totul roz, se bea bere și se mănâncă un wurst.

Sunt așteptați aproape 3 milioane de spectatori la meciuri pe cele zece stadioane! Plus că sunt 24 de cartiere generale ale echipelor naționale pe întreg teritoriul Germaniei. Fan-zone-urile ar putea găzdui aproximativ 12 milioane de oameni.

„De la început, securitatea a fost cea mai mare prioritate a noastră", a afirmat Philipp Lahm, preşedintele Comitetului de organizare, citat de AFP.

Corespondență GSP din Germania. Se lucrează din greu la fan zone-ul din Munchen, Bavaria. Jurnaliștii Gazetei, întâmpinați de un vrăjitor

Sistem de securitate inedit: uniți în alertă!

Germania va inaugura un dispozitiv prezentat ca inedit în acest gen de eveniment internaţional. Toate țările participante la evenimentul sportiv își vor trimite experții, peste 300, care vor fi reuniţi într-un Centru de cooperare internaţională a poliţiei (IPCC), situat la Neuss, în vestul ţării.

Misiunea specialiștilor, la care se adaugă reprezentanții autorităților germane, Europol și UEFA, vor avea la dispoziție un uriaș centru de comandă. Pe o suprafață de 500 de metri pătrați, vor exista 128 de computere și un ecran gigant de 40 de metri pătrați.

Totodată, efectivele forțelor de ordine vor fi pe teren pe întreaga durată a competiției. Niciun polițist federal nu are dreptul la concediu timp de o lună! Vor fi controale amănunțite la orice punct de frontieră al Germaniei cu cei nouă vecini ai săi.

Una dintre adversarele noastre de la EURO 2024, Ucraina va face obiectul "unor măsuri speciale de protecţie", a precizat ministrul german de Interne, Nancy Faeser. Aceasta și pe fondul situației interne din acea țară, atacată de Rusia, începând cu februarie 2022.

Corespondență GSP din Germania » Cafeaua și gustările pregătite de brațe robotice la BMW Welt

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de la lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  10 Iunie 2024, 09:57

...noi n o sa stam prea mult ...zero puncte ...

rica86
rica86  •  10 Iunie 2024, 09:30

dar voi i-ati vazut, este? cu voi acolo, ne simtitm mai in siguranta!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează