INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SPANIA - FRANȚA

„Este Franța o echipă plictisitoare?” » Selecționerul Spaniei, luat tare înaintea semifinalei: „Eu așa văd lucrurile”

Luis de la Fuente // foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Luis de la Fuente // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2024 09:32 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 16:39

Luis de la Fuente (63 de ani), selecționerul Spaniei, a prefațat semifinala cu Franța de la Euro 2024, fiind întrebat, printre altele, dacă consideră echipa lui Didier Deschamps a fi „plictisitoare”.

În această seară, la Munchen, Spania și Franța vor lupta pentru locul în finala Euro 2024.

Până acum, cele două superputeri continentale au propus stiluri de joc fundamental diferite: ibericii au jucat spectaculos, și-au creat multe ocazii și au înscris 11 goluri, în vreme ce francezii au avansat până în careul de ași mai degrabă datorită calității lor defensive decât a realizărilor ofensive.

Cel mai relevant capitol care susține această idee este chiar numărul de goluri înscris de vicecampioana mondială, doar 3, unul din penalty, celelalte două autogoluri. Practic, Franța a ajuns în penultimul act al competiției fără să înscrie din joc deschis.

Selecționerul Spaniei, întrebat înaintea semifinalelor Euro 2024: „Este Franța plictisitoare?”

Având în vedere aceste aspecte, Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, a fost întrebat înaintea semifinalei dacă o consideră pe Franța a fi o „echipă plictisitoare, care joacă un fotbal plictisitor”.

„Nu sunt în măsură să judec eu. Ce analizăm noi aici este potențialul unei echipe. Cred că potențialul lor este fantastic, au jucători de clasă mondială, cu un joc colectiv fantastic.

Dacă plictisește oamenii sau nu? Oamenii se distrează cu ce vor ei să se distreze. Personal, mă bucur mereu de fotbal, să urmăresc fotbalul, mai ales o echipă grozavă precum a Franței”, a răspuns De la Fuente, cel care poate deveni al patrulea antrenor spaniol câștigător al Campionatului European.

Luis de la Fuente, înainte de Spania - Germania: „Nu vor fi multe greșeli, micile detalii vor face diferența”

De la Fuente se așteaptă la un meci echilibrat, așa cum a fost și precedenta partidă jucată de iberici, în compania Germaniei, una tranșată printr-un gol venit târziu, în a doua repriză a prelungirilor.

Spania - Germania // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Germania // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Germania // FOTO: Cristi Preda (GSP)
Spania - Germania // FOTO: Cristi Preda (GSP)
+28 FOTO

„Cred că avem o oportunitate fantastică. Am obținut-o după multă muncă, până acum am făcut tot ce trebuia să facem. Acest meci ar putea fi altă «finală». Echipele sunt echilibrate valoric, micile detalii vor face diferența. Vor fi puține greșeli, vom vedea cum va decurge jocul, dar vom încerca să rămânem loiali stilului care ne-a adus până aici.

Jucătorii noștri se recuperează bine, dar am avut numai câteva zile la dispoziție. A trebuit să călătorim, este tensiune, este stres, asta nu ajută cu recuperarea, dar ăsta este un inconvenient pe care-l au cele 4 echipe rămase în competiție. Jucătorii au anumite obiceiuri care-i ajută să se recupereze mai rapid. Cred că motivația pe care o vor simți atunci când vor păși pe teren îi va ajuta să depășească orice obstacol.

Cred că suntem pregătiți pentru acest meci. Franța stă foarte bine fizic, este printre echipele care stau cel mai bine la acest capitol. Le cunoaștem jucătorii foarte bine, știm cum să jucăm. Avem calitățile noastre, vom încerca să ne impunem planul de joc”, a transmis selecționerul „Furiei Roja”.

În meciurile de până acum de la Euro 2024, Spania a expediat 36 de șuturi pe porțile adverse, cu 15 în plus față de francezi. Ca număr total de ocazii create, cele două combatante nu sunt departe: 81 în dreptul Spaniei, 77 pentru reprezentativa din Hexagon.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ianis Hagi, bun și rău: pasă de gol și cartonaș roșu direct în 33 de minute pentru Rangers, la revenirea în prima echipă!
Stranieri
Ianis Hagi, bun și rău: pasă de gol și cartonaș roșu direct în 33 de minute pentru Rangers, la revenirea în prima echipă!
Nu a mai rezistat: Gigi Becali l-a scos de pe teren în minutul 28, la 0-1 cu Buzău!
Superliga
Nu a mai rezistat: Gigi Becali l-a scos de pe teren în minutul 28, la 0-1 cu Buzău!
Ședință de urgență la Rapid » Ce urmează după eșecul lamentabil cu FC Botoșani
Superliga
Ședință de urgență la Rapid » Ce urmează după eșecul lamentabil cu FC Botoșani

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

EXCLUSIV „Securistul era arbitru de Divizia C, voia să mă racoleze” » Interviu cu actorul Mihai Călin despre teatru, viața aspră din comunism și Revoluția din '89: „I-am dat două palme Claudiei, știam că glonțul face pneumonie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează