INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  INEDIT

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Eveniment major pentru comunitatea din Würzburg, gazda echipei naționale! Momentul istoric urmează să aibă loc în câteva zile

Articol de , - Publicat vineri, 21 iunie 2024 13:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 13:00

Facem pauză câteva minute de la fotbal pentru un anunț important din cadrul comunității din Würzburg. În zilele următoare, Grădina Botanică de la Universitatea din orașul gazdă al echipa națională va oferi o atracție specială: cea mai mare floare din lume va înflori! Iar „minunea” ține doar 48 de ore

Echipa națională a României se pregătește de cel de-al doilea meci al grupei cu Belgia, dar pe lângă fotbal, comunitatea din Würzburg, aici unde este cazată prima reprezentativă are și alte „probleme”.

Vorbim de o situație inedită, un lucru care strânge întreaga comunitate la Grădina Botanică de la Universitatea Würzburg.

Motivul principal fiind că cea mai mare floare din lume va înflori, iar acest proces durează doar 48 de ore.

Eveniment major pentru comunitatea din Würzburg, gazda echipei naționale! Momentul istoric urmează să aibă loc în câteva zile
Aceasta este floarea devenită vedetă în comunitatea din Wurzburg

Cea mai mare floare din lume e gata să înflorească

Vorbim despre Amorphophallus titanum, o plantă tropicală ce a fost descoperită în 1878 de botanistul italian Odoardo Beccari, care a luat parte la o expediție pe insula Sumatra.

Iar acum în Germania se găsește în principal în grădinile botanice.

Ce face planta atât de specială? Produce cea mai mare floare din lume. Valoarea de vârf anterioară a fost măsurată cu o înălțime a bulbului de aproape 3,75 metri în 2016 în Grădina Botanică de pe Bogor (Indonezia).

Program prelungit pentru a vedea „minunea”

Conform specialiștilor înflorirea durează de obicei doar două zile și două nopți. Iar acum, acest spectacol rar este așteptat în grădina botanică a Universității „Julius Maximilian” din Würzburg.

Nu se știe ziua exact când va înflori, dar evenimentul este preconizat pentru 10-14 zile.

Și pentru că nimeni nu știe când se va întâmpla „minunea” Grădina Botanică are program prelungit în această perioadă. Marele anunț urmând să fie făcut pe paginile comunității locale.

Emană miros de cadavru!

Odată înflorită, Gradina Botanică va rămâne deschisă mai mult timp în serile respective pentru a oferi posibilitatea cât mai multor persoane de a se minuna de această floare.

Planta provine din Grădina Botanică a Universității din Bayreuth. Mai mult, în primele 24 de ore de la înflorirea, planta emană un miros urât, ca de cadavru.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează