Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Germania salvată de „noul Bierhoff”: omul care aduce golul din postura de rezervă

Fullkrug a marcat golul de 1-1 în Elveția - Germania/ foto: Guliver/GettyImages
Fullkrug a marcat golul de 1-1 în Elveția - Germania/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 24 iunie 2024 12:33 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 13:36

Niclas Fullkrug a marcat cu capul în Elveția - Germania (1-1), golul ce-a adus in extremis un punct nemților și locul 1 în grupă. Vârful Borussiei Dortmund a marcat al 2-lea său gol la Euro venind de pe banca de rezerve, se simte bine în această postură. Aduce aminte de celebrul Oliver Bierhoff, omul decisiv la titlul continental din 1996

Germania a egalat Elveția în minutul 90+2 al meciului de la Frankfurt, duminică seara, scor 1-1. Nemții vor juca la Dortmund, pe 29 iunie, contra ocupantei locului 2 din grupa C. Chiar pe stadionul unde marchează goluri eroul finalului de partidă de la Frankfurt.

Niclas Fullkrug este recordmenul nemților ca autor de goluri venit de pe bancă. Prezent: 3 șuturi, 2 goluri!

Niclas Fullkrug, 31 de ani, a venit de pe bancă și a salvat partida pentru nemți. Atacantul Borussiei Dortmund se simte bine în această postură. Intră și dă gol, așa își face el meseria.

În 19 selecții a fost doar de 4 ori titular la Die Mannschaft, doar o singură dată integralist. Are 13 goluri marcate în 750 de minute (medie, un gol la 57 minute!). Este ceva remarcabil!

Niclas a înscris al 4-lea său gol la un turneu final ca jucător venit de pe bancă. S-au calculat reușitele și de la Euro, și de la Mondial. Tocmai a devenit recordmenul nemților la acest capitol, ca autor de goluri venit de pe bancă.

Și cifrele sale remarcabile de la acest Euro spun că are două goluri în 76 de minute. Trei șuturi, două goluri!

14minute a jucat Fullkrug cu Elveția (1-1), 27 de minute cu Scoția (5-1). Mai are 32 de minute cu Ungaria (2-0)

13goluri în 19 selecții pentru națională are Fullkrug

Abia al 11-lea golgeter din Bundesliga în ultima ediție. Plus gol cu PSG

La echipa de club nu are același ritm ca la națională. A fost titular în 42 de meciuri din 46, are doar 16 goluri la Dortmund în sezonul trecut. Medie de 225 de minute pentru o reușită, de patru oric mai mică decât la națională.

În ultima ediție din Bundesliga a fost abia al 11-lea în clasamentul golgeterilor, cu 12 reușite în 31 de etape. Borussia a plătit 17 milioane de euro pentru a-l lua vara trecută de la Werder Bremen. Fullkrug nu a excelat nici în Champions League, pentru finalista ultimei ediții. Doar 3 goluri în 13 apariții. Dar două goluri foarte importante.

În afara celui cu Newcastle (2-0) din grupă, a mai contribuit la eliminarea lui Atletico Madrid (4-2) și, mai ales, gol cu PSG (1-0), în prima manșă.

8goluri a reușit Germania în faza grupelor, reușind același număr de goluri precum la Cupa Mondială din 2006, turneu organizat tot în această țară

Oliver Bierhoff a adus Germaniei titlul din 1996

Eroul Germaniei de la EURO 1996, Oliver Bierhoff, a fost providențial pentru succes. Mitul personal s-a născut cu ocazia finalei de pe Wembley, decisă de loviturile celui ce avea să devină un mare atacant după vârsta de 28 de ani.

Germania salvată de „noul Bierhoff”: omul care aduce golul din postura de rezervă
Oliver Bierhoff *stânga) și Matthias Sammer în 1996. Foto: Imago Images

Pe 30 iunie s-a jucat finala, pe Wembley. Germania era marea favorită, Cehia-marea surpriză. Totuși, fanii selecţionatei lui Dusan Uhrin făceau apel la finala din 1976, când Cehoslovacia câştigase trofeul în faţa Germaniei de Vest.

Berger (59) a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, după un fault al lui Sammer asupra lui Poborsky, după care, zece minute mai târziu, Berti Vogts a făcut schimbarea care îi va aduce trofeul.

Bierhoff i-a luat locul lui Scholl şi a egalat după patru minute, cu o lovitură de cap. La finalul celor 90 de minute, Cehia şi Germania erau la egalitate. Prelungiri. În minutul 95, după ce a primit o minge cu spatele la poartă, atacantul lui Udinese s-a întors, a şutat, iar norocul i-a surâs. Mingea l-a lovit pe Michal Hornak, Petr Kouba a gafat şi Germania câştiga trofeul cu ajutorul unui gol de aur al rezervei Bierhoff.

Omul care aduce trofeul: Ollie Bierhoff

Golurile sale de pe Wembley au fost doar începutul unei cariere fulminante. Au urmat cei mai buni ani din carieră, pentru echipele de club, pentru Mannschaft. Decis să nu fie doar o minune de-o vară, neamțul a devenit un atacant vital.

A făcut istorie la Udinese, a continuat să scrie o pagină glorioasă la Milan, a tras naționala germană ca o locomotivă. Neavând o tehnică sofisticată într-o epocă în care în Il Calcio erau cei mai buni fotbaliști ai lumii, inclusiv cei mai mari atacanți, Bierhoff a fost golgheterul din 1998, în fața unor Ronaldo, Inzaghi și Del Piero, printre alții.

Zaccheroni l-a tras după el la Milan, atacantul pasat de colo-colo în urmă cu câțiva ani venea pentru aproape 15 milioane de dolari în tricoul "diavolilor". Cu golurile sale decisive, dintre care cele cu capul au fost la loc de cinste, Zach-Ollie-Milan a devenit trioul campion.

PS: Bierhoff a urmat un curs prin corespondență, pe care l-a absolvit în 2002, și are o diplomă în economie de afaceri de la Universitatea din Hagen, fiind vreme de 18 ani director al naționalei Germaniei, 2004-2022, câștigător al Mondialului din 2014, printre altele.

Citește și:

„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
Nationala
„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Nationala
„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
monika.
monika.  •  24 Iunie 2024, 16:20

Am vrea sa fie si echipa noastra salvata, ca a lor…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează