INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - SCOȚIA 5-1

video + foto Germania - Scoția 5-1 » „Măcel” la primul meci al echipei lui Nagelsmann la EURO 2024

foto: Guliver/GettyImages +12   FOTO
foto: Guliver/GettyImages

Articol de , , , - Publicat vineri, 14 iunie 2024 23:56 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 00:36

Germania a câștigat cu Scoția, scor 5-1, în primul meci de la EURO 2024. Acasă, la Munchen, nemții s-au distrat cu scoțienii.

Cronică Germania - Scoția 5-1, de Oana Dușmănescu: Armăsarul și căluțul

Un stadion plin cu nemți – acolo unde Bayern își face de obicei farmecele – a așteptat ca magia să se întâmple. O chestiune capitală de start reușit sau ratat, menită să dea încredere echipei acum antrenate de Julian Nagelsmann, care la ultimele trei turnee finale nu a izbutit să pedaleze la suprafață din mlaștina complicată a grupelor.

Scoția, cu fanii ei prietenoși și cu căpitanul Andy Robertson serios și concentrat la intrarea echipelor pe teren, nu a venit la Euro în glumă. „Flower of Scotland” sună parcă mai convingător decât „Deutschland uber Alles”.

Wirtz nu a lăsat să treacă nici măcar un minut de joc până să încerce reflexele lui Gunn

Nemții au o viteză în plus, dar parcă ambele echipe tânjesc după un element de echilibru – e mult haos și multă energie irosită. Așa sunt începuturile.

Pentru nemți, acel element de echilibru pare să fie Toni Kroos. Sau poate posesia, pe care o acaparează limpede după zece minute. Fundașii laterali urcă, Kroos coboară între apărătorii centrali – așa încep nemții aproape fiecare atac. Cu apărarea șovăielnică a Scoției, aceasta pare o mișcare câștigătoare.

De altfel, în prima repriză Kroos arată perfect: din 56 de contacte cu mingea, reușește o pasă-cheie și alte 55 de pase care-și găsesc ținta, din tot 55 de încercări. În minutul 11, Florian Wirtz nu mai iartă, din pasa lui Kimmich. E primul marcator de la Euro 2024. Curat, puternic, spectaculos șut. Portarul scoțian agață mingea, dar nu e suficient.

Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
+7 FOTO

1-0 pentru Mannschaft. Turneul final a început.

În timp ce Scoția se dizolvă cu fiecare minut, germanii se umflă parcă sub efectul dispunerii superioare din teren. Musiala dansează în careu și trage cu o savoare necruțătoare în poarta lui Gunn. La 2-0, ”Braveheart” Steve Clarke nu-și poate reanima trupele.

Minutul 28 și NU e penalty. Dar e lovitură liberă – însă Havertz nu se înscrie, deocamdată, pe lista marcatorilor.

Minutul 42 – căpitanul Gundogan cade secerat de Porteous în fața porții, care nimerește mingea de-abia din a doua încercare. Acum ESTE penalty, dacă nu s-ar fi acordat s-ar fi încălcat legile fotbalului. Porteous, jucătorul lui Watford, primește cartonașul roșu, fără nicio umbră de îndoială.

Kai Havertz se joacă puțin cu portarul Gunn și transformă fără probleme. E 3-0. Scoția e în 9 oameni de câmp. Se poate spune că a terminat meciul, deși nici măcar prima repriză nu s-a sfârșit. Germania galopează cu nonșalanță de-a lungul și de-a latul debandadei scoțiene. Britanicii nu și-au adus deloc jocul cu ei.

Visul lucid al scoțienilor e ditamai coșmarul

Fizic, germanii par mai mult decât pregătiți. Sau, în orice caz, mai căliți decât scoțienii, care nu respiră deloc forță, viteză, vlagă. În comparație cu nemții, parcă n-au trecut în viața lor pe la sală. Repriza a doua nu face decât să prelungească dureros tortura deja povestită pe tabela de scor. Păcat de Tartan Army, una dintre cele mai simpatice galerii din istoria fotbalului.

Wirtz dă emoții din nou apărării scoțiene în minutul 58, dar mingea plutește puțin peste bara transversală. Atacul nemților forjează, dar cumva apărarea adversarilor tresaltă puțin, reacționează mai ferm, dintr-un impuls care se trage poate din orgoliu, poate doar din inerție. Și-au dat și ei seama că trebuie să alerge mai mult, să stea mai grupați. Dar încă foarte jos, iar forma fizică nu-i recomandă câtuși de puțin.

În minutul 63, Havertz și Wirtz ies de pe teren, înlocuiți de Fullkrug și Sane. Au semnat condica azi cum laude. Fullkrug se activează, cinci minute mai târziu, și înscrie un gol superb, care-i face pe scoțieni să pară și mai mici pe teren. E 4-0 și nemții par din ce în ce mai înspăimântători. E pentru prima oară în istoria Campionatelor Europene când Germania are un avantaj de patru goluri.

De-abia apucase și Clarke să facă schimbări – se odihnesc McGregor și Mc Kinn, intră în coșmar Gilmour și McLean.

Fanii de la Germania - Scoția, la Euro 2024
Fanii de la Germania - Scoția, la Euro 2024
Fanii de la Germania - Scoția, la Euro 2024
Fanii de la Germania - Scoția, la Euro 2024
+9 FOTO

Prea mulți Mc la Scoția, prea puțin timp

Și Musiala părăsește terenul în aplauzele celor 60.000 de suporteri nemți, înlocuit de Muller, în minutul 74. Stați, Fullkrug mai reușește o dată să-l învingă pe Gunn! Dar e ofsaid. Pentru moment, execuția publică a Scoției nu capătă accente de carnagiu.

În minutul 80, Nagelsmann îl scoate pe Kroos, schimbându-l cu Emre Can. Și Clarke își folosește banca de rezerve (Mc Kenna în locul lui Tierney și Shankland în locul lui Christie).

Germanii au atâta poftă de gol încât Rudiger își nimerește propria poartă, încercând să stopeze unul dintre rarele atacuri duse până la capăt de Robertson și oamenii lui. S-a făcut 4-1 și niciun scoțian nu a marcat. Fanii însă zguduie tribuna, de parcă ar fi câștigat finala de la Euro. Dar nu se termină aici. Emre Can râde în minutul 93, când înscrie spectaculos în poarta lui Gunn, dintr-o pasă trimisă de Muller.

Germania a funcționat ca pe roate. Prea puține erori, mult entuziasm și mai multă precizie. Să vedem cât duce locomotiva lui Nagelsmann la turneul final de acasă.

FINAL » Germania - Scoția 5-1

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1 (pen.), Fullkrug 68, Can 90+3 / Rudiger 87 (autogol)
  • Porteous a primit cartonașul roșu pentru un fault criminal la Gundogan

Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
Germania - Scoția, EURO 2024/ FOTO: Guliver/GettyImages
+7 FOTO

Echipele de start la Germania - Scoția

Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan, Wirtz - Havertz.
Rezerve: Baumann, Ter Stegen, Raum, Gross, Fullkrug, Fuhrich, Muller, Beier, Schlotterbeck, W. Anton, Sane, Henrichs, Koch, E. Can, Undav
Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, A. Robertson - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams.
Rezerve: Kelly, Clarck - Hanley, Shankland, Gilmour, Cooper, S. Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, McLean, Taylor, Forrest, McKenna
Selecţioner: Steve Clark.

Arbitru: Clement Turpin (FRA), A1: Nicolas Danos, A2: Benjamin Pages, VAR: Jerome Brisard, AVAR: Delajod, Al patrulea oficial: Francois Letexier

VIDEO. Bucuria nemților din Wurzburg la golurile marcate de Germania cu Scoția

VIDEO. Bucurie de nedescris după dublarea avantajului pentru Germania

VIDEO. Bucurie imensă la marcarea golului de către Florian Wirtz

VIDEO. Cum s-au trăit cele două imnuri în afara stadionului

UPDATE ORA 21:45. Ceremonie de deschidere fastuoasă

Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)
Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)
Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)
Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)
Germania - Scoția, ceremonia de deschidere / Sursă foto: Andrei Crăițioiu (GSP)
+41 FOTO

UPDATE ORA 21:30. „Live Is Life” e melodia care a cucerit Allianz Arena

„Live Is Life” e melodia ce-a pus stăpânire pe cei peste 50.000 de oameni din tribună. Trei minute de spectacol pe melodia celor de la „Opus” lansată în 1984.

Spectacolul muzica a continuat pe ritmurile piesei lui Jennifer Lopez, „Let's Get Loud”. Finalul muzical i-a aparținut DJ-ului Teddy-O, care a avut mai multe momente de mixaj live, direct de pe gazon.

UPDATE VIDEO ORA 21:20. Atmosferă de senzație înainte de Germania - Scoția

Nebunie pe Allianz Arena! Cele două echipe au ieșit la încălzire. Nemții au „explodat” primii tribunele, apoi scoțienii au pus stăpânire pe stadion. Atmosfera e fabuloasă, toate locurile încep ușor, ușor să se ocupe.

Aproximativ 45.000 de oameni sunt în prezenți în acest moment în arenă, în așteptarea festivității de deschidere și a primului meci de la Euro! Se cântă neîncetat, suporterii fac un show colosal.

UPDATE ORA 21:05. Portarii au ieșit la încălzire. Cum au reacționat fanii

Au ieșit portarii celor două echipe la încălzire. Ciudat, dar în acest moment sunt mai mulți scoțieni în tribune, iar fluierăturile lor s-au auzit mult mai puternic decât strigătele de bucurie ale nemților.

Apoi, ca să se răzbune, germanii au început să cânte din toți plămânii în aplauzele scoțienilor, care au răspuns ca la carte.

UPDATE ORA 21:00. Tot mai mulți fani pe stadion

+17 FOTO

Sunt tot mai mulți fani pe Allianz Arena, cu o oră înainte de startul meciului. Va fi sold-out la deschiderea turneului final din Germania.

UPDATE ORA 20:35. Cum arată notițele unui comentator englez

La masa presei, GSP a discutat cu un comentator englez, care a venit cu notițe scrise pe foaie despre meciul de deschidere. El a scris totul pe foaie și a transmis: „ceva clasic, prietene”.

Germania - Scoția 5-1 » „Măcel” la primul meci al echipei lui Nagelsmann la EURO 2024
Notițele unui comentator englez la Germania - Scoția

UPDATE ORA 20:27. Naționala Germaniei a intrat pe gazon. Nebunie pe Allianz Arena

Germania - Scoția 5-1 » „Măcel” la primul meci al echipei lui Nagelsmann la EURO 2024
Nemții au ieșit să inspecteze gazonul

A ajuns și naționala Germaniei pe gazon. Nebunie pe Allianz Arena! Mii de fani s-au ridicat în picioare și-au început să cânte pentru Mannschaft! Steagurile negru-roșu-galbene au pus stăpânire pe stadion.

Blitz-urile telefoanelor s-au aprins pentru o amintire ce nu va fi uitată prea curând. Nemții au preferat treningurile, în schimb, oaspeții lor scoțieni au ieșit pe gazon la costum. Toni Kroos a ieșit ultimul de la vestiare.

UPDATE ORA 20:20. Șeful arbitrilor de la UEFA a ajuns la stadion

Roberto Rosetti, șeful arbitrilor de la UEFA, a ajuns la stadion alături de brigada „fluierașilor”. Francezul Clément Turpin a fost alesul UEFA pentru meciul din această seară dintre Germania și Scoția. Întreaga brigadă a ieșit pe gazon și-a făcut o mică inspecție, apoi a verificat să vadă dacă tehnologia gol-line funcționează la cele două porți. Roberto Rosetti este observatorul arbitrilor în această seară.

UPDATE ORA 20:15. Organizatorii le-au făcut pe plac scoțienilor

Germania - Scoția 5-1 » „Măcel” la primul meci al echipei lui Nagelsmann la EURO 2024
Imaginile de pe tabela stadionului Allianz Arena, înainte de Germania - Scoția/ foto: Andrei Crăițoiu (GSP)

Organizatorii au pus pe tabela stadionului rezumatul meciului Italia - Anglia, finala precedentului Campionat European. 1-1 după timpul regulamentar, 3-2 după executarea loviturilor de departajare și Italia punea mâna pe trofeu.

Un motiv în plus de bucurie pentru scoțienii prezenți acum pe stadion să râdă de dușmanii lor englezi care n-au câștigat mult râvnita Cupa. Și să-i fluiere pe jucătorii lui Gareth Southgate în momentul executării loviturilor de la 11 metri.

UPDATE ORA 20:10. Germania stă în vestiarul lui Bayern, unde va sta și România

La meciul din această seară, Germania este gazdă și a ocupat vestiarul tradițional al celor de la Bayern Munchen. Același lucru se va întâmpla și vineri, pe 17 iulie, cu România. „Tricolorii” sunt gazdă în meciul contra Ucrainei, iar Stanciu, Hagi și Comp. vor ocupa vestiarul Germaniei din această seară. Un vestiar mult mai mare și mai încăpător decât al oaspeților de pe Allianz Arena.

UPDATE ORA 20:02. Fanii scoțieni au erupt când jucătorii au ieșit pe gazon

Scoțienii au ajuns pe stadion! Fanii lor veniți special în Germania au erupt ca un „vulcan” în momentul apariției favoriților. Nemții sunt încă pe drum. Pe tabela arenei sunt proiectate imagini din elicopter cu delegația Germaniei către Allianz Arena, flancată de mașini de poliție.

+17 FOTO

UPDATE ORA 20:00. Scoțienii au invadat Allianz Arena

Scoțienii au fost mai rapizi și au „invadat” deja Allianz Arena. Și-au ocupat locurile în tribună și au făcut cozi imense la standurile cu bere. Dozatoarele abia mai fac față pentru suporterii scoțieni veniți în Germania.

Cu trei ore înainte de startul partidei sunt mii de persoane care așteaptă să intre pe stadion, dar procesul de securitate este unul extrem de strict. Fiecare bilet este scanat, apoi fanii trecut printr-un filtru manual de control.

Abia după 5 minute de mers pe jos ajung la poarta principală de intrare în arenă, unde tichetele le sunt din nou verificare. Apoi se intră în stadion și fiecare are obligația să-și ocupe doar locul de pe tichet.

UPDATE ORA 19:20. Primele imagini de pe Allianz Arena

+17 FOTO

GSP a intrat pe Allianz Arena. Cu două ore și jumătate înainte de meci, stadionul e gol, au loc ultimele pregătiri înainte de startul oficial al EURO 2024.

Suporterii vor intra în curând pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern, acolo unde se va juca Germania - Scoția. Țara gazdă va deschise turneul în fața unui stadion arhi-plin.

UPDATE ORA 19:00. S-au deschis porțile pentru suporteri

Cu 3 ore înainte de meci, s-au deschis porțile pentru suporteri. Sunt mii de oameni care așteaptă să intre pe Allianz Arena, atmosfera e absolut senzațională. Începe EURO 2024!

Germania - Scoția 5-1 » „Măcel” la primul meci al echipei lui Nagelsmann la EURO 2024
Imagine surprinsă la porțile Allianz Arena, înainte de Germania - Scoția / FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

UPDATE ORA 17:50. Nebunie la Munchen, peste 20.000 de oameni la fan-zone

Fan-zone Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Fan-zone Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Fan-zone Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Fan-zone Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Fan-zone Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
+26 FOTO

E o adevărată nebunie la Munchen, cu 4 ore și jumătate înainte de startul EURO 2024. Sunt peste 20.000 de fani la fan-zone-ul de la Allianz Arena, partida care va găzdui deschiderea, Germania - Scoția.

Sunt cozi imense la bere, laitmotivul EURO 2024 în prima zi. Oamenii, scoțieni și nemți deopotrivă, nu se îmbulzesc, așteaptă liniștiți să-și ia paharele de bere. Cântă și dansează, abia așteaptă să înceapă balul.

VIDEO. Nebunie la München. Mii de oameni așteaptă la fan zone, la coadă

UPDATE ORA 16:30 Poliția a barat drumul fanilor germani si scoțieni spre piața centrală

Și polițiștii trec printre fani, sunt solicitați pentru poze, mai ales de doamne, stau cuminți și zâmbesc în fața aparatului. Una dintre mingi a fost confiscată de poliție! Era să răneasca un spectator al show-ului.

După ora 15:00, poliția nu i-a mai lăsat pe fanii ambelor echipe să intre în perimetrul pieței centrale, în Marienplatz. Fiindcă erau atât de mulți fani încât se călcau pe picioare.

UPDATE 16:00 » Nemții beau cot la cot cu scoțienii: bere direct din ladă în Marienplatz + mesaj special pentru Hagi. Ianis Hagi

Germania - Scoția, înainte de primul meci de la EURO 2024, foto // Ionuț Iordache (GSP)
Germania - Scoția, înainte de primul meci de la EURO 2024, foto // Ionuț Iordache (GSP)
Germania - Scoția, înainte de primul meci de la EURO 2024, foto // Ionuț Iordache (GSP)
Germania - Scoția, înainte de primul meci de la EURO 2024, foto // Ionuț Iordache (GSP)
Germania - Scoția, înainte de primul meci de la EURO 2024, foto // Ionuț Iordache (GSP)
+34 FOTO

Începe Euro, este nebunie la München! Dar una frumoasă. Echipa GSP a fost întâmpinată de o vreme propice pentru... băutură în capitala Bavariei! Se consumă bere direct din lăzi de 16 sticle, pentru a nu se mai pierde timpul. Scoțienii cântă de mama focului, mulți îmbrăcați în kilt-uri, și beau cot la cot cu nemții.

Oamenii, indiferent de apartenență, se pictează unii pe alții pe obraz în drapelul adversarei. Chiote, zâmbete, cântece, se desfac sticle de bere în fiecare secundă. Nici n-ai zice că diseară sunt adversari! Mii și mii de oameni sunt cantonați în Marienplatz, unii au încins miuțe cu mingi de plastic.

Sunt de toate vârstele, se fac poze, se leagă prietenii, e ceva... Memorabil! De-abia așteptăm România - Ucraina, tot la Munchen, luni. Până atunci un tânăr scoțian sosit cu grupul pentru meciul de diseara s-a oprit din cântat și a transmis un mesaj pentru „tricolori”.

1,2euro costă o bere la sticlă dacă o iei dintr-unul din magazinele din centrul orașului

Scoțienii despre românul pe care-l cunosc: „Beau bere cu ei, doar de el îmi zic”

„Da, știu un fotbalist român! Pe Hagi. Altul nu! (Îl știi pe cel mai bun, totuși, bravo!) Dar nu mă refer la Hagi tatăl, ci la Ianis. Fiul. E la Rangers, una din cele mai mari echipe din Scoția. Nu sunt fan Rangers, dar, logic, știu jucătorii. Baftă, noroc! Sper să ne întâlnim după faza grupelor, în meciul direct", a mărturisit tânărul scoțian.

De fapt, dacă legi o discuție cu orice scoțian, aproape de fiecare dată când întrebi ce jucător român cunoaște se duce cu gândul la Ianis Hagi. „Ajutat” de apartenența la Glasgow Rangers, una dintre grupările de tradiție ale țării. „Incredibil. Beau bere cu scoțienii și când vorbim de fotbaliști, toți îmi zic de Ianis”, a povestit Lucian Cozma, un reșițean stabilit de zeci de ani la Munchen.

+1 FOTO

Germania - Scoția, echipele probabile:

Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan, Wirtz - Havertz.
Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, A. Robertson - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams.
Selecţioner: Steve Clark.

Fan Zone la Munchen într-o zonă superbă. Se deschide zilnic de la ora 13:00

Parcul Olimpic din Munchen a intrat în febra pregătirilor pentru EURO mult mai devreme decât orașul în sine. Aici, a fost amplasat un ecran-gigant într-o zonă special amenajată, fix lângă lac. Este și o pantă, plină cu iarbă, locul de unde poți vedea meciurile are un farmec deosebit.

+26 FOTO

Lângă perimetrul de Fan Zone mai există un alt ecran, ceva mai mic, unde sunt bănci, în aria de „Food Court”. Sunt foarte multe chioșcuri de unde se pot servi mâncare și băutură. Aici se vor strânge suporterii fotbalului și diseară, pentru a vedea deschiderea turneului, aici vor fi și românii, și ucrainenii luni, la meciul direct.

Suporterii interesați vor putea veni zilnic, începând cu ora 13:00, și pot sta până la o oră după finalul ultimului meci, bucurându-se de surprizele pe care le-au pregătit organizatorii.

8 europe zi costă parcarea la Parcul Olimpic din Munchen

Firma unui român s-a ocupat de detaliile estetice ale scenei și ale fan zone-ului

O echipă multinațională a spus la punct scena unde până la 25.000 de oameni vor putea urmări live meciurile. Respectiva formație a fost condusă de un român, bucureștean la origini, care s-a ocupat de aspectele estetice ce țin de scenă, printre altele. Totodată, firma compatriotului nostru s-a ocupat și de alte fan zone-uri din Germania, la Berlin și Stuttgart, de exemplu.

Un ecran-gigant, asemănător, dar mai mare, decât cele din sălile de cinema, va fi amplasat în fața lacului din parc. Vorbim de cel mai mare ecran și cea mai mare scenă folosite vreodată la un meci de fotbal în Germania.

Fanii vor lua loc pe colina din fața lui, direct pe iarbă, într-un peisaj care te lasă fără cuvinte, în care vor fi înconjurați de natură. Lângă ecran este o scenă de concerte.

Prețuri la fan zone în Munchen

  • Bere (diverse tipuri): 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l
  • Bere fără alcool: 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l
  • ⁠Sucuri carbogazoase: 5,50 euro/0,5l și 11 euro/1l
  • ⁠Vin la pahar 0,33l: 7,50 euro/8,50 euro (alb/rose)
  • ⁠Jagermeister: 1 shot 3 euro
  • ⁠Kebap de pui: 10 euro
  • ⁠Sandwich falafel: 10 euro
  • ⁠Cartofi prăjiți: 6 euro
  • ⁠⁠Cheeseburger: 10 euro
  • ⁠Burger / veggie: 10 euro
  • ⁠Covrig bavarez: 6 euro
  • ⁠Salată Caesar: 6,50 euro
  • ⁠Cârnat bavarez: 6,50 euro
  • ⁠Cârnat bavarez veggie: 7 euro
    • Notă: Băuturile pot fi servite în pahare de plastic, personalizate cu sigla evenimentului, costă 3 euro/bucata

Reporterii GSP.RO vor fi prezenți pe Allianz Arena

Până acum, Germania nu a reuşit să treacă de faza grupelor la ultimele sale trei turnee finale, dar speră ca acum să rupă blestemul, iar echipa lui Julian Nagelsmann să scrie o pagină de istorie.

Nemții vizează un al patrulea titlu continental, după cele din 1972, 1980 şi 1996, ceea ce ar reprezenta un record.

Scoția n-a mai câștigat de 25 de ani cu Germania!

De partea cealaltă, Scoţia a avut o primă parte a campaniei de calificare remarcabilă, cu victorii în faţa Spaniei, Norvegiei şi Georgiei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 17 ori, Germania având opt victorii, Scoţia patru, în timp ce alte cinci partide s-au încheiat la egalitate. Iar nemții au câştigat ultimele trei confruntări directe, ultimul succes al scoţienilor datând de acum 25 de ani.

1992este anul în care cele două echipe s-au întâlnit ultima dată la un Campionat European. Germania s-a impus atunci în fața Scoției, 2-0, prin golurile lui Karl-Heinz Riedle (29) şi Stefan Effenberg (47)

Match Preview » Germania - Scoția, Euro 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (70)
Randoomwins1
Randoomwins1  •  18 Iunie 2024, 22:08
Postat de c0ncret pe 17 Iunie 2024, 19:34

Cum sa nu vrea Nicusor ba repetent low-life? Normal ca pui botul la ce zic dusmanii lui din mafia psd-ista/imobiliara... eu in 2 ani ma duc pe noua arena Dinamo din centrul Bucurestiului sa vad cum *** fcfcsb aka berceni-popesti va fi umilita de cainii rosii. Tu vei spama aberatii pe gsp din coltul de camera pe care ti l-a rezervat tac-tu, cum faci si acum.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Randoomwins1
Randoomwins1  •  18 Iunie 2024, 22:07
Postat de c0ncret pe 17 Iunie 2024, 19:32

Iar ne povestesti despre tine? Eu intru de 2 ori pe zi pe aici, ca sa fac misto de tine. Tu intri non-stop, de pe 50 de conturi si tot nu imi faci fata, repetent low-life fara rost in viata. :)))

daca intrai de 2 ori pe zi imi dadeai reply la toate commenturile de pe vechiul cont,dar la absolut toate nu mi-ai mai raspuns. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Randoomwins1
Randoomwins1  •  18 Iunie 2024, 22:06
Postat de c0ncret pe 17 Iunie 2024, 19:30

Cum nu ti-am raspuns ba repetentule? Eu iti raspund de pe un singur cont, tu nu imi faci fata de pe 5 conturi pe zi de pe care spamezi... mama randumb dar mare mongoloid mai esti :)))

ce vorbesti? de pe userul nam-ul asta cu zero barat mi-ai raspuns,dar la celalt pe care ai luat bann la 100% din articole unde ai comentat eu am ultimul cuvant si nu mi-ai mai raspuns. qed.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează