INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - UNGARIA

CORESPONDENȚĂ GSP Din Superliga, la EURO 2024 » Ce s-a putut auzi pe stadion la Germania - Ungaria

Mesajul afișat de maghiari cu Germania/ foto: Guliver/GettyImages +18   FOTO
Mesajul afișat de maghiari cu Germania/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iunie 2024 18:45 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 19:23

Nelkuled (Fără tine), Imnul Maghiarilor de Pretutindeni, a răsunat la Stuttgart la meciul Germaniei cu Ungaria, de la EURO 2024.

Pe Mercedes-Benz Arena, stadionul lui Stuttgart, a răsunat imnul care se aude și la Sf. Gheorghe, la meciurile lui Sepsi din Superliga. Cu 20 de minute înainte de startul meciului, Nelkuled, melodie cântată de Ismeros Arcok, a răsunat în boxele arenei.

+13 FOTO

Imnul Maghiarilor de Pretutindeni, la Germania - Ungaria

Gazdele le-au făcut pe plac maghiarilor și au pus la boxe Nelkuled, moment în care suporterii Ungariei au scos steagurile și au început să le fluture, intonând de cântând de asemenea și versurile.

Peste 20.000 de suporteri maghiari asistă la meci.

Imnul Maghiarilor de pretudindeni se aude și în România, la meciurile jucate de Csikszereda (Liga 2) și Sepsi (Superliga), două echipe sprijinite financiar de Guvernul Ungariei.

Ulterior, suporterii Ungariei au afișat și un banner cu mesajul „cu plăcere”, la momentul intonării imnului oficial de stat.

Versurile melodiei Nelkuled (Fără tine), care a fost cântată la Germania - Ungaria:

Ar trebui să spun atât de multe, Iar dacă n-o fac, s-ar putea să nu mai am altă șansă Să-ți spun ce minunat e să fiu aici cu tine, Să spun și să gândesc aceleași lucruri, precum fac vechii prieteni.

Ca un pin singuratic sfâșiat de trăsnet, Ca un pârâu ce și-a pierdut apele, ca o piatră lovită, Ca un hoinar obosit, rugând tăcut pentru hrană, Nemaisperând pentru un cămin, o casă, un pământ natal sau pentru odihnă.

Și deși nu pricepi aluzia încă, Atâta vreme cât n-ai trăit vremuri grele, Orice s-ar întâmpla, atât timp cât trăim și pierim, Suntem din același sânge.

Ca o floare pieritoare, ruptă, Precum cinci milioane de maghiari ce nu sunt auziți de lume, Precum sămânța căzută în praf, care nu mai încolțește, Dacă nu privești spre noi, cu toții vom fi astfel fără tine.

Și deși nu pricepi aluzia încă, Atâta vreme cât n-ai trăit vremuri grele, Orice s-ar întâmpla, atâta timp cât trăim și pierim, Suntem din același sânge

* traducerea melodiei e conform lyricstranslate.com

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gest superb! Adversara din Cupă a donat peste 10.000 de euro pentru a repara gazonul clubului cu probleme
Campionate
Gest superb! Adversara din Cupă a donat peste 10.000 de euro pentru a repara gazonul clubului cu probleme
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Superliga
Mircea Rednic s-a simțit rău după meciul cu Poli Iași și a fost operat astăzi la spitalul din Arad » Care este starea antrenorului
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”
Campionate
Scene ireale la derby-ul Serbiei! Antrenorul lui Partizan a fost rănit de ultrași, după umilința cu Steaua Roșie » A venit la conferință bandajat, a plâns și și-a dat demisia: „Cui m-am vândut eu?!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (2)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  21 Iunie 2024, 09:33

România ( Si) Din cauza sau datorita acestor lucruri ,normale de altfel în UE ,Nu vom ajunge la nivelul lor niciodată! Cat de penibil și cata înapoiere suna cuvintele unor falși patrioti mai ales de la AUR ,sau din zone din Sud ,Sud- Est , cum ar fi ; Noi nu ne vindem tara ,Familia Sfânta, fluturam steagul tricolor la meciuri în orașe unde sant și alte minorități, doar asa la incitarea spiritelor ,Afara ,afara cu " unii " care nu vrem noi cu toate ca sant născuți aici de sute de ani ,etc. etc ! Și la ce meci chiar între Naționale, acum o sa le fure " Ardealul " Nemților!? Ce pretenții sa avem când se votează pe un mic și o bere dar oricum nu știe cu cine ,de ce ,etc. I se arata unde sa pună stampila ! Noi când ( de-abia) mergeam Ei( Nemții) deja veneau ! Și nici nu- i sigur ca vom ajunge !

88gore88
88gore88  •  19 Iunie 2024, 21:16

Frumos gestul organizatorilor!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează