Articol de Daniel Grigore - Publicat miercuri, 12 iunie 2024 08:06 / Actualizat joi, 13 iunie 2024 10:49
La Melchior Park, hotelul de 4 stele din Wurzburg ales de FRF pentru a le servi drept casă pe durata Campionatului European, „tricolorii” au fost întâmpinați de câteva afișe și mesaje speciale ♦ O pânză uriașă a fost agățată chiar la intrarea în unitatea de cazare, aceasta înfățișându-l pe selecționer alături de 21 dintre cei 26 de fotbaliști din lot.
Din dorința de a crea un mediu cât mai familiar și relaxant pentru fotbaliști, staff-ul tehnic al echipei naționale și Federația Română de Fotbal au depus eforturi pentru a transforma atât hotelul din Wurzburg, dar mai ales baza de pregătire din orașul bavarez.
La intrarea în hotel au fost ancorate steaguri cu sigla echipei naționale, iar în fața unității de cazare afișate mesaje care să-i încurajeze pe „tricolori”.
Și ei?! 5 „tricolori” lăsați pe dinafară în afișul de la hotelul naționalei
De exemplu, un container a fost branduit cu sigla echipei naționale și următorul mesaj: „E cel mai frumos moment din ultimii 8 ani al echipei naționale și cea mai frumoasă poveste pentru fiecare dintre noi. Suntem România și suntem la Euro!”.
Vizavi, chiar la intrarea în hotel, „tricolorii” au fost au fost întâmpinați de un afiș uriaș, o pânză cu mesajul „Când visăm împreună, ne adunăm împreună!”.
În partea centrală apare selecționerul Edi Iordănescu, alături de 21 dintre cei 26 de jucători din lotul de Euro.
Practic, 5 fotbaliști români prezenți în Wurzburg au fost lăsați pe dinafară. Aceștia sunt portarul Ștefan Tarnovanu, fundașii centrali Adrian Rus și Bogdan Racovițan, mijlocașul Adrian Șut și atacantul Daniel Bîrligea.
Nu apare nici Olimpiu Moruțan, absent din lot din cauza unei accidentări suferite în luna aprilie. Deși nu este apt de joc, Olimpiu a făcut deplasarea la Wurzburg alături de delegația României, servind drept un element motivatoriu pentru colegii lui.
Ce rol au jucat în preliminarii cei 5 jucători care n-au prins afișul oficial:
Ștefan Târnovanu, 24 de ani, portar, a fost rezervă neutilizată în 6 dintre cele 10 meciuri din campania de calificare. În prima acțiune a preliminariilor a fost la naționala U21, iar în ultima nu a mai prins lotul, fiind preferați Horațiu Moldovan, Florin Niță și Ionuț Radu.
Bogdan Racovițan, 24 de ani, fundaș central, a fost rezervă în doar două dintre partidele din preliminarii, la 0-0 cu Belarus și 1-0 cu Elveția. În total a făcut parte din lot la 3 dintre cele 5 acțiuni, dar în 4 dintre partide nu a prins foaia de joc.
Adrian Rus, 28 de ani, fundaș central, are 20 de meciuri la echipa națională de seniori, dar a prins minute pe teren în numai două dintre cele 10 meciuri din preliminarii. Stoperul lui Pafos a jucat o repriză la 4-0 cu Andorra și câteva minute, pe final, la 2-1 cu Israel. În total, a fost pe foaia de joc la 6 dintre cele 10 meciuri din campanie, deși la toate cele 5 acțiuni a fost convocat.
Adrian Șut, 25 de ani, mijlocaș defensiv, nu a jucat deloc în campania de calificare. A prins lotul doar la prima acțiune din calificări, dar nu s-a regăsit pe foaia de joc nici la 2-0 cu Andorra, nici la 2-1 cu Belarus.
Daniel Bîrligea, 24 de ani, atacant, a jucat în preliminarii doar în victoria de pe teren propriu cu Andorra, 4-0, fără să înscrie. A fost convocat în total în 3 acțiuni din totalul de 5, dar a mai prins lotul, exceptând meciul cu Andorra, doar la 2-0 cu Kosovo, când a fost rezervă neutilizată.