INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - FCSB

CORESPONDENȚĂ DIN CEHIA Verde pe linie! Aici este Sparta: „Aceasta-i misiunea!”. Care este forța praghezilor

Sparta Praga a savurat multe goluri în ultimele luni
Foto: Instagram Sparta Praga
Sparta Praga a savurat multe goluri în ultimele luni Foto: Instagram Sparta Praga

Articol de - Publicat luni, 05 august 2024 11:37 / Actualizat luni, 05 august 2024 11:37

Sparta se apără bine și îi place să înscrie mult. Și bine. Praghezii excelează la fazele fixe și noul antrenor, Lars Friis, după aproape doi ani ca asistent la echipă, este omul care i-a făcut pe cehi să viseze la grupele Champions League

FCSB a sosit la Praga pentru prima manșă cu Sparta cu misiunea de a obține un rezultat care să mențină formația roș-albastră în cărțile calificării pentru play-off-ul Champions League.

Adversarul este, valoric, peste Maccabi Tel Aviv, eventualele comparații cu Virtus nu-și au rostul. FCSB are un meci tare de tot marți, de la ora 21:00, la Praga. Mai ales că dă peste o echipă care a măturat tot în acest sezon. Nu degeaba a cucerit două campionate consecutiv.

14 goluri marcate de Sparta Praga, doar 4 primite

În dreptul rezultatelor formației pragheze este verde pe linie. Doar victorii! Trei în campionat, două în turul precedent al competiției continentale.

- Sparta Praga - Pardubice (2-1, goluri Rynes și Olatunji)

- Shamrock Rovers - Sparta (0-2, goluri Birmancevic și Wiesner)

- Teplice - Sparta (1-4, goluri Vitik, Haraslin, Olatunji și Krasniqi)

- Sparta - Shamrock (4-2, goluri Olatunji, Ross, Sorensen și Tuci)

- Sparta - Dukla Praga (2-0, goluri Vitik și Birmancevic)

10fotbaliști diferiți au marcat în acest start de sezon pentru Sparta, Olatunji fiind puncherul formației cu 3 reușite

Lars Friis despre fazele fixe la care excelează echipa sa: „Te pot ajuta să faci diferența"

Sparta Praga nu concepe să fie eliminată de către FCSB! Aceasta este impresia pe care ți-o lasă reacțiile din tabăra cehilor. Unul dintre punctele forte ale praghezilor în acest start de sezon este reprezentat de fazele fixe. Au dat patru goluri în ultimele trei meciuri!

Antrenorul Lars Friis, promovat după ce a fost secund aproape doi ani, este un tip meticulos. Danezul nu este surprins de eficiența echipei sale, el începând ca principal la Sparta din această vară. La 48 de ani, are experiența unor angajamente la echipele de tineret în țara natală și în Anglia, apoi la Viborg și Aalborg, unde nu s-a afirmat în mod deosebit. Dar pare că este omul potrivit la locul potrivit pentru Sparta!

"Știm că fazele fixe constituie o parte importantă a fotbalului. Vedem și în meciuri din Europa. Aceste faze te pot ajuta să faci diferența.

Înainte, eram foarte buni din punct de vedere defensiv la asemenea momente de joc. Acum, beneficiem de astfel de situații și în atac. Avem un plan și credem în el.

E și meritul lui Tim (n.r. finlandezul Tim Scarv, unul dintre cei trei asistenți ai antrenorului) pentru munca sa cu jucătorii. Este clar ce vrea, le dă misiuni exacte. Dar, până la urmă, cei din teren aplică, așa că îi felicit și pe ei. Totul înseamnă încredere și calitate", a declarat nordicul după victoria cu Dukla, înaintea primei confruntări cu FCSB.

Am numărat 16 șuturi cu Dukla, 12 pe poartă, am înscris două goluri, ne-am creat alte patru mari ocazii. Ne-am păstrat poarta neatinsă și am avut 70 la sută posesie. Nu pot fi decât fericit. Am făcut un plan și stăm bine în această perioadă. Suntem gata de luptă în Champions League
Lars Friis, antrenor Sparta Praga

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează