INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Efectele ”salutului nazist”: Ştefan Radu va fi judecat de Comisia de Disciplină

Ștefan Radu și gestul său care a produs multă polemică
Ștefan Radu și gestul său care a produs multă polemică

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 12:16

Fundaşul lazial Ştefan Radu a fost deferit Comisiei de Disciplină a Federaţiei italiene pentru că a salutat galeria formaţiei romane cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu Napoli, din sezonul trecut.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mîna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz", se indică în comunicat.

Pe 7 aprilie 2012, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a din Serie A. "Printre atîtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman", a scris agenţia Ansa la momentul respectiv.

La 8 aprilie, Lazio Roma a emis un comunicat în care susţinea că gestul lui Ştefan Radu nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, în 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

În 2006, căpitanul de atunci al lui Lazio, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci şi amendat cu 10.000 euro, în urma
salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemănător, Di Canio fusese suspendat o etapă şi în urma partidei Lazio - Juventus, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro în martie 2005, pentru un gest similar la derbyul cu AS Roma.

Di Canio afirmase atunci că modalitatea de a-şi manifesta bucuria în teren nu are nici o legătură cu politica. Comisia de Disciplină a considerat însă că un salut în acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
costeaua
costeaua  •  20 Iunie 2012, 21:13

Eu nu vad de ce va certati pe aici aiurea :)) In italia este interzis acest salut pe stadion . Punct !!! Di Canio mereu facea acest salut doar ptr a da satisfacere suporterilor laziali !!! Nu uita-ti ca toate aceste amenzi pe care Di Canio le-a luat ,el nu a platit nici macar 1 Euro ,Au platit mereu suporterii amenzile lui Di Canio ..Sa vb de stefan radu ? Un lache care ii pupa in fund pe suporterii ,o vrea omul sa ajunga si el o legenda pe la ei ..Deci era constient si nu avea voie sa fac acest gest ,se crede Di Canio ? hai sa vedem daca ii platesc si lui suporterii amenda ....un Lache :=))

bandoleros
bandoleros  •  20 Iunie 2012, 14:36

bai, printre altele acesta este si un salut "fascist". salut nazist,fascist tot ala e. iar pentru Italieni sa faci salutul fascist, e ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului! au mai fost unele precedente, si de fiecare data au fost pedepsite. deci cu siguranta si Radu va primi o pedeapsa. care va fi aia, ramane de vazut. poate ca in alte parti nu ar fi o problema acest salut, dar in Italia chiar este o problema. asa ca numai vorbiti in nestiinta de cauza.

had3s89
had3s89  •  20 Iunie 2012, 13:24

tziganii de ce au voie sa se salute intre ei? asta e salutul legiunilor romane, nicidecum cel al nazistilor. oare pana unde poate ajunge prostia umana?!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează