INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RECORD

Florin Răducioiu nu mai e UNIC! A fost egalat după 21 de ani de fostul coleg al lui Mutu

Recordul lui Florin Răducioiu (51 de ani), fostul mare atacant al României, a fost egalat azi de Stefan Jovetic. Cei doi sunt singurii fotbaliști care au înscris cel puțin o dată în cele mai importante 5 campionate ale Europei!
Recordul lui Florin Răducioiu (51 de ani), fostul mare atacant al României, a fost egalat azi de Stefan Jovetic. Cei doi sunt singurii fotbaliști care au înscris cel puțin o dată în cele mai importante 5 campionate ale Europei!

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 august 2021 19:24 / Actualizat duminica, 15 august 2021 19:56

Recordul lui Florin Răducioiu (51 de ani), fostul mare atacant al României, a fost egalat azi de Stevan Jovetic. Cei doi sunt singurii fotbaliști care au înscris cel puțin o dată în cele mai importante 5 campionate ale Europei!

Lui Jovetic, în prezent atacantul lui Hertha Berlin, îi mai lipsea o reușită în Bundesliga. Până azi, când a marcat contra lui Koln. Atacantul în vârstă de 31 de ani care a evoluat alături de Mutu la Fiorentina a mai jucat de-a lungul carierei pentru Partizan, Manchester City, Inter, Sevilla și Monaco.

Recordul lui Florin Răducioiu, egalat după 21 de ani

Florin Răducioiu izbutea această performanță în 2000, când semna cu AS Monaco, după ce, anterior, mai evoluase în Italia (Bari, Verona, Brescia, AC Milan), Spania (Espanyol), Anglia (West Ham United) și Germania (VfB Stuttgart).

Florin Răducioiu în TOP 5 campionate ale Europei:

  • Serie A - 96 de meciuri, 22 de goluri 
  • La Liga - 42 de meciuri, 13 goluri 
  • Bundesliga - 19 meciuri, 4 goluri 
  • Ligue 1 - 12 meciuri, 2 goluri 
  • Premier League - 11 meciuri, 2 goluri

Doar fostul mijlocaș danez Christian Poulsen a mai evoluat în toate cele 5 mari campionate, dar nu a reușit să înscrie în toate.

4 repere despre Florin Răducioiu:

  1. E al treilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Dinamo în campionat, după Marius Niculae și Paul Codrea: a început la 16 ani, 1 lună și 23 zile, pe 10 mai 1986;
  2. A marcat trei goluri în finala Cupei României din 1990, Dinamo - Steaua 6-4, o performanță pe care, în 176 de episoade din Derby, a mai izbutit-o doar Alexandru Ene I (Dinamo - Steaua 6-2 în campionat, 1 octombrie 1951);
  3. Toate cele 21 de goluri marcate pentru România au fost înscrise în meciurile oficiale. Într-un clasament privind reuşitele în partidele pe puncte, Răducioiu ocupă locul 3, după Hagi (26) şi Mutu (24);
  4. A marcat un gol pentru Milan în grupele UCL în sezonul în care italienii aveau să cucerească trofeul: 1 decembrie 1993, Milan - Porto 3-0, a deschis scorul.

Citește mai multe știri de actualitate:

A comis-o Rotaru? Cum s-a transformat CSU Craiova după venirea lui Reghecampf

Un luptător olimpic de taekwondo, lăsat într-o baie de sânge pe stradă! Atenție, imagini șocante

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Superliga
Duelul mesajelor la Dinamo - Rapid! Giuleștenii le-au aflat scenografia: „Dacă vrem mici de la voi, să apăsăm tasta doi?” + Derapaje rasiste ale dinamoviștilor
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Stranieri
Notă fără precedent! Radu Drăgușin a fost desființat în presa din Anglia: „Crezi că ai văzut cea mai slabă evoluție a lui? Te înșeli”
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”
Superliga
Dorinel Munteanu, acuze grave după CFR Cluj - Oțelul: „Viciere de rezultat, cum se făcea pe vremuri!”

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (14)
senin
senin  •  16 August 2021, 16:10

Și totuși Florin Raducioiu va rămâne unic pe vecie , pentru întrebarea pusa unui jurnalist roman, care suna aproximativ asa : " Come se dice la voi?" (uitase, bre , limba romana) Este adevărat ca a existat (sper ca încă mai exista!) un machedon din Bulgaria (cu mult mai talentat decât "regele" nostru Hagi) care cerea , la întoarcerea lui în Bulgaria, sa i se pună la dispoziție interpret, el vorbind atunci doar spaniola

catalin.palcu
catalin.palcu  •  15 August 2021, 22:54
Postat de opinca_de_aur pe 15 August 2021, 22:32

Catalin, cifrele sunt pe langa un pic. Exista o cifra cu cate mingi a pierdut Raducioiu (99,99%). Exista o cifra cu cat par isi smulgeau din cap antrenorii si coechipierii? Hai sa nu ne uitam numai pe cifre povestite pe wiki si sa ne aducem aminte ca erau si bancuri cu cate gafe face Raducioiu pe meci. Cautati clipuri video si o sa gasiti. Pe vremea aia urmaream meciurile din campionatele mari. Trebuie insa zis un lucru: a avut o sclipire de forma in preliminariile 94 si la turneul final. Da, pe merit. Dupa aia s-a intors la datul cu stangul in dreptul.

Deci sa nu ne luam dupa cifre si statistici reale, ci dupa un folclor discutabil si dupa cifrele tale ( 99.99,% mingii pierdute) ? Iar faza cu Premier League e relativ simpla. Un campionat f dificil pt jucatorii romani, practic niciunul nu a avut succes cu exceptia Dan Petrescu! Plus ca a ajuns acolo cand deja cariera lui era in declin, dupa cum am scris si in celalalt comentariu

catalin.palcu
catalin.palcu  •  15 August 2021, 22:33
Postat de opinca_de_aur pe 15 August 2021, 20:37

Pentru cine e nascut dupa 2000: Dupa mondialul din 94 marele Raducioiu a plecat in Anglia. Prin 95-96 cred. Cand l-au vazut cum joaca, englezii au si facut filmuletze umoristice despre atacantul care pierde cel mai repede mingea. Da, a marcat cu Man-U, dar cred ca ala a fost cam singurul gol. Sau poate inca unu. Uitati-va la cariera lui: niciodata mai mult de 1 sau 2 sezoane nicaieri, in afara de debutul la Dinamo. Si nicaieri mai mult de 10-11 meciuri. Adica facea bara! La Milan, la ailalti. Nu stiu cum il cumparau, dar se vede ca alde Becali erau SUPER TARI ca vanzatori. Si toate cluburile se straduiau sa scape de el cand se prindeau de ce tzeapa si-au luat. Totul a pornit din Italia 90: l-au bagat pe teren ca sa-l vanda, ca asta a fost atunci la turneul final: UN MERCATO. Au fost ignorati acolo jucatori uriasi care ar fi putut duce echipa departe. Dar era inceputul epocii de aur a transferurilor marca Becali. Va invit sa ma contraziceti, ca de-aia e dezbatere.

Uite, te contrazic eu! In primele lui 3 sezoane in Italia, a jucat 29-30 de meciuri in fiecare an. Deci titular fara discutie. Apoi a urmat sezonul de la Milan, unde a fost prea mult pt el sa se impuna intr-o echipa f valoroasa care de altfel a castigat in acel an Champions League. Plus Fabio Capello l-a tras pe linie moarta dupa un conflict. A mai avut apoi 2 sezoane decente la Espanyol, aproape 50 de meciuri in total. Si apoi din 96 intr-adevar a inceput declinul, de acolo a inceput sa joace 10 meciuri pe sezon. Sa tinem comt totusi de faptul ca a avut accidentari serioase. Si sa nu uitam cate goluri f importante a dat la nationala, el ne-a calificat la World Cup practic

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close