INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  „2 LA 1”

EXCLUSIV / VIDEO „M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”

Ciprian Tătărușanu la Podcast 2 la 1
Ciprian Tătărușanu la Podcast 2 la 1

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2024 18:38 / Actualizat duminica, 13 octombrie 2024 18:38

Invitat la prima ediție a podcastului GSP „2 la 1”, Ciprian Tătărușanu (38 de ani) a spus despre experiența de la Lyon că a fost cea mai mare dezamăgire din cariera lui.

Tătărușanu povestește o situație de când a fost legitimat la Olympique Lyon în stagiunea 2019-2020, când a apărat în doar 6 meciuri, dintre care 3 în Cupa Ligii.

Fostul portar susține că oficialii lui Lyon i-au promis la negocieri că el va fi soluția numărul unu între buturi, numai că Anthony Lopes nu a mai plecat, așa cum i s-a transmis lui Tătărușanu, iar goalkeeperul român s-a trezit rezervă.

VIDEO. Tătărușanu, la podcastul GSP „2 la 1”: „Lyon m-a mințit și m-a păcălit”

„La Lyon n-am apărat deloc, doar în vreo 3 meciuri... Este frustrant, mai ales că nu a fost o decizie luată de mine în mod conștient, cum a fost când am plecat de la Lyon la Milan, atunci știam că voi fi al doilea portar. Când m-am transferat la Lyon, trebuia să fiu portarul numărul 1. Directorul sportiv mi-a spus: «Tu vei fi portarul numărul 1, pentru că actualul portar va pleca».

Dar între timp lucrurile s-au schimbat. Mi-am dat seama că lucrurile nu stăteau chiar așa. Portarul Lopes a semnat prelungirea contractului, iar eu am rămas în aer. Chiar în acea vară am încercat să plec de la Lyon, pentru că nu puteam să accept situația, dar n-am găsit o soluție. Am rămas un an și am plecat cu prima oportunitate ivită.

Primele săptămâni au fost frustrante, veneam acasă supărat, nervos, știind că am fost păcălit și mințit. Nici măcar nu mă puteam pregăti cum trebuie. Când am văzut că nu pot pleca, mi-am dat seama că trebuie să rămân acolo cel puțin 6 luni.

Eu am fost o victimă colaterală. Directorul sportiv care m-a adus a plecat după două luni. Și m-am trezit că din 5 meciuri amicale am jucat doar într-unul. L-am întrebat pe antrenor: «Cum e posibil ca un jucător nou să nu joace nici în amicale, să nu-și poată demonstra valoarea?». Am discutat și cu directorul sportiv. Mi-a spus că ceea ce am vorbit inițial era adevărat, dar că ulterior lucrurile s-au schimbat.

Lopes era în ultimul an de contract și credeau că nu vor continua cu el. M-au luat pe mine, dar a venit Juninho ca director sportiv, Lopes a semnat prelungirea și eu am înțeles strategia clubului: mai bine să rămâi cu doi portari valoroși decât cu niciunul.

A fost un joc, l-am înțeles. Eram o persoană matură, aveam 33 de ani. Poate dacă mi se întâmpla la 22-23 de ani, comportamentul meu nu ar fi fost același. Oricum, e cea mai mare dezamăgire din cariera mea”, a declarat Tătărușanu, la podcastul GSP „2 la 1”.

„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Ciprian Tătărușanu, alături de Raul Rusescu și de Alexandru Barbu, realizatorii podcastului GSP „2 la 1”

După sezonul petrecut la Lyon, Tătărușanu a semnat cu AC Milan, unde a petrecut 3 ani și a câștigat un titlu.

Ciprian Tătărușanu: „La început, soția nu a crezut. Dar așa am început să ne bucurăm de oraș”

Tătărușanu a povestit și cum a reușit să treacă mai ușor peste perioada nefericită de la Lyon:

„Mi-am zis că nu trebuie să duc tensiunea acasă. Am avut norocul să locuim într-un oraș frumos, cu o artă culinară la cel mai înalt nivel. Am încercat să văd partea plină a paharului. N-am vrut să fac scandal sau să fiu un tip indisciplinat, pentru că în fotbal se duce vorba. Dacă aș fi făcut asta, probabil că următoarele echipe interesate de mine ar fi cerut o părere despre mine și nu era exact ce își doreau. Poate că nu aș mai fi ajuns la Milan, de exemplu.

Copiii erau mici, nu-și dădeau seama, dar soția, când i-am spus ce se întâmplă, la început nu a crezut. I-am zis că asta e situația, am fost păcălit. I-am spus că o să încerc să fiu cât mai pozitiv când ajung acasă, să nu ne afecteze relația. Dacă eu vin acasă supărat, tu începi să mă întrebi ceva, iar eu răbufnesc... Toate frustrările de la antrenament să le aduc acasă - n-ar fi fost productiv pentru nimeni. Am început să ne bucurăm de oraș, de viața de la Lyon. Puținele oportunități de a juca le-am fructificat, dar era prea puțin pentru ceea ce îmi doream eu”.

+9 FOTO

Unica motivație: echipa națională

Deși nu prindea echipa de start la Lyon, Tătărușanu continua să apere la naționala României, fapt care l-a motivat: „A fost destul de greu să mă antrenez 100%, știind că am fost păcălit și că n-am nicio șansă să apăr. Îmi doream să plec cât mai repede. Singurul lucru care m-a ținut motivat atunci a fost că veneam la națională. Mă antrenam cu gândul să apăr cât mai bine la națională, deoarece la Lyon nu m-au folosit decât în Cupa Ligii”.

„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Tătărușanu, în tricoul lui Lyon

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Stranieri
„M-au păcălit, m-au mințit!” » Ciprian Tătărușanu, la ora adevărului: „Soția nu a crezut. I-am zis că avem o singură variantă”
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
Liga 2
Adrian Mititelu s-a dus după el în Emiratele Arabe Unite: „Respect”
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Superliga
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”

Croatul revenit în România după mai mulți ani a sesizat câteva detalii: „Este mai scump! Dar ați avansat mult”

Elisabeta Lipă a amânat pentru o dată incertă întâlnirea cu foștii mari performeri care cer actualizarea rentelor viagere


Comentarii (6)
lupu68
lupu68  •  13 Octombrie 2024, 23:52

Vorbiți despre portarul echipei naționale! Acum nu mai este, OK, dar comentariile voastre mizerabile nu-si aveau locul nici dacă ar fi fost portarul ultimei clasate. Sa va fie rusine! Confundați mârlănia ieftină cu anti-stelismul scârbavnic care vă cuprinde bojocii!

_Adrian_1
_Adrian_1  •  13 Octombrie 2024, 21:13

Eu ma uit la pozele alea de la nunta si ma intreb ce barbat e ala care este de acord ca nevasta lui sa se imbrace asa in public, indiferent de ocazie? OK, vedem cu totii ca doamna avea deja o experienta de viata, nu e ca si cum mai cadra o rochie alba pana in pamant si cu voal etc, dar de aici pana la chestia aia e cale lunga...

costelo
costelo  •  13 Octombrie 2024, 20:17
Postat de viola_sempre pe 13 Octombrie 2024, 18:50

De fapt cei de la Lyon s-au pacalit cu Tatarusanu. Anthony Lopes era 5 clase peste Tatarusanu

Ca un roman clasic, nici nu ai citit. Iti lua mai putin sa citesti decat sa scrii aberatii. Ei nu au zis niciodata ca e cel mai bun, daca il credeau bun il bagau. Logic, nu? Daca aveai un neuron iti dadeai seama

Vezi toate comentariile (6)
Comentează