INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA - AS ROMA

Parma romena » Man și Mihăilă au răpus-o pe Roma și aduc prima victorie după 18 meciuri! Cum arată ACUM lupta pentru evitarea retrogradării

Dennis Man și Valentin Mihăilă au un meci de gală în Serie A / foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Dennis Man și Valentin Mihăilă au un meci de gală în Serie A / foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 14 martie 2021 18:21 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 19:12

 Dennis Man a pasat decisiv, Valentin Mihăilă a fost iar cu golul! La primul meci cu românii titulari, Parma a învins-o pe AS Roma, scor 2-0, și a întrerupt seria de 18 meciuri consecutive fără victorie în toate competițiile. 

După șapte meciuri în care nu a prins decât maximum două reprize întregi, în fine, Dennis Man a fost titular în Serie A! Antrenorul D'Aversa l-a trimis pe fostul FCSB-ist într-un trio cu Valentin Mihăilă, încă o premieră la Parma cu 2 români în formula de start, și Pellè. Dovadă că laudele de dinaintea partidei cu Roma, „poate deveni un fotbalist cu adevărat important, dar are nevoie de timp pentru a găsi abordarea potrivită și pentru a se integra", nu au fost deloc vorbe în vânt.

Mihăilă și Man, colaborare la golul de 1-0 din Parma - Roma

Cu 6 puncte de recuperat și un program infernal, ciocnirea cu giallorossii e probabil ultimul tren pentru a mai spera în salvarea de la retrogradare. Chiar Man și Mihăilă au conlucrat perfect la deschiderea rapidă de scor pe „Tardini" (9). Dennis Man a sprintat, pe dreapta, de lângă Kumbulla și i-a centrat la 11 metri lui Valentin Mihăilă, care, liber, l-a bătut pe Pau López. Al doilea gol la rând în campionat. „Ne arată, în sfârșit, ce jucător grozav este!", cum a prevestit D'Aversa. „Cruciații" cedează deliberat posesia, Roma domină, dar nu produce ocazii, și pentru că ritmul este lent.

Mihăilă se luptă pentru fiecare minge și cu mai mulți adversari, fiind făcut sandviș între Ibañez și Mancini la centru. Are mai mult noroc decât Man cu Inter, scapă nevătămat. Are și încredere fostul oltean cât să încerce o „foarfecă" (36). Vine și în spate și, cum recuperează, îl caută pe Man, simțind că defensiva Romei oferă spații și arată slăbiciuni. „Românii sunt ca doi spini!", notează Gazzetta online. Însă provocarea Parmei e să știe să păstreze avantajul după pauză.

Mihăilă și Man, cei mai periculoși de la Parma

Și ce șansă de 2-0 are la reluare: Man irosește pasa excelentă a lui Pellè, șut blocat de portar! Mihailă stă la pândă și mai leagă o contră cu același Pelle, ce scoate un penalty. Transformat sigur de Hernani. Iar scorul pe care "i gialloblu" l-au avut cu Udinese și cu Spezia. Man e gata să-i mai dea un assist lui Valentin, doar că apare Ibañez. Mihăilă răspunde cu o super cursă și un șut din marginea careului, prins de López. Stors, e înlocuit cu Karamoh (82). Man a rezistat până la capăt, la fel Parma (fără gol primit), ce respiră adânc după tonicele M&M de 3 puncte.

Parma - AS Roma. foto: Guliver/Getty Images
Parma - AS Roma. foto: Guliver/Getty Images
Parma - AS Roma. foto: Guliver/Getty Images
Parma - AS Roma. foto: Guliver/Getty Images
Parma - AS Roma. foto: Guliver/Getty Images
+8 FOTO

Parma a obținut prima victorie după 18 rezultate negative. Rămâne momentan pe penultima poziție, locul 19, cu 19 puncte. Distanța față de Cagliari, prima formația aflată deasupra liniei, este acum de doar 3 puncte.

  • Etapa trecută, Valentin Mihăilă (21 de ani) și Dennis Man (22) au contribuit la egalul obținut de Parma pe terenul Fiorentinei, scor 3-3 - Detalii, AICI!

11 anitrecuseră de la ultimul meci de Serie A în care am avut 2 români titulari: Dorin Goian și Cristian Melinte la Palermo, cu Zenga pe bancă, 3-5 cu Interul lui Chivu

Clasament Serie A: 

Parma - AS Roma 2-0

  • S-a terminat partida!
    min. 82: Valentin Mihăilă este înlocuit cu Karamoh.
  • min. 77: Parma se apără precis. Mihăilă recuperează o minge în propria jumătate, driblează un adversar și șutează de la aproximativ 18 metri. Lopez reține balonul. 
  • min. 61: Pelle este înlocuit cu Zirkzee.
  • min. 55, gol Parma, 2-0: Hernani transformă elegant lovitura de pedeapsă, în stânga portarului. 
  • min. 54: Pelle obține o lovitură de la 11 metri, după un duel cu Ibanez. 
  • min. 48: Dennis Man ratează o șansă imensă pe contraatac! Pezzella și Pelle au combinat rapid, apoi au dus mingea în fața porții, la 5 metri. Man a tras în portar.

Laudele pentru Mihăilă și Man au curs încă din pauză! Pelle, intervievat pe teren: „Mă înțeleg foarte bine cu ei!”

A început repriza secudnă!

  • min.45: Pauză pe Stadio Ennio Tardini! Parma o conduce pe AS Roma cu 1-0, grație golului reușit de Mihăilă în minutul 9. Românul a înscris din pasa compatriotului Dennis Man
  • min.40: Dennis Man se comportă excelent și pe fază defensivă, la un atac periculos al Romei. Coborât pentru a sprijini o apărare „sufocată”, Man a fost omul potrivit la momentul potrivit. L-a deposedat pe Pedro într-o zonă din care „Giallorossii” ar fi putut fi periculoși, liniștind apoi jocul.
    min.36: Ce execuție a încercat Valentin Mihăilă! Parma a continuat să atace și după marcarea golului. Băieții lui Roberto D'Aversa au construit cu minuțiozitate un atac, la capătul căruia Valentin Mihăilă a încercat o „foarfecă” din zona punctului cu var. Românului nu i-a ieșit execuția, însă rămâne unul dintre cei mai periculoși jucători din echipa Parmei.
    min.28: Valentin Mihăilă, autorul golului Parmei, se resimte după o ciocnire cu doi jucători de-ai Romei. Mancini și Ibanez l-au făcut „sandviș” pe Mihăilă, care a acuzat dureri în zona capului. Din fericire, acesta poate continua partida.
  • Min 9: GOOOL Parma, reușită venită pe axa Dennis Man - Valentin Mihăilă! Man a avansat în flancul drept, l-a depășit în viteză pe Kumbulla și a centrat cu piciorul drept. La finalizare s-a aflat Mihăilă! Fostul oltean a finalizat din prima, cu latul, nicio șansă pentru goalkeeperul Lopez!

Parma - AS Roma, echipe de start:

Parma: Sepe - Conti, Osorio, Bani, Pezzella - Hernani, Brugman, Kurtic - Mihăilă, Pelle, Man
Rezerve: Colombi, B. Alves, Brunetta, Busi, Cyprien, Dierckx, Grassi, Karamoh, Laurini, Sohm, Zagaritis, Zirkzee
Antrenor: Roberto D'Aversa

AS Roma: Lopez - Mancini, Ibanez, Kumbulla - Peres, Pellegrini, Villar, Spinazzola - Pedro, El Shaarawy - Dzeko
Rezerve: Fuzato, Mirante Calafiori, Cristante, Diawara, Fazio, Karsdorp, Mayoral, Pastore, Perez, Reynolds, Santon
Antrenor: Paulo Fonseca 

VIDEO Fiorentina - Parma, meciul în care Valentin Mihăilă a marcat primul gol în Serie A

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Dennis Man și Valentin Mihăilă devin favoriții antrenorului la Parma: „Ne arată în sfârșit ce fotbalist este!” / „Poate deveni mare în Serie A!”

Eric Bicfalvi, decisiv în Rusia! Românul a înscris din nou și e în formă înaintea meciurilor naționalei

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (162)
fabius_2014
fabius_2014  •  14 Martie 2021, 16:57

" Laude interzise " pentru Mihaila din partea GSP. Stiati ca : 1. Ianis Hagi a primit cea mai mica nota, de la Rangers, dupa meciul cu Slavia. 2. Stiati ca in presa din Romania, pasa norocoasa, de gol, data de Ianis in meciul cu Slavia, a fost mai mediatizata decat golul lui Stanciu. 3. Pana acum Ioanitoaia nu a scris niciun articol despre Mihaila, dar a scris, la foc automat, vreo 10 pentru Ianis.

stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  14 Martie 2021, 16:14
Postat de alenb pe 14 Martie 2021, 15:24

Meciul nu se mai joaca, Roma a anuntat ca nu se mai prezinta dat fiindca razboinicii Man si Mihaila vor fi pe teren, prefera sa piarda cu 0-3 decat mai rau. De fapt anuntul titularizarii lui Man a paralizat Cetatea Eterna, aducand disperare printre locuitorii fani ai Romei si bucurie pentru fanii lui Lazio.

Penibil,tipic peluzei sud.Man tocmai a dat o pasă de gol ,ridiculizând un fundaș albanez pentru care Roma a dat 25 milioane....de euro

Berceni
Berceni  •  14 Martie 2021, 17:39
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Vezi ca-ti face reclamatie la combaterea discriminarii daca-l mai iei asa tare.

Vezi toate comentariile (162)
Comentează