OPINII  »  EDITORIAL

Perspective sumbre în Liga 1

Adrian Duță
Adrian Duță

Articol de - Publicat luni, 22 iulie 2024 07:20 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 07:48

Sunt șanse crescute să asistăm la un nou „caz Cortacero” în fotbalul românesc. De data asta, nu Dinamo e distrusă de „investitori” străini, ci o altă echipă de tradiție, Petrolul.

„Oamenii de afaceri” turci care au preluat echipa etalon a Prahovei sunt acționari doar pe hârtie, în realitate ei sunt invizibili. Asta se observă și în conturile clubului, care are datorii către toată lumea, actuali jucători, foști antrenori.

Laszlo Balint, tehnicianul echipei din finalul stagiunii precedente, povestea în urmă cu o lună la GSP Live că nu a primit niciun ban de la clubul ploieștean, nici cât timp a fost angajat, nici după ce a fost demis.

Perspective sumbre la Petrolul

Deci, datorii, conflicte în vestiar, fotbal dezastruos, antrenor lipsit de orice dram de experiență și niște transferuri curioase.

Asta pare formula pentru asfaltul care o va duce pe Petrolul în Liga 2. Pe lângă fotbalul practicat în acest start de sezon, perspectivele la club sunt sumbre.

Jocul practicat în meciul cu Dinamo de către cei de la Petrolul a fost precum al unei echipe de Liga a treia sau a patra. Niște momente de neînțeles în defensivă, în care apărătorii îmbrăcați în galben au părut niște amatori.

Jucătorii de la Plopeni, Băicoi sau CSO Vălenii de Munte, ca să rămânem pe plan local, s-ar fi descurcat la fel ca jucătorii Petrolului. Poate chiar mai bine, pentru că mai rău e greu de crezut că se poate.

În limbajul microbistului român există o vorbă: „A sărit mingea din el ca din colțul mesei”. Ei bine, asta se aplică și în cazul oamenilor lui Topal.

Că tot am amintit de el, fostul mare fotbalist turc s-a făcut antrenor și își începe cariera în infern, la o echipă care pare condamnată la dezastru. Iar lipsa lui de experiență nu are cum să le dea încredere fanilor Petrolului.

Jucători amatori în Liga 1

Revenind la jucătorii Petrolului. Așezarea în defensivă la primul gol, al lui Abdallah, pare a unei selecționate a clasei a noua de la orice liceu din țară. Practic, toți s-au uitat la minge, au fugit spre cel care o avea, Selmani, și l-au lăsat pe Hakim să facă ce vrea în careu. Abdallah putea să se așeze lângă minge, să o sărute, apoi să se ridice și să tragă. Atât de mult timp avea la dispoziție, atât de liber era.

Perspective sumbre în Liga 1
Abdallah, lăsat singur de adversari la primul gol al lui Dinamo cu Petrolul

La al doilea gol, al lui Cîrjan, 4 băieți îmbrăcați în galben sunt efectiv niște jaloane. Poate mijlocașul ofensiv de la Dinamo ar fi avut o misiune mai grea dacă în locul adversarilor erau, într-adevăr, niște obiecte de plastic.

Iar la faza în care Keita provoacă un penalty deja părea că ne uităm la o reprezentație a celor de la Circul Globus.

Fundașul Petrolul e lovit de minge de două ori, apoi îl plachează ca la rugby pe Politic. Și mai are și tupeul să protesteze.

Văzând ce transferuri a anunțat Petrolul în ultimele zile, printre ele un mijlocaș care ultima dată a fost rezervă în liga a TREIA japoneză, deja putem lua serios în calcul candidatura ploieștenilor la ultimele două locuri din Superliga.

Înainte de startul sezonului, spuneam la GSP Live că Unirea Slobozia și Gloria Buzău sunt „favorite” să cadă în eșalonul inferior. Am pus-o, circumspect, pe Petrolul pe listă.

Acum, pare că e o realitate, echipa din Ploiești va avea o misiune grea să se salveze de la retrogradare la finalul sezonului. Dacă va mai exista până atunci.

Citește și:
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Superliga
Trei transferuri dintr-o lovitură! Clubul din Superliga trece pe filiera africană
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Diverse
Ionel Ganea și-a agresat vecinul, apoi l-a lovit pe altul care filma! Momente INCREDIBILE: polițiștii au emis ordin de protecție
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”
Gimnastica
Jurnalistă TVR, consilieră a lui Mihai Covaliu, suspendată de FIG după ce a insultat-o pe Ana Maria Bărbosu: „Jeg de om!”

Comentarii (15)
cristialex04
cristialex04  •  28 Iulie 2024, 17:07
Postat de talpaiadului pe 22 Iulie 2024, 18:22

FRF nu poate sanctiona echipele care apeleaza la o astfel de stratagema, atat timp cat principalul din acte satisface cerintele prevazute de regulament. Faptul ca Topal se ocupa de fapt de antrenamentele si de jocul echipei nu poate fi dovedit atat timp cat principalul din acte participa, prin prezenta lui, la evenimentele respective. Este la latitudinea principalului sa-i ofere secundului posibilitatea de a conduce antrenamentele si sa-i asculte sugestiile referitoare la alcatuirea primului 11 si efectuarea schimbarilor, iar FRF nu poate face nimic atat timp cat principalul este cel care transmite echipei indicatiile in timpul meciurilor (indiferent daca la sugestia secundului, patronului sau oricui altcuiva) si se prezinta la conferintele de presa.

Discuția este despre similitudinile cu Dinamo/Cortacero, în sensul ăsta, turcii nu au control... ACS Petrolul este o asociație finanțată prin împrumuturi, cine bagă bani, i-a decizii.

cornel0783
cornel0783  •  23 Iulie 2024, 16:09

Ani la rândul am avut abonament la tribuna a II-a la Petrolul, insă la ce am văzut la finalul sezonului trecut (meciuri vândute pe față, fără pic de jenă față de spectatori), le doresc sa pice in liga a doua. Am fost pe stadion atât la meciul cu Voluntari, cât și la cel cu Botoșani....jenant, penibil, grotesc. O asemenea echipă merită sa faca o excursie in liga a doua pentru a se dezbrăca de pornirile de vânzare.

thiamarcos
thiamarcos  •  23 Iulie 2024, 05:12
Postat de cristialex04 pe 22 Iulie 2024, 13:50

Domnule pseudo-jurnalist sportiv începeți editorialul cu e eroare, nu există acționari la Petrolul, cu atât mai puțin, controlul turcilor. S-a explicat asta în detaliu... Turcii se angajează că investesc, dacă bagă bani, vor primi 30% din club. Asta este ceea ce s-a comunicat oficial. Cazul Cortacero s-a întâmplat pentru că erau chestii de furat, la Petrolul ce se poate fura când Petrolul are datorii mari de ani de zile? Legat de perspectivele sumbre, deveniți penibil... E abia a 2 a etapă...

Nu exista controlul turcilor? Pai si atunci cum a aterizat acolo Topal ala care n-a mai antrenat nicaieri?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează