OPINII  »  EDITORIAL

Balotelli, invitat în Giulești la centenarul de 101 ani!

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 11:30 / Actualizat marti, 16 mai 2023 11:32

În timp ce Rapidul gâfâie, șefii defilează prin fața suporterilor cu tot felul de transferuri fantasmagorice

Oricât ar fi finalul de campionat de pasionant, pe giuleșteanul sadea, veritabil, tot echipa lui îl interesează. E cătrănit rău când ai săi iau bătaie cu 7-2 la Farul și spumegă de neputință atunci când vede doar 0-0 acasă cu Sepsi.

Canapeaua SuperMario

Ca să nu ridice glasul, suporterilor li se arată o listă impresionantă de transferuri. În Giulești mereu trebuie să iei ochii. Și dacă nici Mario Balotelli nu e o figură de prim-plan, atunci cine ar putea să fie? Când dl. Șucu lasă să se întrevadă o astfel de posibilitate, când se rostește cu evlavie numele lui SuperMario, cresc toate vânzările. Și de abonamente pentru noul sezon, și de mobilier. În economia de piață ideea e să știi cum să atragi atenția asupra ta.

Un fel de Ongenda, mai comercial

Balotelli, invitat în Giulești la centenarul de 101 ani!

Iar Balotelli atrage atenția, e nume de primă pagină întotdeauna, nu contează că Mutu a spus clar că nu și-l dorește. Și chiar dacă antrenorul îl refuză pe megastarul cluburilor (de noapte!) din Italia, conducerea are în mână atuuri. Noi am dorit să-ți aducem vedete, tu nu l-ai vrut pe Mario, atunci descurcă-te cu ce poți! În birouri nu se observă că Balotelli e un fel de Ongenda cu o biografie mai bogată și mai romanțată. Adică tot un jucător complet inutil echipei.

Anti-ageing

Să nu mai spună nimeni că Balotelli ar fi bătrân, că nu e. N-are nici 33 de ani. E în medie cam cu un cincinal mai "verde" decât componenții pârguitei defensive giuleștene. Celor trei bravi apărători titulari (Săpunaru, Dragoș Grigore și Junior Morais) tocmai li s-au reștampilat legitimațiile. 

La anul, în vara lui 2024, când Rapidul a promis că se va bate pentru titlu, Săpunaru va avea deja 40 de ani împliniți, iar ceilalți doi se vor apropia, fiecare, de 38. Cu toate tratamentele de anti-ageing (așa i se spune în limbaj contemporan întârzierii îmbătrânirii, atunci când vrei să mai economisești din genitivele în serie), e greu de presupus că tripleta în cauză va mai putea să funcționeze fără scârțâituri și în sezonul viitor.

Cârjan, Halilovici etc

Să-l lăsăm pe Balotelli la locul său, pe coperta revistelor de mondenități, și să vedem ce alte mutări mai anunță Rapidul. George Cârjan, de la Arsenal. Jucător de mare perspectivă, excelent promovat de către impresarul său, dar care până acum n-are niciun meci oficial jucat la seniori. Apoi un anume Alen Halilovici, care a debutat la 16 ani și ceva în naționala Croației, a făcut niște dușuri la Barcelona. Dar aceste lucruri se întâmplau cam acum un deceniu, iar între timp băiatul a ajuns în patria natală, la Rijeka, și n-a rămas nici acolo, fiind liber de contract.

Va continua numărătoarea?

Sigur că încă nu s-a terminat nici campionatul acesta, mai e până să înceapă următorul. Dar toate aceste mutări vehiculate până acum par mult prea fanteziste. Clubul și-a făcut obiceiul de a anunța triumfalist și des când câte un junior din propria pepinieră semnează contract de profesionist. Dar nu așa se câștigă campionatul. 

Rapidul face 100 de ani peste o lună, dar s-a anunțat că, pe lângă festivitățile de acum, din iunie, marea sărbătoare va fi abia la anul, în 2024, când cei 101 ani de existență vor fi celebrați alături de iminentul titlu de campioni. Să nu cumva să tot continue numărătoarea. 101, 102, 103 și așa mai departe.


Comentarii (29)
valihaita
valihaita  •  22 Mai 2023, 22:32
Postat de anatol_karagandici pe 22 Mai 2023, 18:40

Eu traiesc cu demnitate si in lumea reala si in lumea virtuala. Unul ca tine, care se comporta asa in lumea virtuala, mai mult ca sigur ca in luma reala umbla pe langa pereti cu privirea in pamant.

*** demnitatea ta virtuala :)) Esti doar un alt trist care-si petrece timpul liber pe aici oferind ,, lectii de demnitate''! Da' e fraier cine te baga in seama ! Cred ca apreciezi faptul ca mi-am incalcat demnitatea :)) si recunosc ca gresesc ca te bag in seama ! :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  22 Mai 2023, 18:40
Postat de valihaita pe 22 Mai 2023, 17:06

Nici macar nu esti original ! Hai ca mi pierd timpul cu tine , amarastene care traiesti cu demnitate in lumea ta virtuala !

Eu traiesc cu demnitate si in lumea reala si in lumea virtuala. Unul ca tine, care se comporta asa in lumea virtuala, mai mult ca sigur ca in luma reala umbla pe langa pereti cu privirea in pamant.

valihaita
valihaita  •  22 Mai 2023, 17:06
Postat de anatol_karagandici pe 22 Mai 2023, 16:59

DOAMEN-FERESTE, ASA CEVA... :)) Asta practic marturiseste intru zecesebism :))

Nici macar nu esti original ! Hai ca mi pierd timpul cu tine , amarastene care traiesti cu demnitate in lumea ta virtuala !

Vezi toate comentariile (29)
Comentează