OPINII » EDITORIAL THEODOR JUMĂTATE
Alte știri din fotbal
Cum a slăbit Cristi Borcea 12 kilograme în ultimele luni » Care este secretul dinamovistului: „Am un ritual zilnic”
1
Revelația „câinilor” în ultimele două luni, Alexandru Roșca, confesiuni de Crăciun: „Uitam și să mânănc” » Care erau jocurile copilăriei
0
Fostul antrenor de la FCSB și Rapid, gata să revină în Superliga: „Aș lua în calcul oferta”
1
Culise din vestiarul lui CFR Cluj: cine este cu adevărat Dan Petrescu » Omul-cheie, dezvăluire în premieră: „E clar că nu poate nici el!”
0
Știri din fotbal internațional
St. Mirren - Rangers, duel în a doua zi de Crăciun » Ianis Hagi, titular
1
Cât de gravă este accidentarea lui Radu Drăgușin » Ange Postecoglu a oferit primele detalii
0
Boxing Day în Premier League » Rezultat-ȘOC în Chelsea - Fulham! Wolves - Manchester United se joacă ACUM
4
„Bine ai venit!” » Stanciu și Niță au un nou antrenor, după plecarea lui Contra
0
Lifestyle
Iată cadoul pe care Cristiano Ronaldo a plătit 250.000 de euro!
0
Logodnica lui Darius Olaru, mesaj scurt chiar înainte ca Gigi Becali să anunțe transferul de 5 milioane de euro: „S-a încheiat!”
10
„Horror” » Aza Gabriela, experiență traumatizantă chiar în pragul Sărbătorilor! Ce a pățit iubita lui Horațiu Moldovan: „Efectiv așa a spus”
2
„Ești minunată” » Antonia face un sacrificiu uriaș pentru a fi cu Daniel Bîrligea: „Mereu a ta”
20
Eu am vorbeam de staruri, nu de jucători veniți de la pepeniera lui Bayern sau vedete în The Sun. Ne uitam la alt sport stimabile, ca mulți alții care scriu inepții fără suport despre Messi. Cum scriu și despre Mircea Lucescu.
Si inca o idee: este nefondata sustinere jurnalistului in sensul ca Guardiola ar fi cel mai mare antrenor din istorie, ca o concluzie a trofeului castigat in acest an. In primul rand, Guardiola a castigat acest trofeu cu Man C. abia anul acesta, dupa o caruta de ani de incercari si alte zeci de carute de bani investite in cei mai buni si scumpi fotbalisti ai lumii. Nu e nimic imposobil, si cu atat mai putin te proclama “cel mai”, daca ai la dispozitie timp nelimitat si buget asisderea (Man City fiind constant in ultimii ani cel mai bogat club din lume). In al doilea rand, Man City a castigat norocos trofeul aseara, dupa un meci dominat statistic de catre Inter, o echipa inferioara si voric si financiar. Acest lucru, evolutia slaba a lui Man City in finala, culminata cu o victorie cu sansa, este in mod direct “datorata” si lui Pep. Toate astea conduc la o singura idee: sa fim mai rezonabili si, deci, obiectivi atunci cand proclamam “regii lumii/ai istoriei etc”!
Gresesti! Cel mai bogat club din lume este Man City, urmat de Real Madrid, Liverpool, M United, PSG etc. Informeaza te, netul contine si informatii utile.
Acest jurnalist are o mare obsesie, Messi. Atat de mare incat, pur si simplu, e rupt de obiectivitate si, deci, de adevar. D le jurnalist, primeste adevarul in fata si spala te bine, bine cu el. Barcelona nu a castigat trofeele datorita lui Messi, ci datorita, in principal, motoarelor echipei, Xavi si Iniesta, iar in secundar a antrenorului Guardiola. Proba indubitabila? Dupa retragerea lui Xavi si Iniesta (si fara Pep), Barcelona nu doar ca nu a mai castigat niciun trofeu continental, dar devenise si ciuca batailor cu scoruri de maidan, cu Messi in teren. Acelasi Messi, ajuns la o alta echipa construita pt trofee, PSG, a fost aproape un anonim, neavand capacitatea sa le aduca un trofeu. Concluzia, niciun trofeu de UCL nu a fost castigat datorita lui Messi. E un adevar probat, care va fi contestat doar de catre “fanii fanatici” ai lui Messi, de altfel un fotbalist genial, dar nefiind el motorul si artizanul principal al trofeelor, nici la club, acolo unde au fost Xavi si Iniesta, respectiv Pep, nici la nationala, acolo unde a fost Di Maria.
In ultimii 10 ani (cam de când a venit Pep) City a cheltuit net pe transferuri (insemnand cât a plătit minus cat a incasat) aproape un miliard de lire. Cam atât a cheltuit și United, diferența e de 10-20 mil, un nimic la banii ăștia. Și greșești, United este încă cel mai bogat club din lume, sau al doilea după Bayern. Cred ca e vorba în primul rand de management la City, și apoi de bani. La United e doar goana după transferuri dar nici o strategie. Și nici antrenorul nu poate mai mult...
Dwight Yorke era practic un jucator britanic-englez cu origini din Trinidad Tobago, crescut si format in Anglia, nu era precum un stranier desavarsit in tara sa de origine si adus la Man. Utd ca sa faca diferenta ! Jaap Stam intr-adevar a costat o avere la acea vreme dar aceste "averi" nu erau scoase din buzunar sezon de sezon, si ele se intamplau ciclic, iti permiteai sa arunci in asa mod cu banii pe 1 singur jucator o data la 3-4 ani. Plus ca Manchester mai si vindea ! L-a luat cu 17 bulioane dar l-au dat cu 26 la Lazio. Adica nu mereu Man. Utd. era high-pointul sumei tale de trasfer de-a lungul unei cariere !
@Georgiana.Modrescu ....completare .....Sau o comparatie daca vreti : guvernul Marii Britanii cheltuie mai mult decat o companie precum Black Rock dar asta nu inseamna ca guvernul Marii Britanii are neaparat si un buget mai mare sau egal cu cel al lui Black Rock. Cam asa e si focul asta de paie pe care ni-l prezentati ca argument ca de fapt Man. City cheltuie nici mai mult nici mai putin ca si celelalte super-puteri fotbalistice.
Ce spuneti cum ca "diferentele de buget sunt neglijabile pe termen mediu" nu este complet adevarat. Ce fac din echipe precum Man. City si PSG sa nu fie vazute cu ochi buni de o parte a fanilor fotbal nu consta neaparat in faptul ca ei arunca cu bani caci pan' la urma cum ati spus si d-voastra toti arunca cu bani, ci faptul ca au o potenta financiara mai mare decat celelalte superputeri si vor ajunge intr-un viitor nu f. indepartat sa fie si mai mare aceasta discrepanta. Ce le lipseste celor de Man. City si PSG momentan in comparatie cu Real, Barca, Man. Utd sau Liverpool il reprezinta acel statut global al brandului posibilitatea de a se face sustinuti si cunoscuti pana si-n ultima vagauna de pe Pamant, unde pana si copii din Papua - Noua Guinee sa stie sau sa fi auzit de Man. City, e vorba de acea prezenta atemporala in constiinta colectiva globala iar asta se face in timp si printr-un ciclu continuu' de dominare a fotbalului la nivel de club. La ce ma refer mai exact cand ma refer la potenta ? Riscul de a suferi d.p.d.v. financiar in cazul unor investitii proaste sa zicem sau a unor cheltuieli irationale este f. redus. Daca maine ar veni o criza economica ce ar face ca si fotbalul sa aiva de suferit iar incasarile s-ar reduce la jumatate din toate directiile acest lucru le-ar afecta mai mult pe celelalte echipe englezesti decat pe Man. City, ei ar avea o anduranta financiara de a merge pe minus mult mai mare fata de celelalte.
Doamna nu va suparati dar ati uitat contextul articolului unde postati comentariul si anume, citez, ca Pep este "deasupra tuturor antrenorilor nu doar de azi ci de la inceputul fotbalului" si asta datorita "creatiei" sale - Man. City de astazi. Cand faci asemena afirmatii e inevitabil sa nu apara comparatii cu trecutul unde contextul ambelor ere fotbalistice va cantari considerabil si va fi folosit drept argument pro sau contra de ambele tabere . N-am contestat niciodata suprematia fotbalistica a lui Man. City, au meritat pe deplin sa castige supremul trofeu, au meritat uneori chiar si-n sezoane unde nu s-a intamplat acest lucru desi au fost foarte aproape dar de aici si pana la a ne comporta ca si cand aeasta echipa reprezinta un "miracol" fotbalistic, un produs 100% al geniului fotbalistic al unui antrenor (cum a facut Mourinho cu Porto de pilda) sau al unor oameni de fotbal cu viziune si inteligenta din administratia lui Man. City (cum au facut in repetate randuri Beckenbauer & Hoeness din Bayern) mi se pare o iprocrizie totala. Nu este doar un succes fotbalistic este in aceeasi masura si un succes "corporatist".
De ce discutati aici? De dreptul de a avea bani si sa-i utilizezi in fotbal cum si cat vrei fara sa apara neobolsevici care sa zica ca banul e naspa?
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.