OPINII  »  EURO 2020

Veștile nu sunt tocmai rele: fotbalul mai are de trăit!

Editorial Traian Ungureanu
Editorial Traian Ungureanu

Articol de - Publicat joi, 24 iunie 2021 09:31 / Actualizat joi, 24 iunie 2021 09:32

Încercările UEFA de a transforma Euro 2020 într-un lattecapumocachinolight au reușit parțial. Produsul e aproape nedigerabil, dar pe fundul ceștii se văd zațuri grăitoare.

Fotbalul își schimbă Grupa, dar esența ba. "Reziliența" - cum se spune cu cel mai searbăd-stupid-euro-tehno-fițos cuvânt importat în românește - e la locul ei.

Prima dovadă e capacitatea nativă și încântător-depresivă a Angliei de a fi mediocră, pe fundalul odelor de presă care îi anunță supremația inevitabilă. Aplecarea engleză spre virtual e genetică, dar contribuția lui Southgate nu trebuie subestimată. Gareth, cu aerul lui de fost premiant promovat diriginte, face un impas staționar din orice atinge.

Boala poate fi observată și în variantele ei Beta (galeză) și Beta (tot galeză, dar scoțiană).

Cealaltă "reziliență" evidentă e Italia. Tot o echipă neterminată, cu Bonucci, Chiellini și Verratti veterani nepensionabili și cu un Mancini elegant, sigur și îndrăzneț ca o lege matematică.

Rezultatul: 35 de jucători promovați, 30 de jocuri fără înfrângere, din care ultimele 11 fără gol primit. Italia nu arată bine, nu are superstaruri și nu pare capabilă să câștige nici unul din care ia 3 puncte.

Veștile nu sunt tocmai rele: fotbalul mai are de trăit!
Anglia a dezamăgit în primele 3 meciuri la Euro 2020. Foto: Imago

Însumând: victoria școlii asupra circumstanțelor. Apoi, Franța și Germania. Amândouă inalterabile. Franța are un surplus monstruos de talent și a reușit să confirme, prin Pogba, că oricine pleacă la ManU va juca prost numai la ManU.

Catastrofa franceză e oricând posibilă, așa cum posibil e și titlul suprem. Germania e în situația Angliei, dar fără iluzii de grandoare. Echipa are ceva fatal și răzbunător în fața nereușitei. Portugalia o înțelege acum mai bine.

Dacă va face față energiei de extracție Burda 1970 pe care Low o degajă din helancă și vopseaua de păr, Germania ar putea juca finala.

Final și apoteotic. Ungurii. Publicul, nu echipa.

Citește și:
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Superliga
Târnovanu acuză » De ce ar fi pierdut FCSB la Botoșani
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Campionate
Kosovo se laudă cu vestea istorică primită de la FIFA: „Ni se întâmplă pentru prima dată!”
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României
Handbal
Reconstrucție dură » Eșecul cu Olanda bifează o bornă negativă în istoria naționalei de handbal feminin a României

Comentarii (3)
iliada2021
iliada2021  •  24 Iunie 2021, 16:17

“Anglia nu cunoaște jocul pe care l-a inventat”- afirmația care îi aparține lui Ioan Chirilă pare mai actuală ca oricând. O singură dată s-a prezentat la turneul final cu o echipă redutabilă. A fost perioada mondialului italian, în rest numai dezamăgiri. Italia lui Conte părea o echipă ofensivă, dar speriată de calibrul Germaniei a revenit la stilul traditional în acel joc decisive din sferturi de finală. Sunt curios dacă echipa lui Mancini va confirma același elan ofensiv în fața unor adversari de alta calibru față de cei din grupă. Întotdeauna l-am considerat pe Low un selecționer mediocru, beneficiarul naționalei clădită de Klinsmann, după cum Vogts a moștenit campioana mondială. Franța este indiscutabil cea mai puternică echipă, faptul că s-a calificat fără probleme din cea mai dificilă grupă spune multe. Arta dozării eforturilor este fundamentală, iar Mbappe and & co încep abia acum campionatul. Domnule Ungureanu, de ce nu scrii mai des?

chupac
chupac  •  24 Iunie 2021, 15:19

Eu am inteles, articolul e ft bun

scoby57
scoby57  •  24 Iunie 2021, 14:05

Spre rușinea mea recunosc că nu am înțeles mare lucru citind acest articol! Scuze TU! ????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează