Comentarii (7)
rajner
rajner  •  28 Martie 2023, 08:54

Vai de capul meu, un “pletos” cu saizeci de mii de atribute. Excepțional antrenor. Il ador pe acest "pletos"DEMOLEAZA TOT CE NU-i place si construieste bine. Isi exemplifica deciziile, este COLOSAL ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rajner
rajner  •  28 Martie 2023, 08:42

Un alt leit-motiv ar fi Luciano Spalletti, unul dintre cei mai spectaculosi antrenori italiani. Încă din perioada in care antrena Empoli, la 37 ani, juca SUPER ofensiv. Fanii Romei îl adora pentru fotbalul pe care îl juca, dar mai ales pentru demisia pe care și-a dat-0 pentru a salva clubul. Toti fanii Romei il adora, este o placere sa-l intrebi despre orice in afara fotbalului, este un TOSCAN (provincia Toscana) ADORABIL . ESTE FANTASTIC, spune intotdeauna de are de spus, cu subiect si predicat, pe înțelesul GIGI. Il iubesc pe Spalletti, un atipic antrenor italian.

rajner
rajner  •  28 Martie 2023, 06:17

MAESTRE (MERITI ACEST APELATIV) , TE ROG SA SCRII CEVA DESPRE NEC PLUS ULTRA, MARIA SA, DIEGO MARADONA. Toate superlativele palesc in fata Dumnezeului- fotbal, Maradona. Nimeni in istoria fotbalului n-a driblat ca el.

demolarii
demolarii  •  24 Martie 2023, 08:42
Postat de rajner pe 23 Martie 2023, 17:56

Acest splendid editorial imi sugereaza doua idei. Prima: gloria sportiva este efemera, luminile rampei s-au stins odata cu apusul carierei. A doua: in Romania postdecembrista s-a intrat cu buldozerele in tot ceea ce reprezinta performanta sportiva. Tabula rasa a fost completata prin ignorarea campionilor de alta data; se stie, memoria este periculoasa. Ar trebui sa scrieti mai des, astfel de articole sunt raritati pe acest site!

Nu doar gloria sportivă e efemeră. Cati oameni își mai amintesc de Tirpitz, cuirasatul? Sau mai degrabă de efectele celui de al 2-lea Razboi Mondial? De ce sa ne mai miram atunci ca niste oameni care s-au remarcat în sportul rege al secolului XX ( secolul trecut) și intr-o tara de nișă, concept multinatiol global al secolului XXI- secolul prezent, sunt uitați? Cu atât mai mult cu cât societatea românească prezenta are ca principala valoare individuala imaginea propriului eu. Eu sunt....Eu am....Eu am fost.....cei uitați au fost oameni timpurilor lor....il vedeti pe Alibec, Coman, Hanca, A Ivan sau Budescu, jucând cu Ozon, Petchovsci, Constantin, Lucescu, sau chiar cu Balaci, Camataru, Iovan, Bumbescu, Boloni, Sabău, I Andone,M Sandu, Bozesan și mulți alți? Eu nu, pentru ca societatea era alta. Lăsând denumirile politice deoparte, valorile sociale erau nascute din lipsuri materiale. Urmările războiului, datoria către URSS- validată și de SUA, statutul de țară mica - subliniat de N Titulescu ( oare asta cine a fost, ce impresar a avut?) a facut la 25 de ani după război, 1970, România sa fie intre cele 16 tari prezente la CM. Azi , cu banane și TRXuri, România nu s-a calificat intre cele 32 prezente la CM 2022. Si totusi mulți sportivi cu palmares individual de talie mondială sunt implicati in fotbalul romanesc de azi: Hagi, I Dumitrescu, Mutu etc. Vorba veche: Foamea e cel mai bun bucătar. Nu talentul.

A.Nonim
A.Nonim  •  23 Martie 2023, 21:37

Fotbalul romanesc a avut o perioada interesanta inainte de razboi (merita reamintita rivalitatea dintre Chinezul, Venus si Rapid). In anii tulburi ai razboiului a existat legenda Unirea Tricolor, cu nu mai putin legendarul Titus Ozon. Insa intre 1945 si 1970 a fost un desert comparabil cu cel de acum. In afara de cateva nume razlete (acelasi Ozon, Constantin si, sa zicem, Petschovschi) mai bine sa uitam ce s-a intamplat atunci. Am aparut cu prima echipa serioasa la CM din Mexic, am avut Steaua 1976-1977 (cu Iordache, Sames, Lita Dumitru, Iordanescu, Marcel Raducanu, poate cea mai valoroasa concentrare de individualitati din fotbalul romanesc), Craiova lui Balaci si Steaua absoluta din 1986-89. Pe urma a inceput declinul lent. Deci pentru publicul obisnuit (nu pentru maniaci ai istoriei fotbalului, ca noi), merita pastrata memoria celor 20 de ani dintre 1970 si 1990. Desi imperfect, fotbalul de atunci poate fi o baza de date, idei si ambitii pentru viitor.

rajner
rajner  •  23 Martie 2023, 17:56

Acest splendid editorial imi sugereaza doua idei. Prima: gloria sportiva este efemera, luminile rampei s-au stins odata cu apusul carierei. A doua: in Romania postdecembrista s-a intrat cu buldozerele in tot ceea ce reprezinta performanta sportiva. Tabula rasa a fost completata prin ignorarea campionilor de alta data; se stie, memoria este periculoasa. Ar trebui sa scrieti mai des, astfel de articole sunt raritati pe acest site!

parpalache
parpalache  •  23 Martie 2023, 17:32

Ai uitat un nume mare de tot!Dudu Georgescu!

Comentează