SPORTURI  »  ALTELE  »  BAKU 2015

Caută biletul de Rio » Alin Moldoveanu va fi portdrapelul delegaţiei României la Baku

Alin Moldoveanu a luat medalia de aur la tir la JO Londra 2014
Alin Moldoveanu a luat medalia de aur la tir la JO Londra 2014

Articol de , - Publicat marti, 09 iunie 2015 00:00

Printre cei 147 de sportivi români care vor concura în Azerbaidjan se află şi 6 medaliaţi olimpici şi mondiali. Unul dintre aceştia, tiristul Moldoveanu, va încerca să obţină la Baku calificarea la JO 2016.

Dacă la Olimpida de la Londra 2012 şi-a asigurat calificarea cu trei ani înainte de competiţie, în cazul JO 2016 Rio, Alin Moldoveanu nu are încă biletul în buzunar. El se antrenează de zor în poligonul din Tunari şi va pleca la Jocurile Olimpice Europene de la Baku cu dorinţa de a rezolva această problemă.

"Ne-am fi dorit să fim deja calificaţi la Rio, dar nu întodeauna ies lucrurile aşa cum le planificăm. În concursul de la Baku va fi scos un singur bilet de calificare în fiecare probă şi vrem să punem noi mîna pe el", a declarat antrenorul lui Alin, Sorin Babii.

Acesta susţine că sportivul său este în formă, în urmă cu o săptămînă reuşind să doboare recordul naţional în proba sa, puşcă, 10 metri aer comprimat. "La Cupa Mondială de la Munchen, Alin a reuşit să adune 628,7 puncte. A fost al doilea rezultat al competiţiei", a spus preşedintele FR Tir Sportiv. Şi el, şi Alin se aşteaptă ca întrecerile de la Baku să semene cu o Olimpiadă normală.

CANOE: Mihalachi și Dumitrescu

Alex Dumitrescu, 27 de ani, și Victor Mihalachi, 26 de ani, au adus României 16 medalii de la Campionatele Mondiale și Europene în ultimii cinci ani. Se completează perfect în canoe și sînt capabili de concursuri excepționale, dar și de căderi spectaculoase.

Cea mai dureroasă  a fost cea de la Londra, cînd porneau ca favoriți la 1.000 de metri, dar au încheiat cursa pe 7 și cu multe regrete. Ratarea aceasta i-a ținut în barcă și acum visează la Rio.

În 2014 au adus primul aur mondial într-o probă olimpică pentru România după o secetă de trei ani. Băieți serioși și dedicați, Alex și Victor pornesc mereu în cursă cu gîndul de a o cîștiga.

SPADĂ: Ana Maria Brînză

Ana Maria Brînză, 30 de ani, e fata cu spada, care înțeapă și cînd nu e pe planșă. Își petrece pauzele dintre asalturi citind și nu se cenzurează atunci cînd ceva nu-i convine. E stîngace și se folosește cu multă abilitate de acest atu al ei. A ajuns la scrimă datorită fratelui său, apoi a plecat de lîngă părinți la Craiova, cînd încă era o adolescentă și avea cea mai mare nevoie de ei.

Însă aceste sacrificii au meritat pentru că Ana are acasă, într-o cameră specială, 16 medalii de la cele mai importante competiții, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Campionate Europene. Nu va uita niciodată JO de la Beijing, cînd a cucerit argintul la individual, dar nici ediția de la Londra, acolo unde înfrîngerile i-au stors cele mai grele lacrimi într-o competiție.

SABIE: Tiberiu Dolniceanu

Tiberiu Dolniceanu, 27 de ani, a înflorit după momentul Londra 2012. Cel mai mic dintre cei patru muschetari care au cucerit argintul olimpic, Tibi s-a transformat din ucenic în lider. Rezultatele sale la individual au curs cu repeziciunea acțiunilor de la sabie.

În 2013, la Mondiale a urcat pe treapta a treia, în 2014 și-a apărat locul. La Europene, a smuls aurul în 2013. Cariera lui e în creștere, dar Tibi tratează totul cu modestia și entuziasmul  băiatului care la 13 ani a pus mîna pe sabie. A fost un junior căruia i s-a prezis un viitor strălucit, iar acum el și-a întîlnit viitorul.

JUDO: Corina Căprioriu

Corina Căprioriu, 28 de ani, a stat în umbra Alinei Dumitru. După retragerea campioanei olimpice de la Beijing, a devenit vedeta echipei olimpice a României. A fost la un pas de aurul olimpic la Londra, dar temperamentul său vulcanic a trădat-o. A fost descalificată în finala cu japoneza  Kaori Matsumoto, trebuind să se mulţumească doar cu argintul.

Numărul 2 mondial la 57 de kilograme, Corina îşi doreşte să devină a doua campioană olimpică a României, la Rio de Janeiro. E ţelul pentru care trage tare la antrenamente şi dă cu adversarele de saltea, pe tatami.

Aceasta este prima ediție a Jocurilor Europene, gîndite ca o întrecere de anvergură de tipul Jocurilor Olimpice, dar doar cu sportivi de pe Bătrînul Continent. Competiția începe pe 12 iunie, la Baku, capitala Azerbaijanului, și se va încheia pe 28. Sînt 253 de evenimente în 20 de sporturi, urmînd să participe peste 6000 de sportivi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Nationala
România - Cipru, ultimul meci din Liga Națiunilor » Cum arată primul „11” gândit de Mircea Lucescu + Cele mai bune cote
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Campionate
Gianni Infantino, președintele FIFA, indignat de scandalul săptămânii din fotbalul mondial » Cere măsuri: „Nu e loc pentru așa ceva!”
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”
Nationala
Prim-ministrul din Kosovo, întâlnire de gradul ZERO cu jucătorii, la două zile de la meciul cu România: „S-a umplut paharul!”

Scene REVOLTĂTOARE! Haosul a continuat și la conferință » Kosovarii au sărit la bătaie, cu Mircea Lucescu la 3 metri distanță: „Să vă fie rușine!”

Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează