SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Ne facem iar de râs?! În 2023, putem organiza o altă supercompetiție în București » Condiția ESENȚIALĂ de îndeplinit

Nicu Ojog a luptat pentru aur, dar a fost învins // FOTO: Raed Krishan
Nicu Ojog a luptat pentru aur, dar a fost învins // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 12:30

Dacă Bucureștiul va avea o sală Polivalentă în patru ani, președintele forului Mondial, Nenad Lalovici a promis că României îi va fi atribuită organizarea Campionatelor Mondiale de lupte, o competiție de anvergură.

România a fost, săptămâna trecută, gazda celei de-a treia ediții a Campionatelor Mondiale de Lupte pentru sportivi sub 23 de ani.

Președintele FR Lupte, Răzvan Pârcălabu, a vorbit despre competiția care a adunat la start aproape 1.000 de sportivi, dar și despre cel mai bun rezultat din istorie al luptelor românești, la un Mondial.

- Domnule Pârcălabu, ați avut o săptămână extrem de agitată, bănuiesc. Au trecut emoțiile organizării unei astfel de competiții?
- Am avut cea mai grea săptămână din viața mea. O săptămână în care am avut o mare responsabilitate. Am dorit să organizăm în cele mai bune condiții aceste Mondiale și cred că am reușit. Mă bucur că, zilnic, 2.000 de oameni au urmărit întrecerile din Sala Polivalentă, că feed-backul primit din partea federației internaționale a fost unul foarte bun. A meritat tot efortul nostru. 

- A fost o competiție pentru relansarea luptelor românești?
- Încercăm să readucem luptele românești în prim-plan. Ne zbatem să avem rezultate. Nu e ușor să organizezi o competiție care adună aproape o mie de sportivi la start, din 70 de țări. Am încercat și altceva. A fost lansarea cărții autobiografice a marelui campion, Gheorghe Berceanu, am amenajat "muzeul luptelor românești" în foaierul Sălii Polivalente. Dar cel mai mândru sunt de rezultatele sportivilor români.

O parte la Tokyo, alta la Paris

- Opt medalii, trei de argint și cinci de bronz. Nu am ajuns însă la aur!
- Vom ajunge și la aur. Trebuie să avem răbdare și să muncim mult. Numai așa putem să avem rezultate. Nimic nu cade din cer.

- Pe acești sportivi sub 23 de ani, când ne putem baza la marile competiții de seniori?
- Pe jumătate dintre ei îi veți vedea la Tokyo, în 2020, pe cealaltă jumătate, cel mai probabil la Paris în 2024. Să vă dau niște exemple. Ștefania Priceputu, bronzul de la categoria 50 de kilograme, are 18 ani și jumătate. Apoi Andreea Ana, bronzul de la 53 kg, are 18 ani. Nu putem să le aruncăm în luptă acum, dar sunt speranțe pentru viitor.

- Ați naturalizat iar sportivi ruși și au venit imediat rezultatele.
- Am arătat, încă o dată, că ochiul meu de manager de lupte nu a dat greș. A fost punct ochit, punct lovit. O să-i vedeți pe acești băieți naturalizați acum de multe ori pe podium la marile competiții.

- Cum ați reușit totuși să-i naturalizați așa repede? Cum de i-ați putut lua din Rusia?
- Au concurat pentru Rusia, au avut rezultate, dar eu am o relație foarte bună cu președintele Federației Ruse de Lupte. Ni s-au oferit imediat dezlegările. Am primit apoi sprijinul autorităților române pentru a-i naturaliza. Și astfel au putut concura pentru România.

- E printre ei un nou Saritov?
- O să fie! Ne bazăm pe ei la Tokyo! De altfel, când i-am naturalizat, am încercat să împușc mai mulți iepuri. Să-i avem, în primul rând, pentru Tokyo, apoi pentru acest Campionat Mondial, dar și pentru Europenele de seniori de la anul, pe care le organizăm tot noi, la București (9-15 aprilie).

- Ce v-au spus cei din federația internațională, din forul continental?
- Lumea a fost superîncântată de organizare. Au fost bucuroși să vadă autobuzele RATB colantate cu reclama Campionatelor Mondiale, să vadă marile intersecții din București cu bannere despre această competiție. TVR HD a trimis în direct evenimentul, a fost iarăși un atu. Președintele forului mondial, sârbul Nenad Lalovici, a fost impresionat că președintele COSR și ministrul sportului au venit în fiecare zi la competiție. Știți ce mi-a spus la plecare? "Dacă până în 2023, în timp util, construiți o sală polivalentă, o să vă dau vouă organizarea Campionatelor Mondiale de seniori!". E cel mai bun reper că organizarea a fost la înălțime!

30 de sportivi tricoloriau participat la CM U23 de la București

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Altele
Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Superliga
Situație AIURITOARE în Ștefan cel Mare: „Dărâmi stadionul Dinamo, riști să-ți plece Spitalul de Urgență!” » Managerul de la Floreasca, pentru GSP: „Nu știu nimic, n-am fost informați!”
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”
Superliga
Francezul Eddy Gnahore, favoritul fanilor lui Dinamo, a numit aspectul la care Bucureștiul bate Parisul: „Sunt foarte impresionat!”

Glume în serie pe net cu David Popovici și CTP: o avalanșă de imagini generate cu AI-ul

Cum arată penthouse-ul lui Dennis Man din Arad, în care a investit salariul său la Parma pe o lună: „Și-a dorit mereu să fie discret”


Comentarii (3)
marius.bxl
marius.bxl  •  20 Noiembrie 2018, 19:52

Avem peste 18.000 de biserici.daca facem prea mult sport dau faliment astia din bor

dora
dora  •  20 Noiembrie 2018, 15:34

In loc sa ne crestem copiii, îi naturalizăm pe ai altora...

poli_4_ever
poli_4_ever  •  20 Noiembrie 2018, 15:19

Avem Catedrala Manuirii Neamului, ce sa facem cu o Polivalenta? Intrebati-o pe doamna Firea daca nu ma credeti si pe fostii primari

Vezi toate comentariile (3)
Comentează