SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Vezi care au fost cazurile de dopaj din sport în 2011

Alberto Contador
Alberto Contador

Articol de GSP - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 decembrie 2011 16:22

Ciclistul spaniol Alberto Contador, înotătorul brazilian Cesar Cielo Filho şi atletul jamaican Steve Mullings sunt principalii sportivi care au fost depistaţi pozitiv în anul 2011, se arată într-un material realizat de AFP. Citeşte mai jos lista celor care s-au dopat şi au fost depistaţi :) în anul care stă să se încheie:

26 ianuarie: Federaţia Spaniolă de Ciclism a propus suspendarea pe un an a lui Alberto Contador, cîştigător al Turului Franţei în 2010. Acesta a fost depistat pozitiv cu clenbuterol la 21 iulie 2010, într-o etapă din Marea Buclă.

26 ianuarie: Federaţia Spaniol de Ciclism l-a suspendat pentru doi ani pe David Garcia, depistat pozitiv cu EPO la 13 septembrie 2010, într-o etapă din Turul Spaniei.

6 februarie: Ciclistul italian Riccardo Ricco, suspendat 20 de luni după ce a fost depistat pozitiv cu EPO în 2008, a fost internat de urgenţă în spital. El a recunoscut că şi-a făcut transfuzie cu propriul sînge. Ricco riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei luni şi trei ani.

7 februarie: Comitetul Olimpic Italian l-a suspendat cinci ani pe ciclistul Lorenzo Bernucci. În cadrul unei percheziţii la domiciul acestuia, în aprilie 2010, s-au descoperit substanţe interzise. Bernucci a fost depistat pozitiv în 2007.

15 februarie: Federaţia Spaniolă de Ciclism a acceptat explicaţiile lui Alberto Contador şi a renunţat la a-l mai sancţiona. Cîştigătorul Turul Franţei în 2010 a invocat o contaminare alimentară pentru a justifica prezenţa clenbuterolului în urina sa.

19 februarie: Ciclistul italian Riccardo Ricco a fost dat afară de la echipa Vacansoleil.

8 martie: Cicliştii italieni Franco Pellizotti, locul trei în Turul Italiei din 2009, şi Pietro Caucchioli au fost suspendaţi doi ani de TAS, în urma parametrilor anormali din paşaportul biologic.

18 martie: Ciclistul german Patrik Sinkewitz a fost depistat pozitiv cu hormoni de creştere şi a fost suspendat provizoriu. Aceasta a fost prima suspendare dictată în baza testelor de detectare a hormonilor de creştere în ciclism. Sinkewitz a mai fost depistat pozitiv cu testosteron în 2007.

18 martie: Mark Block, agentul, antrenorul şi soţul atletei Jana Block, fostă Pintuşevici, a fost suspendat doi ani de Agenţia Mondială americană pentru că i-a oferit soţiei sale produse dopante în cadrul afacerii Balco.

21 martie: Atleta elenă Pigi Denetzi, medaliată cu bronz în proba de triplu salt la Jocurile Olimpice de la Sydney şi cu argint la JO de la Atena, a fost suspendată doi ani după ce a fost depistată pozitiv în mai 2009.

24 martie: Uniunea Ciclistă Internaţională a făcut apel la TAS în cazul Alberto Contador.

30 martie: Agenţia Mondială Antidoping a făcut şi ea recurs la TAS în cazul ciclistului Alberto Contador.

5 aprilie: Atletul lituanian Zivile Balciunaite, campion european în 2010 în proba de maraton, a fost suspendat doi ani după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron.

7 aprilie: Estonianul Andrus Veerpalu, campion olimpic de schi fond în proba de 15 km la Salt Lake City (2002) şi Torino (2006) a fost depistat pozitiv cu hormoni de creştere la 14 februarie. În vîrstă de 40 de ani, Veerpalu şi-a anunţat retragerea.

22 aprilie: Ciclistul sloven Tadej Valjavec, care prezenta parametri neregulaţi în paşaportul biologic, a fost suspendat doi ani de TAS.

10 mai: La şapte ani după Jocurile Olimpice de la Atena, justiţia elenă i-a condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare pentru atleţii Ekaterini Thanou şi Konstantinos Kenteris, care au folosit ca pretext un accident de motocicletă pentru a evita un control antidoping. Kenteris, campion olimpic la Sydney în proba de 200 metri, şi Thanou, medaliată cu argint tot la Sydney, la 100 metri, şi-au recunoscut vina.

10 iunie: Atletul Alemayehu Bezabeh, campion european de cross-country în 2009, a fost suspendat doi ani de Comitetul Spaniol de Disciplină Sportivă. Bezabeh, implicat într-o afacere cu trafic de produse dopante în decembrie 2010, alături de campioana mondială în proba de 3.000 metri, Marta Dominguez, a spus că a fost "victima" antrenorului său, Manuel Pascua.

22 iunie: TAS a confirmat suspendarea pe doi ani a ciclistului italian Francesco de Bonis, al cărui paşaport biologic avea mai multe anomalii.

22 iunie: Portarul australian de polo James Stanton a fost suspendat doi ani după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol.

26 iunie: Atleta croată Sandra Perkovici, campioană europeană în 2010 în proba de aruncarea discului a fost depistată pozitiv la reuniunile de la Roma şi Shanghai.

1 iulie: Şase atleţi indieni au fost depistaţi pozitiv cu steroizi anabolizanţi şi au fost suspendaţi provizoriu.

2 iulie: Înotătorul brazilian Cesar Cielo Filho, campion mondial la 50 şi 100 metri liber, a fost depistat pozitiv cu furosemid, un diuretic considerat produs mascant, la Campionatele Braziliei. Filho a spus că a fost contaminat alimentar, iar Confederaţia Braziliană i-a dat un avertisment.

11 iulie: Ciclistul rus Alexander Kolobnev a fost exclus din Turul Franţei, după ce a fost depistat pozitiv cu diuretice.

14 iulie: Brazilianul Pedro Solberg, cîştigător al Circuitului Mondial de volei pe plajă în 2008, a fost suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv cu steroizi.

16 iulie: Cinci jucătoare ale naţionalei de fotbal feminin a Coreei de Nord au fost depistate pozitiv cu steroizi anabolizanţi în timpul Cupei Mondiale. Oficialii nord-coreeni au afirmat că produsul incriminat era inclus într-un remediu chinezesc.

21 iulie: TAS a respins apelul Federaţiei Internaţionale de Nataţie şi i-a permis înotătorului brazilian Cesa Cielo Filho să participe la Campionatele Mondiale de la Shanghai.

22 iulie: Atleta britanică Bernice Wilson, depistată pozitiv cu testosteron şi clenbuterol, a fost suspendată provizoriu de Federaţia Britanică.

29 iulie: Tenismanul american Robert Kendrick a fost suspendat un an de Federaţia Internaţională după ce a fost depistat pozitiv cu stimulenţi la Roland-Garros.

30 iulie: Ciclistul italian Pasquale Muto a fost suspendat doi ani şi jumătate de Comitetul Olimpic Italian după ce a fost controlat pozitiv cu EPO.

10 august: Rugbystul japonez Ryohei Yamanaka a fost suspendat doi ani de Federaţia Japoneză după ce a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanţi.

11 august: Biatlonista ucraineană Oksana Hvostenko a fost suspendată un an de Federaţia Internaţională după ce a fost depistată pozitiv cu efedrină.

12 august: Atletul jamaican Steve Mullings a fost depistat pozitiv, dar nu a fost dat publicităţii produsul. Mullings, care a fost suspendat pentru doi ani în 2004, riscă suspendarea pe viaţă.

19 august: Atletul american Mike Rodgers a fost depistat pozitiv cu stimulenţi şi a fost suspendat provizoriu.

22 august: Suspendarea tenismanului american Robert Kendrick a fost redusă de la un an la opt luni.

25 august: Cele cinci jucătoare nord-coreene de fotbal depistate pozitiv la Cupa Mondială au fost suspendate între 14 şi 18 luni. De asemenea, portarul naţionale de fotbal feminin a Columbiei, Yineth Varon, a fost suspendată doi ani.

21 octombrie: Fostul ciclist Joe Papp a fost suspendat opt ani de Agenţia Mondială Antidoping pentru trafic de produse interzise.

22 noiembrie: Atletul jamaican Steve Mullings a fost suspendat pe viaţă de Agenţia Antidoping din ţara sa, după ce a fost depistat pozitiv pentru a doua oară.

22 noiembrie: Medicul Eufemiano Fuentes, alături de Jose Luis Merino, Alfredo Cordova, Yolanda Fuentes, Manolo Sainz, Jose Ignacio Labarta şi Vicente Belda, este judecat în cadrul operaţiunii Puerto, o afacere de dopaj în ciclismul spaniol.

24 noiembrie: Audierile în cazul de dopaj al ciclistului spaniol Alberto Contador s-au încheiat, iar TAS a anunţat că decizia finală va fi pronunţată în 2012.

6 decembrie: Austriacul Christian Hoffmann, campion olimpic în 2002 în proba de 30 km schi fond, suspectat că este implicat într-o afacere de dopaj sanguin, a fost suspendat şase ani de Agenţia Austriacă Antidoping.

Sursa: Mediafax

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Superliga
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Campionate
Chestionat de reporterii GSP, celebrul Patrick Vieira a rezumat la un singur cuvânt primul dialog avut cu Dan Șucu
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (2)
killerforever
killerforever  •  31 Decembrie 2011, 19:50
Postat de alpin pe 27 Decembrie 2011, 18:37

Din fericire (?!?) nu se fac controale anti-doping in Liga mitico-manelista! Daca s-ar face am scapa de Steaua, de Dinamo si alte folile sovietice!!!

Din pacate n-am putut scapa la timp de ma.ta ca sa nu te mai fete!

alpin
alpin  •  27 Decembrie 2011, 18:37

Din fericire (?!?) nu se fac controale anti-doping in Liga mitico-manelista! Daca s-ar face am scapa de Steaua, de Dinamo si alte folile sovietice!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează