SPORTURI  »  AUTO  »  MP AL BELGIEI

Michael Schumacher, al doilea pilot din istorie cu 300 de MP parcurse

Michael Schumacher (foto: reuters) +2   FOTO
Michael Schumacher (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 28 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 august 2012 12:23

Germanul Michael Schumacher va intra în clubul select al piloţilor cu cel puţin 300 de Grand Prix-uri parcurse în carieră. Pilotul în vîrstă de 43 de ani este doar al doilea membru

În ciuda faptului că a fost nevoit să se retragă în şase din cele 10 curse ale sezonului, Michael Schumacher a obţinut un podium în Marele Premiu al Europei, primul după întoarcerea în sportul cu motor, şi vrea să marcheze, în acest weekend, cursa cu numărul 300 din carieră. Pilotul celor de la Mercedes este convins că circuitul rapid de la Spa Francorchamps, combinat cu inteligenţa sa, vor fi reţeta de succes pentru o clasare cît mai bună.

"Ştiu circuitul Spa ca pe propria sufragerie. Pentru mine e, cu siguranţă, cel mai bun circuit din lume. Aici am celebrat cele mai multe lucruri din viaţa mea. Aici am debutat, aici am cîştigat prima mea cursă şi am obţinut primul meu campionat mondial. Faptul că voi parcurge şi al 300-lea MP înseamnă că trebuie să sărbătoresc. Dar şi să fac tot ce e posibil pentru victorie", a explicat septuplul campion mondial.

Singurul rutier care a trecut de 300 de curse alergate este brazilianul Rubens Barrichello.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Stranieri
„Bă, te duci și semnezi!” » Acum s-a aflat! Cum a driblat-o Dennis Man pe Anamaria Prodan: „De aici problema cu doamna”
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță
Superliga
Viața în România a fotbalistului aflat la 11.000 de kilometri distanță de casă: „Mie asta îmi place cel mai mult aici. Îmi dă siguranță"
Acum au loc 6 meciuri din Liga 2. Metalogobus face scor
Liga 2
Acum au loc 6 meciuri din Liga 2. Metalogobus face scor

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (3)
ballack13radoi6
ballack13radoi6  •  28 August 2012, 17:10

pacat ca nu are masina rapida..anul asta in fiecare cursa aproape a avut probleme cu masina... Oricum ramane cel mai bun pilot din istoria Formulei !

jalemare
jalemare  •  28 August 2012, 14:20

cel mai bun pilot din istoria Formulei 1. felicitari!!! sa speram, pentru spectacol, ca anul viitor vor avea si cei de la Mercedes GP o masina competitiva.

unmaker
unmaker  •  28 August 2012, 13:23

nice...un adevarat campiona !!! Bravo Shumi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează