Alte știri din fotbal
Dinamo - Rapid, derby-ul marilor speranțe pe Arena Națională » Echipele pregătite de Kopic și Șumudică, cine e favorită la pariuri + ultimele detalii. Cine triumfă în Capitală?
0
Ruptură totală la Rapid înaintea derby-ului cu Dinamo » Marius Șumudică a sărit să bată un oficial al clubului
0
Mihai Stoica a surprins: „Nu m-ar deranja să ia Dinamo campionatul!” » Cum a explicat
1
Antrenorul din Superliga anunță revoluție la echipă: „Pleacă 11-12 jucători” + „Cu vrăjeală și minciuni nu rezolvi problemele”
1
Știri din fotbal internațional
Barcelona - Atletico Madrid 1-2 » Trupa lui Simeone a dat lovitura la ultima fază și prăbușirea catalanilor continuă
3
Southampton i-a găsit înlocuitor lui Russell Martin » Noul antrenor al „sfinților” va fi la prima experiență în Premier League
0
Horațiu Moldovan, din nou integralist în Serie B » Notele după Sassuolo - Palermo
0
Genoa, eșec la primul meci cu Dan Șucu patron » Napoli s-a impus la limită
9
Lifestyle
Lotul României s-a întors cu 7 medalii de la Campionatul Mondial de Fitness Tokyo 2024
1
Cea mai sexy jucătoare din lume a plecat fără iubitul celebru în vacanță » Fotbalistul, doar în „tribună” la victoria categorică din Cupă
4
Plină de vânătăi » Sportiva le-a arătat fanilor în Marca rănile suferite: „Știu că după ploaie iese soarele”
0
Serena Williams, de nerecunoscut » A slăbit considerabil, iar fanii bănuiesc care e „trucul”
9
Bine ma, sa fie cum zici tu si sa nu stiu eu ce vorbesc, nici o problema.
Astia au vinuri nobile, cu zeci de ani vechime. Deci se justifica.
In cazul in care crama se afla in interiorul unei pesteri sau a fost construita in subteran, din pietre sau alte materiale poroase, care atrag si stocheaza apa, este normal ca umiditatea sa fie de 80-100%, ceea ce poate fi acceptabil, insa departe de a fi ideal. Umiditatea are importanta doar in privinta vinurilor nobile, care sunt pastrate o perioada indelungata de timp si nu in cea a vinurilor obisnuite, de consum, care sunt doar stocate in crame pana atunci cand se iveste un cumparator. Orice crama care se ocupa cu invechirea vinurilor nobile are tot interesul de a controla umiditatea, mentinand-o cat mai aproape de 60%, dar pentru celelalte crame controlul umiditatii nu este justificat de cheltuiala suplimentara pe care o implica.
Umiditatea chiar e ridicata in crama. Uite la vecinii de la Cricova. "În galerii se păstrează o temperatură constantă de între +10 şi +12 grade Celsius şi o umiditate relativ constantă de 98 de procente. Aceste temperaturi se datorează tipului de piatră în care este construită crama." https://www.europafm.ro/republica-moldova-cricova-un-labirint-subteran-al-vinului-galerie-foto/
La cati pumni a luat, e foarte bine ca sta pe picioarele lui si nu-si abuzeaza familia, alte pretentii sa nu avem.
Vinul nu se strica, doar ca isi pierde din calitati odata cu trecerea timpului, in loc sa se imbunatateasca. Insa probabil ca e vorba de o greseala de tipar in cazul cramei precizate de tine, deoarece Moldova este o tara cu umiditate medie spre scazuta, asa ca pentru a mentine o umiditate de 85-95%, vinararii ar trebui sa umidifice in mod artificial aerul din interiorul cramei, insemnand sa cheltuiasca bani pentru a-si degrada propriul vin, ceea ce nu are nici un sens.
Hmm, li se strica astora vinul in hambare.
Umiditatea unei crame trebuie sa fie de 50-70%, vinul degradandu-se atunci cand umiditatea mediului ambiant depaseste 70%.
Gabi Firea: Cui nu-i place in Bucuresti, sa se mute.
Cel mai bine te adaptezi in Republica Moldova, in crama Milestii Mici. Temperatura constanta 12-14 grade, umiditate 85-95%.
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.